دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

وکیل اهدای جنین

وکیل اهدای جنین

وکیل اهدای جنین

برای دریافت مشاوره ، اعطای وکالت و اطلاعات کامل در خصوص اهدای جنین و وکیل اهدای جنین و … کلیک کنید.

اهدای جنین یکی از راهکار­های جدید برای درمان ناباروری محسوب می‌شود. میتوان گفت یکی از مهم‌ترین دستاوردهای قرن اخیر همین مساله اهدای جنین میباشد. با تاسیس روش اهدای جنین در کشور ما، موافقان و مخالفان فراوانی در این خصوص اظهارنظر نمودند.

فرآیند اهدای جنین تا حدودی سخت و دشوار است. از سویی اهدای جنین آثار حقوقی مختلفی نسبت به اهداکنندگان و دریافت کنندگان جنین و همچنین طفل حاصل از این روش خواهد داشت.

از این رو توصیه میشود اگر متقاضی دریافت جنین هستید، برای دریافت اطلاعات بیشتر و تطبیق شرایط خود و همسرتان با قوانین موجود، حتما از وکیل اهدای جنین در موسسه حقوقی اوان کمک بگیرید. کمک گرفتن از وکیل اهدای جنین در موسسه حقوقی اوان و دریافت مشاوره از او موجب تسریع در روند اهدای جنین خواهد شد.

اهدای جنین

در این بخش از مقاله لازم دانستیم که ابتدا به بیان تعریف اهدای جنین بپردازیم. به واگذاری داوطلبانه و رایگان یک یا چند جنین حاصل از باروری آزمایشگاهی سلول جنسی نر و ماده یک زوج سالم به یک زوج نازا اهدای جنین گفته میشود.

لازم به ذکر است که نباید اهدای جنین با مساله تلقیح مصنوعی اشتباه گرفته شود. زمانی که زن را با وسایل مصنوعی و بدون آن که نزدیکی صورت گیرد، باردار کنند به اصطلاح تلقیح مصنوعی صورت گرفته است. که با بیان تعریف هر دو مساله یعنی اهدای جنین و تلقیح مصنوعی؛ تفاوت آن­ها نیز مشخص میباشد.

بر اساس قانون نحوه اهدای جنین، تمامی مراکز تخصصی درمان ناباروری ذیصلاح مجازند با رعایت ضوابط شرعی و شرایط مندرج در این قانون نسبت به انتقال جنین‌های حاصله از تلقیح خارج از رحم به زوج‌های قانونی و شرعی اقدام نمایند.

این اقدام پس از موافقت کتبی زوجین صاحب جنین به رحم زنانی که پس از ازدواج و انجام اقدامات پزشکی ناباروری آن‌ها به اثبات رسیده است انجام خواهد شد. پر واضح است که زوجین اهداکننده جنین باید موافقت و رضایت کتبی خویش را اعلام نمایند.

بر اساس ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی علاوه بر مساله دریافت موافقتنامه و رضایت زوجین اهداکننده، موارد دیگری را برای شرایط اهدای جنین ذکر می‌کند قسمت بعدی به بیان این شروط میپردازیم.

واقعیت این است که دلالان غیر قانونی زیادی در زمینه اهدای جنین وجود دارند که ممکن است از مشکلات مردم سوء استفاده نمایند. وکیل اهدا جنین با تخصص خود در این زمینه میتواند از سود جویی دلالان جلوگیری و از حقوق شما تا پایان مسیر محافظت کند.

جهت مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید

مشاوره برای وکیل اهدای جنین

شرایط دریافت جنین

پس از اهدای جنین از سوی زوج‌های قانونی و شرعی، که به موسسات مجاز اهدا میشود نوبت به زوجینی می‌رسد که نابارور و خواهان دریافت این جنین‌ها هستند. قانونگذار برای دریافت جنین شرایطی را مقرر کرده است. پس از آنکه زوجین نابارور تقاضای دریافت جنین را تنظیم نمودند و آن را به دادگاه خانواده تقدیم کردند، دادگاه بررسی میکند که آیا زوجین نابارور شرایط دریافت جنین را دارند یا خیر. در نهایت دادگاه پس از احراز شرایط دریافت جنین، مجوز دریافت جنین را صادر خواهد کرد:

  • هیچ یک از زوجین نباید محجور باشند.
  • زوجین نباید معتاد به مواد مخدر باشند.
  • زوجین باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
  • زوجین باید دارای صلاحیت اخلاقی برای دریافت جنین باشند.
  • هیچ یک از زوجین نباید به بیماری‌های صعب‌العلاج مانند ایدز و هپاتیت مبتلا باشند. به طور کلی سلامت متعارف جسمی و روانی و ضریب هوشی مناسب زوجین باید احراز شود.
  • زوجین باید گواهی معتبر پزشکی داشته باشند که ثابت کند، امکان بچه‌دار شدن نداشته و زوجه استعداد دریافت جنین را خواهد داشت.
البته مسائلی همچون تربیت و نگهداری و نفقه دادن از وظایفی است که هر پدر و مادری به سمت آن رغبت دارند.

و با اشتیاق به این امر اهتمام می‌ورزند مخصوصا زوجینی که پس از سال­ها ازدواج تصمیم به دریافت جنین اهدایی نموده­اند و سال­ها برای بچه­دار شدن انتظار کشیده­اند.

اما مطلبی که بحث برانگیز است و قانونگذار هم در مورد آن سکوت کرده؛ بحث ارث و نسب جنین اهدایی است. در بخش بعد به بیان مراحل و روند اهدای جنین میپردازیم و پس از آن در مورد مسائل ارث و نسب جنین اهدایی و آثار حقوقی ناشی از آن مطالبی را برای آشنایی بیشتر شما عزیزان ارائه میکنیم.

در صورت بروز اختلافات در زمینه اهدای جنین میتوانید با وکیل اهدای جنین در موسسه حقوقی اوان تماس بگیرید تا در کوتاه­ترین زمان ممکن پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشند. وکیل اهدای جنین با استفاده از دانش خود در این زمینه از بروز هرگونه مشکلی جلوگیری نموده و حقوق موکل خود را به خوبی دریافت کند.

مراحل اهدای جنین

در این قسمت به بیان مراحل اهدای جنین میپردازیم.

  • در ابتدا زوجین برای دریافت جنین اهدایی، باید به یکی از مراکز معتبر ناباروری مراجعه نمایند.
  • پس از مراجعه زوجین به مرکز ناباروری باید این مسئله محرز شود که با هیچ یک از روش­های درمان ناباروری امکان درمان آن­ها وجود ندارد.
  • سپس زوجین برای دریافت جنین به واحد مددکاری ارجاع داده میشوند.
  • در واحد مددکاری اجتماعی، مددکار توضیحات کاملی درباره مسائل مختلفی همچون ناشناس ماندن، طول زمان انتظار و … را به زوجین نابارور ارائه میکند.
  • پس از طی مدت انتظار، زوجین نابارور نامه­ای را برای پزشکی قانونی و دادگاه خانواده دریافت می کنند. این نامه برای احراز صلاحیت اخلاقی و جسمی و اجتماعی زوجین نابارور در روند اهدای جنین ضروری است.
  • پس از صدور مجوز و موافقت حقوقی، زوجین نابارور می توانند در سیکل درمانی اهدای جنین قرار بگیرند.

فروش و انجام معاملاتی که در زمینه اهدای جنین وجود دارد میتواند برای دریافت کنندگان جنین مخاطراتی را به همراه داشته باشد. در این شرایط  بهترین کار مشاوره با وکیل متخصص در زمینه اهدای جنین خواهد بود.

وکیل اهدای جنین

آثار حقوقی اهدای جنین

همانگونه که در بخش­های قبل بیان شد، اهدای جنین و فرآیند دریافت جنین وجود شرایطی لازم است. اما در فرآیند اهدای جنین سوالاتی مطرح میشود که قانونگذار در مورد آن سکوت کرده است.

سوالاتی از قبیل اینکه واقعا این طفل متعلق به کیست؟ طفل حاصل از اهدای جنین از چه کسی ارث می‌برد؟ اگر پس از وضع حمل و بزرگ کردن طفل دریافت‌کنندگان جنین، اهدا کنندگان جنین بادعایی مطرح کنند، تکلیف چیست و فرزند را باید متعلق به کدام یک دانست؟

همان‌طور که بیان شد قانونگذار در این خصوص سکوت کرده است، اما این بحث به عالم فقه هم کشیده شده است و در آنجا نیز نظریاتی بیان شده است.

  • برخی از فقها معتقد به پیروی از نظریه سنتی، معتقدند که نطفه برای هر کس که باشد، او پدر و مادر طفل محسوب میشود. مطابق این نظریه رابطه وراثت، حضانت، محرمیت در نکاح و… بین آن‌ها برقرار است.
  • برخی دیگر از فقها معتقدند که در نسب هم مالکیت بر جنین و هم زایمان ملاک است. بر این اساس وراثت بین اهداکنندگان جنین و زن صاحب رحم و طفل برقرار است.

در این خصوص اختلاف نظرات گوناگونی وجود دارد که از بیان آنها خودداری می‌کنیم. به طور کلی و در عمل زوجی که طفل را به دنیا می‌آورند، برای او شناسنامه دریافت می‌کنند. مطابق برخی از اصول حقوقی مانند اماره فراش و عرف، کسانی که برای طفل شناسنامه دریافت میکنند؛ پدر و مادر او تلقی می‌شوند و تمام وظایف و تکالیف میان آن­ها برقرار است.

بر اساس اماره فراش: طفل متولد در زمان زوجیت ملحق به شوهر است مشروط بر این‌که از تاریخ نزدیکی تا زمان تولد کمتر از ۶ ماه و بیشتر از ۱۰ ماه نگذشته باشد.

محرمانه بودن اهدای جنین

اکثر دانشمندان و صاحب‌نظران رشته‌های علوم پزشکی و علوم انسانی همواره بر حفظ محرمانگی مطلق اطلاعات از اهدا کنندگان جنین و دریافت کنندگان جنین تاکید دارند.

همچنین بر اساس تبصره ماده ۶ آیین‌نامه اجرایی قانون نحوه اهداء جنین به زوجین نابارور مصوب ۱۳۸۳ اطلاعات مربوط به جنین‌های اهدایی، جزو اطلاعات به کلی سری طبقه‌بندی می‌شوند. بر این اساس مراکز مجاز تخصصی درمان ناباروری موظفند در حفظ و نگهداری این اطلاعات دقت لازم را به عمل آورند و از افشای آنها خوداری کنند.

طبق قانون مجازات اسلامی، انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری دولتی، ۲ تا ۱۰‌سال حبس دارد. اما بر اساس تبصره یک ماده ۲۱۲ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی، انتقال و افشای اسناد و اطلاعات سری دولتی در دستگاه قضایی با اجازه رئیس قوه قضاییه امکان‌پذیر است.

البته در اینکه هر انسانی حق دارد از هویت واقعی خود آگاه باشد؛ شکی نیست. به نوعی ممنوعیت این افراد از اطلاع از هویت واقعی خود، شاید به نوعی به حقوق این‌گونه افراد لطمه وارد کند.

جهت عضویت درصفحه اینستاگرام وکلای اوان روی تصویرکلیک کنید

پیج اینستاگرام

نمونه رای دادگاه در مورد تشریفات تقاضای زوجین برای دریافت جنین اهدایی

رأی خلاصه جریان پرونده

خلاصه جریان پرونده این است که آقای م.ب. و خانم م.ق. دادخواستی به خواسته ی صدور حکم بر اهداء جنین به طرفیت بیمارستان … تهران تقدیم دادگستری کرج می نمایند. درخواست ایشان به شعبه نهم مجتمع قضایی خانواده ارجاع می شود.

این مرجع با این استدلال که نشانی و محل اقامت خوانده در حوزه قضایی تهران است، با نفی صلاحیت خویش، قرار عدم صلاحیت به صلاحیت محاکم عمومی تهران صادر میکند.

در دادگستری تهران پرونده به شعبه ۲۴۴ دادگاه عمومی ارجاع می گردد. این مرجع نیز با این استدلال که درخواست اهدای جنین، دعوی به طرفیت شخص و یا موسسه ای نمی تواند باشد و به مفهوم اخص نیاز به تقدیم دادخواست ندارد بلکه درخواست و تقاضایی است که بایستی صلاحیت زوجین در محل سکونت [ایشان] بررسی شود لذا محل اقامت متقاضیان، صالح به رسیدگی است.

دادگاه های خانواده کرج را صالح دانسته و با تحقق اختلاف پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده است.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به مفاد ماده ۲ قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور مصوب ۲۹/۴/۸۲ طرح مورد برای احراز قانونی صلاحیت اخلاقی و سلامت جسمی و روحی زوجین است که تقاضای آن مشترکاً از ناحیه زوجین تنظیم می شود. و نیاز به تقدیم دادخواست و طبعاً تعیین خوانده ندارد.

قرار صادره از دادگاه عمومی تهران موجه تشخیص داده شد. قرار صادره از دادگاه عمومی تهران تایید و با نقض قرار صادره از دادگاه عمومی کرج حل اختلاف می نماید.

طبق رای فوق  تقاضای مشترک زوجین به منظور احراز صلاحیت اخلاقی و سلامت جسمی و روحی آنها در راستای دریافت جنین اهدایی، نیاز به تقدیم دادخواست و طبعاً تعیین خوانده ندارد. و دادگاه محل اقامت زوجین صالح به رسیدگی است.

سوالات متداول

اهدای جنین چیست؟

به واگذاری داوطلبانه و رایگان یک یا چند جنین حاصل از باروری آزمایشگاهی سلول جنسی نر و ماده یک زوج سالم به یک زوج نازا اهدای جنین گفته میشود.

جنین­های اهدایی از چه طریقی بدست می­آیند؟

جنین­های اهدایی یا از زوج­های ناباروری که از طریق روش درمانی میکرواینجکشن باردار شده اند و تعداد جنین های تشکیل شده بیشتر. از تعداد جنین های انتقالی بوده و تمایلی به استفاده از جنین­های منجمد خود ندارند. یا از اهدا تخمک و اسپرم یک زوج سالم که  تمایل به اهدای جنین دارند بدست می­آیند.

برای دریافت جنین وجود چه شرایطی لازم است؟

برای دریافت جنین،  وجود شرایطی از جمله مجحور نبودن زوجین، عدم ابتلا به اعتیاد و بیماری­های صعب العلاج، تابعیت جمهوری اسلامی، احراز سلامت اخلاقی و گواهی معتبر پزشکی مبنی بر نابارور بودن زوجین لازم است.

 

 

    سوالات حقوقی خود را در فرم زیر وارد نمایید. مشاوران ما به زودی پاسخگو خواهند بود

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند*