وکیل خوب برای دادگاه
وکیل خوب برای دادگاه شخصی است که علاوه بر داشتن دانش و تخصص و کسب پروانه ها و مجوزهای لازم دارای ویژگی های اخلاقی و حرفه ای نیز باشد تا بتواند به درستی در راستای احقاق حقوق موکل خود اقدامات لازم را انجام دهد. به بیان دیگر باید بدانید که برای تشخیص وکیل خوب و کاربلد برای دادگاه تنها توجه به پرونه وکالت و مجوز های او کافی نمی باشد. بلکه باید ویژگی های یک وکیل خوب را نیز بشناسید تا بتوانید بهترین وکیل را برای رسیدگی به امور خود انتخاب کنید:
ویژگی های وکیل خوب دادگستری
- وکیل خوب برای دادگاه شخصی است که به منظور سریع تر انجام شدن مسیر رسیدگی به پرونده با دادگاه همکاری های لازم را انجام میدهد و مانع از طرح شکایت یا ایجاد دعاوی بی دلیل میگردد. وکیل خوب دادگستری باید به گونه ای باشد که دادگاه نیز به او اعتماد لازم را داشته و در مواردی که با تردید مواجه شد با وکیل مشورت های لازم را به عمل بیاورد.
- دیگر ویژگی که یک وکیل خوب باید از آن برخوردار باشد، امانت داری و رازداری او می باشد. به عبارتی وکیل از شخصی ترین مسائل زندگی موکل خود با خبر است و از این رو میتوان او را محرم اسرار و امین او دانست. بنابراین وکیل خوب باید از بیان جملات اغراق آمیز یا دروغ به موکل خود خودداری کند.
- وکیل خوب برای دادگاه تنها وظیفه دارد که تمامی تلاش خود را در مسیر رسیدگی به پرونده به کار بگیرد و روند رسیدگی به پرونده را عینا و بدون بیان هیچگونه دروغی به او اطلاع دهد. بنابراین این فرد به هیچ عنوان نباید به موکل خود اطمنیان دهد که در پرونده ۱۰۰ درصد برنده است. به بیان دیگر وکیل خوب باید واقیعت را بدون پرده پوشی به موکل اعلام کند.
-
دیگر ویژگی های وکیل خوب این است که موکل خود را از انتخاب راه نادرست باز دارد.
جهت مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید
- وکیل خوب برای دادگاه باید تلاش کند که تا جای ممکن از پیچیده و طولانی کردن مسیر بازرسی خودداری کند. از این رو باید تمامی مهارت های خود را به کار گیرد تا قاضی را قانع کند و با بیان سخنان درست راهنمایی های لازم را جهت تصمیم گیری صحیح در اختیار قاضی قرار دهد.
- وکیل خوب باید همیشه در هر شرایطی شان و احترام قاضی را رعایت کند و با نهایت احترام با او رفتار کند. به بیان دیگر وکیل خوب دادگاه نه تنها نباید با چاپلوسی و تملق با مقامات قاضی رفتار کند بلکه باید رفتاری داشته باشد که شان دادگاه را رعایت کند.
- وکیل دادگستری باید دانش و تخصص های لازم را در تمام زمینه های حقوقی داشته باشد تا به این طریق بتواند بهترین و مناسب ترین راه را برای رسیدگی به پرونده انتخاب کند. با داشتن تخصص های لازم وکیل میتواند دادخواست، شکوائیه و اقدامات قانونی مناسب با پرونده را تشخیص داده و مورد استفاده قرار دهد.
- طبق ماده ۶۶۷ قانون مدنی وکیل باید در انجام تمام اقدامات خود ابتدا مصلحت موکل خود را در نظر بگیرد. بنابراین اگرچه موکل اختیار تام به او داده است اما وکیل باید با دقت و تمرکز بالایی عمل کند و از محدوده اختیاراتش تجاوز کند.
-
در قرار دادی که بین وکیل و موکل تعیین می شود، وکیل وظیفه دارد حساب مدت و میزان دستمزد خود را به موکل ارائه دهد و مبلغ دریافتی را نیز در قرار داد ذکر کند.
- قرار داد وکالتی که بین طرفین منعقد می شود باید همانند تمامی قرار داد ها برای وکیل قابل احترام باشد. به این معنی که وکیل نمیتواند انجام همان امور را به اشخاص دیگری واگذار کند. مگر در مواردی که وکیل در توکیل است. در غیر اینصورت وکیل و شخصی که به او وکالت داده شده در صورت وارد آمدن خسارات و ضرر و زیان به موکل مسئول خواهند بود.
- در زمان تنظیم قرار داد وکالت و طبق جلسه مشاوره ای که برگزار می شود وکیل باید تعهد دهد که از انجام اموری که به حیثیت خانوادگی و اجتماعی موکلش آسیب وارد میکند، خودداری کند. و در عوض تعهد دهد که تمام تلاش خود را برای احقاق حق موکلش در کوتاه ترین زمان به کار گیرد. به همین منظور نیز وظیفه دارد که موکلش را به طور کامل در جریان روند رسیدگی و دادرسی پرونده قرار دهد.
بهترین وکیل برای دادگاه
طبق قانون اساسی کشور، زمانی یک فرد در چارچوب قانون و مقررات و به موجب تنظیم قرار دادی وکالت فردی را بر عهده میگیرد به نوعی جانشین او محسوب شده و انجام تمامی امور حقوقی و حقیقی او را به عهده دارد. این فرد دارای تخصص های لازم است و میتواند به بهترین شکل کلیه امور مرتبط به قانون و قضای فرد را عهده دار شود.
نتیجه گیری:
در دعاوی که موضوع آن به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با نقض اشخاص در جامعه در ارتباط است و فرد به منظور دستیابی به حق خود به مراجع قضایی مراجعه میکنند، انجام امور خود را به وکیل خوب برای دادگاه میسپارند. تا این شخص نسبت به جبران خسارات و احقاق حق او اقدامات لازم را انجام دهد.
حقوق اشخاص در این دعاوی همگی در قانون مدنی ثبت شده است و به دودسته اموال و اشخاص تقسیم می شود. اموال شامل موضوعاتی مانند مالکیلت، حقوق فرد نسبت به اموال و املاک، اسناد تجاری، قرار داد اجاره و …. می شود و در دسته اشخاص مشکلاتی مانند تابعیت، ازدواج، طلاق، حضانت و … مورد بررسی قرار میگیرد.
جهت عضویت درصفحه اینستاگرام وکلای اوان روی تصویرکلیک کنید
از طرف دیگر دعاوی حقوقی موضوعاتی مانند جرم و مجازات را در بر نمیگیرد. و تنها به مواردی مانند تعهدات قرار دادی و خسارات مرتبط با آن مربوط می شود. به معنی دیگر در این دعاوی موضوع اصلی، بروز اختلاف حساب با طرف دعوی و جبران خسارات ناشی از آن است.
سوالات متداول:
۱ .وکیل چه شخصی می باشد و چه وظایفی دارد؟
وکالت به معنی واگذاری نمایندگی برای انجام و پیگیری امور مختلف به افراد حقیقی یا حقوقی می باشد. به طور مثال برای انجام اموری مانند انجام معامله یا انجام امور دیگر فرد میتواند به شخص دیگری وکالت دهد. حدود اختیارات وکیل در قرار داد منعقد شده بین طرفین ثبت می شود. و وکیل وظیفه دارد طبق شرایط ذکر شده به دفاع از حقوق موکلش در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی بپردازد.
۲ .یک وکیل خوب چه خصوصیاتی را باید داشته باشد؟
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که هر وکیل باید از آن برخوردار باشد امانت داری است. این شخص باید اسرار موکل خود را حفظ کند. و دارای ویژگی های دیگری مانند صداقت، مسلط بودن به امور و فنون مختلف، مسلط بودن به قوانین حاکم بر جامعه، توانایی پاسخگویی مناسب و … باشد.