پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
اجرای احکام بخشی از تخصص حرفه ای وکیل می باشد.
اگر وکالتنامه وکلا را مشاهده کرده باشید متوجه بخشی از اختیارات وکلا در قالب امور اجرای احکام می شود. عبارت مصطلاح در امور اجرایی، عملیات اجرایی یا تعقیب عملیات اجرائی است.
اعلام وکالت در مرحله اجرای احکام دارای حق الوکاله جداگانه ایست. تعرفه این حق الوکاله در قانون مشخص شده است.
بهتر است خود وکیل پرونده وکالت مرحله اجرا را نیز به عهده بگیرد.
اما در صورتیکه وکیل از ادامه وکالت عزل و یا به دلیل عدم توافق با موکل و یا سختیها و مشکلات پیش روی اجرای حکم از اعلام وکالت در مرحله اجرای احکام انصراف دهد، شما بهتر است چه اقدامی انجام دهید؟
فهرست مطالب
کاربر گرامی، در صورت نیاز به وکیل پایه یک کلیک نمایید.
اجرای احکام مدنی
اجرای احکام مدنی به فرآیندی اطلاق میشود که در آن، پس از ثبت دادخواست و رسیدگی به دعوی در دادگاه صالح، در صورت صدور رأی قطعی، اقدامات لازم برای به مورد اجرا گذاشتن رأی صادره انجام میشود.
این فرآیند بر اساس ضوابط پیشبینیشده در قانون اجرای احکام مدنی مصوب سال ۱۳۵۶ انجام میگیرد. به طور خاص، این قانون نحوه اجرای احکام مربوط به پرداخت محکومبه، انجام تعهدات و سایر موارد مشابه را تعیین میکند.
برای تحقق اجرای احکام مدنی، وجود شرایط خاصی الزامی است. مواد ۱ تا ۴ این قانون، شرایط لازم برای صدور اجراییه را مشخص کردهاند. از جمله این شرایط میتوان به قطعی بودن رأی، ابلاغ آن به محکومعلیه یا نماینده قانونی وی و سایر ملزومات که به تفصیل در ادامه تشریح خواهد شد، اشاره کرد.
اجرای احکام کیفری
به منظور بررسی نهاد مسئول اجرای احکام کیفری، ضروری است به این نکته توجه شود که اجرای حکم کیفری به عنوان آخرین مرحله از روند دادرسی کیفری محسوب میشود. حکم کیفری تنها زمانی قابلیت اجرا دارد که رای آن به صورت قطعی صادر شده باشد؛ بدین معنا که مهلتهای مربوط به تجدیدنظر خواهی، واخواهی و سایر ملاحظات قانونی به پایان رسیده باشند یا درخواستهای مربوطه رد شده باشند. همچنین، در صورت تجدیدنظر خواهی یا فرجامخواهی، باید حکمی جدید صادر یا حکم قبلی تایید شده باشد.
چنانچه حکم صادره از مراجع کیفری دارای شرایط مذکور باشد، مراحل بعدی برای ارسال آن به نهاد مسئول اجرای احکام کیفری آغاز میشود. طبق ماده ۴۸۴ قانون آیین دادرسی کیفری، نهاد ذیربط در انجام این وظیفه، دادستان میباشد. بر اساس این قانون، “معاونت اجرای احکام کیفری” تحت نظارت و مدیریت دادستان در حوزههایی که رئیس قوه قضائیه تعیین میکند، در دادسرا مسئول اجرای احکام میباشد. به عبارت دیگر، در دادسراها، با تشخیص مقام ذیصلاح، واحدی با عنوان “واحد اجرای احکام” تاسیس میشود تا به اجرای احکام صادره بپردازد.
همچنین، بر اساس تبصره ماده ۴۸۴ قانون آیین دادرسی کیفری، معاونت اجرای احکام کیفری میتواند به منظور تسهیل در اجرای احکام، در صورت لزوم واحد یا واحدهای تخصصیای را تشکیل دهد.
وکیل پایه دادگستری
در صورت روبرو شدن به فرض فوق، بهترین اقدام أخذ وکیل است؛ وکیلی که در مرحله اجراء احکام سابقه اجرایی و عملیاتی داشته باشد. بدیهی است، چنین وکیل با تجربه و آشنا به زحمات و چالشهای اجرای احکام حقوقی، به مراتب بهتر است از یک وکیل بی تجربه در اجراء، یا وکیل بی علاقه در این مرحله اجرایی. و یا اینکه خود شخصا وارد این مرحله پیچیده و وقت گیر و پر پیچ و خم شوید.
بنابراین دپارتمان اجرای احکام گروه وکلای حقوقی ٱوان با دارا بودن وکلای با تجربه در امر اجراء انتخابی مطلوب برای شما خواهد بود.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.