دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

وکیل تغییر جنسیت

وکیل تغییر جنسیت

وکیل تغییر جنسیت+ مراحل و شرایط تغییر جنسیت

 

طبق آمار سازمان پزشکی کشور در ایران سالانه ۲۷۰ ایرانی تغییر جنسیت می دهند. هر سال به این آمار افزوده می شود و افراد زیادی هستند که میخواهند عمل تغییر جنسیت را انجام دهند. در این مقاله قصد داریم در مورد این که تغییر جنسیت چیست؟، انواع تغییر جنسیت، مراحل تغییر جنسیت، اهمیت مراجعه به وکیل تغییر جنسیت و تغییراتی که در مسائل حقوقی فرد پس از تغییر جنسیت ایجاد میشود توضیح دهیم.

امروزه نیز درخواست های مربوط به تغییر جنسیت زیاد شده است و افراد زیادی تمایل دارند که خواسته خود را در این خصوص عملی نمایند. ولی به دلیل عدم آشنایی با قوانین و فرآیند تغییر جنسیت و همچنین دردسر هایی که ممکن است برای افراد صورت بگیرد و این اشخاص را از نظر روحی و جسمی دچار آسیب کند، مراجعه به وکیل تغییر جنسیت بسیار مورد توجه قرار گرفته است و این افراد را ترغیب به مشاوره با وکیل تغییر جنسیت می‌نماید.

تغییر جنسیت چیست؟

در ابتدا لازم دانستیم در مورد اینکه تغییر جنسیت چیست توضیح دهیم. به طور کلی به تبدیل هویت و جنسیت افراد، به جنس مخالف که طی شرایطی برای انسان­ها رخ میدهد تغییر جنسیت گفته میشود.

بر اساس تجربه و گفته­های وکیل تغییر جنسیت؛ افراد متمایل به تغییر جنسیت، از نظر روحی و جسمی با اختلال مواجه هستند. این افراد در دسته­های مختلفی قرار می‌گیرند.

برخی از آن‌ها به عنوان ترنس سکشوال و برخی دوجنسی یا همان خنثی هستند.

  • ترنس سکشوال: افراد ترنس سکشوال از نظر جسمی مشکلی ندارند ولی از نظر روحی با جنسیت خود مطابق نیستند.
  • دو جنسی: دوجنسی‌ها هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی مشکل دارند.

نکته: هر دو این گروه می‌توانند با رعایت شرایط و ضوابطی جنسیت خود را تغییر دهند.

در کشور ما تغییر جنسیت به دلیل وجود مسائلی همچون عرف، شرع و دید جامعه کاری بسیار سخت است. از این رو توصیه میشود در این زمینه با وکیل متخصص تغییر جنسیت مشورت شود. زیرا وکیل تغییر جنسیت با تجربیات خود در این خصوص می‌تواند موکل را به بهترین نحو از حقوق خود آگاه کند. در صورت نیاز به وکیل تغییر جنسیت میتوانید از طریق راه های ارتباطی با گروه حقوقی اوان تماس بگیرید.

جهت مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید

مشاوره برای وکیل تغییر جنسیت

انواع تغییر جنسیت

  • تغییر جنسیت از زن به مرد: در این نوع از تغییر جنسیت، فرد دارای جنسیت مؤنث است در حالی که با روحیه مردانه زندگی می‌کند. این نوع از افراد تمایل دارند که جنسیت خود را به مذکر تغییر دهند. برای این تغییر اقداماتی همچون برداشت اندام‌های زنانه، برداشتن بافت سینه، هورمون تراپی به جهت مردانه شدن مواردی چون رشد مو و کلفت شدن صدا و ایجاد آلت تناسلی مردانه انجام میشود.
  • تغییر جنسیت از مرد به زن: در این نوع از تغییر جنسیت، فرد دارای جنسیت مذکر است در حالی که با روحیه زنانه زندگی می‌کند. این نوع از افراد تمایل دارند که جنسیت خود را به مونث تغییر دهند. برای این تغییر اقداماتی همچون حذف مو­های زاید، کاشت سینه، هورمون تراپی، برداشت اندام‌های مردانه و انجام جراحی های مربوط به زنانه کردن صورت و اندام انجام میشود.

مراحل تغییر جنسیت

در قسمت­های قبلی این مقاله توضیحاتی در خصوص این که تغییر جنسیت چیست و انواع تغییر جنسیت کدام اند ارائه شد. تا حدودی نیز مطالبی در مورد سختی و مشقت­های تغییر جنسیت در ایران را بیان کردیم. همچنین مزیت­های دریافت مشاوره از وکیل تغییر جنسیت بیان شد و به مراجعه به وکیل تغییر جنسیت توصیه شد. حال در این قسمت قصد داریم بگوییم که برای تغییر جنسیت چه مراحلی باید طی شود. پر واضح است که انجام تغییر جنسیت در ایران باید مطابق قانون ایران انجام شود. فردی که متقاضی تغییر جنسیت می‌باشد باید کلیه مراحل مربوط به تغییر جنسیت را انجام دهد. زیرا عدم انجام حتی یکی از مراحل تغییر جنسیت می‌تواند فرد را با مشکل و یا رد درخواست تغییر جنسیت توسط دادگاه مواجه کند.

مراحل تغییر جنسیت عبارتند از:

  • متقاضی تغییر جنسیت دهد باید ابتدا دادخواستی مبنی بر تغییر جنسیت توسط وکیل تغییر جنسیت تنظیم کند.
  • سپس باید دادخواست تغییر جنسیت را در سامانه ثنا ثبت کرده و منتظر تعیین جلسه رسیدگی باشد. وکیل تغییر جنسیت نیز می‌تواند در جلسه رسیدگی حضور داشته باشد.
  • پرونده به دادگاه خانواده ارجاع داده میشود و قاضی پرونده، متقاضی تغییر جنسیت را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد.
  • سازمان پزشکی قانونی، متقاضی تغییر جنسیت را به روان‌پزشک ارجاع داده و مراحل درمانی آغاز میگردد.
  • اگر روان‌ پزشک تأیید نمود که فرد متقاضی تغییر جنسیت درگیر اختلال در جنسیت خود میباشد باید این امر را به پزشکی قانونی ارجاع و گزارش دهد.
  • پزشکی قانونی نظر خود را به همراه نظر روان‌ پزشک به قاضی ارائه نموده و قاضی با در نظر گرفتن مدارک موجود، حکم به تغییر جنسیت فرد را صادر می‌کند.

جهت عضویت درصفحه اینستاگرام وکلای اوان روی تصویر کلیک کنید

پیج اینستاگرام

آثار حقوقی تغییر جنسیت

تغییر جنسیت نوعی عمل پزشکی شناخته می‌شود که در واقع به ماهیت حقوقی افراد مرتبط است. به تبع تغییر جنسیت در مسائل مربوط به ماهیت حقوقی فرد از جمله تغییر در کارت­های شناسایی، میزان سهم الارث، دیه و…تغییراتی ایجاد میشود. به عبارتی بعد از انجام تغییر جنسیت، آثاری حقوقی و تغییراتی مطابق قانون برای فرد ایجاد ایجاد می‌شود که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره میکنیم:

  • تاثیر تغییر جنسیت بر ازدواج: اگر فردی ترنس سکشوال باشد و بعد از ازدواج تصمیم به تغییر جنسیت بگیرد، آثاری نسبت به ازدواج او به وقوع خواهد پیوست. اولین و مهمترین اثر بطلان عقد نکاح میباشد. زیرا طرفین عقد نکاح با یکدیگر هم جنس میشوند. اگر بین این دو رابطه زناشویی برقرار شده باشد مهریه زن باید پرداخت شود ولی اگر ارتباط زناشویی برقرار نشده باشد مهریه ای به زن تعلق نخواهد گرفت.
  • تاثیر تغییر جنسیت بر حضانت طفل: اگر فرد فرزندی داشته باشد و بخواهد بعد از مدتی جنسیت خود را عوض نماید؛ اگر مرد باشد تغییری در خصوص حضانت فرزند او ایجاد نمیشود و او می‌تواند همچنان سرپرست طفل خود باشد.

اگر مادر خواهان تغییر جنسیت باشد تا وقتی که زنده است نقش مادری را خواهد داشت و می‌تواند حضانت فرزند خود را تا هفت سالگی داشته باشد.

  • تاثیر تغییر جنسیت بر نفقه: اگر زن بخواهد نسبت به تغییر جنسیت خود اقدام کند الزامی از جانب مرد برای پرداخت نفقه به او وجود ندارد. اما اگر مرد بخواهد تغییر جنسیت دهد باید نفقه زن و فرزندان خود را بپردازد. زیرا ایشان نقشی در تغییر جنسیت او نداشته اند.
  • تاثیر تغییر جنسیت بر خدمت سربازی: قانون برای اشخاصی که اقدام به تغییر جنسیت نموده­اند در خصوص بحث سربازی معافیت در نظر گرفته است. اشخاصی که فعلاً مسئله هویتی آن‌ها مورد تعیین و تایید نهایی قرار نگرفته، تا زمانی که پزشکی قانونی حکم نهایی را صادر نماید معافیت موقت دریافت می‌کنند.
  • تاثیر تغییر جنسیت بر ارث­ بری: تغییر جنسیت در ارثی که فرزندان از والدین خود می‌برند نیز مؤثر است. اگر تغییر جنسیت در زمان حیات والدین صورت بگیرد بر اساس جنسیت جدید از ارث بهره‌مند میشوند. اما اگر تغییر جنسیت بعد از فوت والدین باشد مطابق جنسیت سابق خود از والدین ارث خواهند برد.
  • تاثیر تغییر جنسیت بر دیه و قصاص: فردی که اقدام به تغییر جنسیت خود نموده است تمام آثار حقوقی و فقهی در تمام مسائل با توجه به جنسیت فعلی­اش به او مترتب می‌شود. در بحث دیه وضعیت جنسی فعلی افراد ملاک دریافت دیه می‌باشد. یعنی اگر فردی که از زن به مرد تبدیل شده است، مستحق دریافت دیه شود، ملاک جنسیت فعلی او خواهد بود نه جنسیتی که سابقاً داشته است.
  • تاثیر تغییر جنسیت والدین بر ولایت: اگر مادر تغییر جنسیت دهد همچنان عنوان مادر را خواهد داشت و ولایت به او تعلق نخواهد گرفت. اما اگر پدر تغییر جنسیت دهد؛ دو حالت وجود دارد: ۱ سقوط ولایت ۲ بقای ولایت. اگر تغییر جنسیت پدر موجب اثرات منفی بر فرزند نشود و آسیبی به وی نرسد ولایت ساقط نمی‌شود. اما اگر ولایت پدر تغییر جنسیت یافته موجب صدمه به کودک شود، ولایت ساقط میشود.

سوالات و مشکلات حقوقی خود را با وکلای گروه حقوقی آساک مطرح نمائید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.

نمونه رای مرجع صالح رسیدگی به دعوای تغییر نام صاحب سند سجلی از حیث جنسیت

رأی خلاصه جریان پرونده

خانم س. غ. ز. ع.دادخواستی به طرفیت اداره ثبت احوال مشهد به خواسته اصلاح سند سجلی شماره …و اصلاح نام از س. به س. نموده است. ایشان در قسمت جنسیت از آقا به خانم تقدیم محاکم عمومی مشهد کرده است.

شعبه پنجم آن محاکم به موجب قرار شماره ۵۰۰۰۲۳ – ۱۳۹۲/۱/۲۴ با استناد به بند ۲ ماده ۳ قانون ثبت احوال ضمن نفی صلاحیت خویش، به صلاحیت هیأت حل اختلاف ثبت احوال مشهد اعلام نظر نموده است.  پرونده پس از گذشت قریب به سه سال به دیوان عالی کشور ارسال شده است. که به این شعبه ارجاع شده و تحت نظر است.

شرح قرار هنگام شور قرائت می شود. هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید پس از قرائت گزارش و ملاحظه اوراق پرونده درخصوص تعیین صلاحیت مشاوره نموده چنین رأی میدهد.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

در خصوص اعلام عدم صلاحیت شعبه پنجم دادگاه حقوقی مشهد به صلاحیت و شایستگی هیأت حل اختلاف ثبت احوال مشهد راجع به دادخواست خانم س. غ. ع. به طرفیت اداره ثبت احوال مشهد. به خواسته تغییر نام س. به س. و تغییر جنسیت آقا به خانم در سند سجلی شماره … به شرح مندرج در قرار صادر شده از شعبه مذکور.

با توجه به مفاد رأی وحدت رویه شماره ۵۰۴ – ۶۶/۲/۱۰ هیأت عمومی دیوان عالی کشور تغییر نام صاحب سند سجلی از حیث جنس از مسایلی است که واجد آثار حقوقی است. تغییر نام صاحب سند سجلی از حیث جنس از شمول بند ۴ ماده ۳ قانون ثبت احوال خارج است.  رسیدگی به این موضوع در صلاحیت محاکم است.

بنابراین ضمن نقض قرار مذکور مستنداً به ماده ۲۸ قانون آیین دادرسی مدنی عیناً برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم ماهوی به شعبه صادر کننده آن اعاده می شود.

طبق رای فوق و بر اساس رای و‌حدت‌ رو‌یه شماره ۵۰۴ دیوان عالی کشور؛ رسیدگی به دعوای تغییر نام صاحب سند سجلی از حیث تغییر جنسیت، به علت اینکه واجد آثار حقوقی است در صلاحیت محاکم بوده و از صلاحیت هیأت حل اختلاف ثبت احوال خارج است.

 

اصلاح شناسنامه بعد از تغییر جنسیت

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است فردی نیاز به تغییر یا اصلاح مندرجات شناسنامه خود داشته باشد. از موارد تغییر در مندرجات شناسنامه میتوان به حذف نام همسر قبلی از شناسنامه، تغییر تاریخ تولد، تغییر نام خانوادگی، تغییر نام کوچک و … اشاره کرد. در کنار همه این­ها تغییر نام بدلیل تغییر جنسیت، یک دلیل بسیار فراگیر برای تغییر نام شناسنامه است.

افراد پس از طی مراحل قانونی و پزشکی تغییر جنسیت، نسبت به اصلاح نام مندرج در شناسنامه خوداقدام میکنند. ایجاد تغییرات در شناسنامه به صورت استثنایی و در مواردی خاص صورت میگیرد. تغییر در شناسنامه در ماده ۹۹۵ قانون مدنی توسط قانونگذار نیز بیان شده است. طبق این ماده:«تغییر مطالبی که در دفتر سجل احوال ثبت شده است ممکن نیست مگر به موجب حکم محکمه».

سوالات متداول

  • تغییر جنسیت چیست؟

تغییر جنسیت در واقع عملی پزشکی است که طی آن هویت و جنسیت افراد، به جنس مخالف تبدیل میشود.

  • مرجع صالح برای رسیدگی به تغییر جنسیت کدام است؟

مرجع صالح برای رسیدگی به تغییر جنسیت بر اساس ماده ۴ قانون حمایت خانواده در صلاحیت دادگاه خانواده است. لازم به ذکر است که درخواست مجوز تغییر جنسیت از دادگاه جز امور غیر ترافعی میباشد. مراحل تغییر جنسیت به طور کامل در مقاله فوق بیان شده است.

  • آیا درخواست صدور رای تغییر جنسیت قابل اعتراض است؟

بله رای صادره از دادگاه در خصوص تغییر جنسیت قابل تجدید نظر بوده و زیر مجموعه دعاوی غیر مالی است. برای دریافت اطلاعات کامل در خصوص تغییر جنسیت به متن مقاله رجوع کنید.

کلام آخر

وکیل تغییر جنسیت وکیل تغییر جنسیت همان وکیل پایه یک دادگستری است که به تمامی قوانین حوزه کیفری و حقوقی اشراف کامل دارد ولی عمده تخصص و فعالیت خود را در زمینه مسائل مربوط به تغییر جنسیت و مراحلی که برای آن نیاز است گذاشته است. وکیل تغییر جنسیت به افرادی که متقاضی تغییر جنسیت به هر شکل هستند، در هر جنسیتی کمک میکند.

استفاده از مشاوره حقوقی و وکیل متخصص و باتجربه در تمام مراحل رسیدگی پرونده­های حقوقی و کیفری از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا با انتخاب وکیل و مشاوره حقوقی قبل از هر اقدام قانونی در وقت و هزینه های دادرسی صرفه جویی میشود و حق و حقوق موکل ضایع نمی شود.

توصیه میشود در رابطه با موضوع تغییر جنسیت و انجام کامل مراحل آن توسط وکیل تغییر جنسیت  متخصص و آشنا به قوانین حقوقی و خانواده گروه حقوقی آساک که به کلیه قوانین و حقوق مربوط به این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید. زیرا انتخاب وکیل پایه یک دادگستری مناسب در زمینه تغییر جنسیت می‌تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حقوق فردی شما باشد.

    ترک یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*