پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
وکیل طلاق و دعاوی خانوادگی
برای دریافت مشاوره و اعطای وکالت برای وکیل طلاق یا وکیل دعاوی خانوادگی می توانید بلافاصله اینجا کلیک کرده و با وکلای متخصص گروه حقوقی اوان تماس بگیرید .
مقصود از این دعاوی، دعاوی است که در خصوص روابط و حقوق و تکالیف اشخاص خانواده نسبت به یکدیگر طرح و اقامه میگردد. لذا این دعاوی، ماهیتا جدای از دعاوی حقوقی و کیفری؛ همچون الزام به تنظیم سند و اثبات جرم کلاهبرداری میباشند. همچنین رویه محاکم در دعاوی خانواه متفاوت از سایر دعاوی حقوقی است. زیرا هدف و غایت نهایی، حفظ کیان خانواده است.
طلاق:
طلاق در لغت به معنای باز کردن گره و رها کردن است. در فقه اسلامی طلاق به معنای زایل کردن قید ازدواج به لفظ مخصوص است. طلاق در حقوق ایران به معنای انحلال نکاح دائم با شرایط و تشریفات خاص از جانب مرد یا نماینده او میباشد.
طلاق یکی از راههای انحلال و به پایان رسیدن عقد نکاح دائم است. در شرایطی که زن و شوهری قصد جدایی داشته باشند (چه به صورت توافقی یا به صورت یک طرفه)، باید از طریق دادگاه خانواده این موضوع را پیگیری کنند.
ماده ١١٣٩ قانون مدنی بیان میدارد: طلاق مخصوص عقد دائم است و زن منقطعه با انقضا مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج میشود.
موجبات طلاق
وکیل طلاق، موجبات طلاق را مطابق قوانین موضوعه به شرح ذیل توضیح میدهد:
١-مرد میتواند هر زمان که بخواهد زن خویش را طلاق دهد.
٢- زن مى تواند در موارد خاص قانونی؛ همچون مواد ١٠٢٩ ، ١١٢٩ ، ١١٣٠ قانون مدنی از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
٣- زوجین یعنی زن و شوهر میتوانند مطابق مواد ١١۴۵ ، ١١۴۶ قانون مدنی اقدام به انجام طلاق توافقی نمایند.
جهت مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید
وکیل طلاق:
در اصل وکیل طلاق زیر مجموعه ای از وکیل خانواده محسوب می شود و مواردی از جمله مطالبه مهریه ، اجرت المثل ایام زوجیت ، بررسی نفقه زوج ، نفقه فرزند ، حضانت فرزند ، تقاضای ازدواج مجدد ، الزام به تمکین ، مطالبه نفقه و … را بررسی می کند.
معناى طلاق توافقى چیست؟
طلاقهای توافقی در واقع به دو دسته تقسیم میشوند: در شکل اول زوجین پس از طرح دعاوی متعدد قضایی مانند مطالبه مهریه، اجرت المثل، نفقه معوقه و… در دادگاهها سرانجام تصمیم بر جدایی به شکل توافقی میگیرند. قریب به اکثر طلاقهای توافقی به این علت در دادگاهها مطرح میشود. شکل دوم هم وقتی رخ میدهد که زوجین به دلیل مشکلات، و تجربه کشمکش طولانى میخواهند به جای طرح دعاوی متعدد در دادگاهها، یکباره برای حل منازعات خود که پس از سالها راه حلی برای آن نیافتهاند به صورت توافقی جدا شوند.
باتوجه به اینکه در دعاوی خانواده از وکلا کمک گرفته نمیشود و یا کمتر وکلای باتجربه حضور پیدا میکنند، حل دعاوی مسیر مناسبی را طی نمیکند و دعاوی خانواده بسیار طولانی و آزار دهنده میشود؛ گاه این موضوع سبب خواهد شد تا یک پرونده ساده و قابل حل به تنش غیر قابل حل و در نهایت به طلاق زوجین بیانجامد.این موضوعات به نوبه خود این حقیقت را آشکار میکند که حضور وکیل طلاق باتجربه و اندیشمند میتواند در بهبود شرایط موجود ثمر بخش باشد.
انواع طلاق:
.طلاق رجعی
در طلاق رجعی مرد در زمان عده میتواند بدون عقد مجدد به همسر خود رجوع کند. عده مدت زمانی است که در آن زن بعد از طلاق یا فوت شوهر باید از ازدواج مجدد خودداری کند. طلاق رجعی از سوی مرد انجام میشود و زن در طول عده همسر مرد محسوب میشود و زوجین در این مدت در یک منزل ساکن هستند.
این مدت حدودا ۳ ماه است و در طی آن زوج موظف به پرداخت نفقه زوجه است. اگر در این سه ماه مرد به زن رجوع نکند، زوجین برای ثبت طلاق تا حداکثر یک ماه فرصت دارند که به دفترخانه مراجعه نمایند. در غیر اینصورت به حبس تعزیری یا جزای نقدی محکوم میشوند.اما اگر مرد در طول عده به زن رجوع نماید، طلاق منتفی است.
.طلاق بائن
در طلاق بائن مرد حق رجوع به زوجه را ندارد و اگر بخواهد با او زندگی کند باید تا پایان عده صبر نماید و سپس مجددا با زن ازدواج کند.
.غیابی
طلاق به شکل غیابی زیر مجموعه طلاق به درخواست زن و یا طلاق به در خواست مرد است.طلاق غیابی یعنی طلاق بدون حضور یکی از زوجین انجام میشود اگر در زمان مشخص شده توسط دادگاه، شخص حضور پیدا نکند یا ابلاغیه به دستش نرسیده باشد یا لایحهای ارسال نکرده باشد؛ ٢٠روز بعد از صدور ابلاغیه در صورت عدم حضور، حکم طلاق غیابی صادر میشود.
.خلع
در این نوع زن به دلیل کراهتی که از همسر خود دارد، با اعطای مالی به او، از وی جدا میشود. این مال ممکن است معادل، کمتر یا بیشتر از مهریه باشد. در طلاق خلع زن توان ادامه زندگی را ندارد و برای جدایی حاضر به هرکاری است.
در اینصورت میتواند با گذشتن از مهریه یا پرداخت مبلغی بیشتر از مهریه تحت عنوان فدیه از مرد طلاق بگیرد.
اگر مرد قبل از اجرای صیغه طلاق پشیمان شود، میتواند با رد مالی که به او بخشیده شده مانع از اجرای حکم شود.
.طلاق مبارات
گاهی ممکن است مرد و زن هردو از یکدیگر کراهت داشته و توان ادامه زندگی را نداشته باشند. در این حالت مالی که زن به مرد میپردازد نباید بیشتر از میزان مهریه وی باشد. در طلاق مبارات اگر زن از طلاق پشیمان شود میتواند با رد مالی که به مرد داده، طلاق را از بائن به رجعی تبدیل کند.
طلاق از طرف مرد چیست؟
از دیدگاه قانون مدنی، مرد می تواند همسر خود را بدون ارائه دلیل طلاق دهد، به عبارتى در روابط زوجیت، مرد برای طلاق حق مستقیم دارد؛ اما باید در این زمینه، تکلیف حق و حقوق قانونی زن مشخص شود و این امر منوط به پرداخت تمام حقوق مالى زن است.
البته این موضوع، در ارتباط با طلاق توافقی نیز مطرح است که زوجین باید تکلیف یک سری از حقوقی که مرتبط با دوران زوجیت بوده است را مشخص کنند.
نکات مهم در مورد طلاق از طرف مرد
طلاق از طرف مرد، نکات مهمی دارد که در ذیل به ارائه توضیحات آن میپردازیم.
. طلاق از طرف مرد منوط به پرداخت حقوقی مالی زن است.
.اگر مرد بدون دلیل، همسر خود را طلاق دهد، باید مواردی از قبیل مهریه، نفقه، اجرتالمثل را پرداخت کند.
. پرداخت نحله در صورتی که طلاق از طرف مرد بوده و دلیل خاصی برای طلاق دادن وجود نداشته باشد و همچنین اجرتالمثل به زوجه تعلق نگیرد، انجام میشود.
. مرد اگر بخواهد همسر خود را طلاق دهد، باید نصف دارایی خود را که در دوران روابط زوجیت به دست آورده را به زن بدهد.
. به لحاظ قانونی اگر بین طرفین رابطه جنسی برقرار نشده باشد و مرد در خواست طلاق کند، زن مستحق دریافت نصف مهریه است.
اقامه دعوا طلاق از طرف مرد در مراجع قضایی مستلزم برخورداری از دانش و اطلاعات حقوقی است که اگر مراحل اقامه دعوا طبق اصول و تشریفات مشخص شده در قانون انجام نشود، دادگاهها ترتیب اثر خاصی به دعوا مطروحه نمیدهند.
یکی از روشهایی که میتوان از طریق آن در ارتباط با طلاق از طرف زوج، به اطلاعات حقوقی دست یافت، مشاوره حقوقی است. در واقع از طریق مشاوره حقوقی، میتوان در ارتباط با نحوه و مراحل اقامه دعوا، اطلاعات لازم را دریافت کرد.
عسر و حرج چیست و زوجه چگونه می تواند درخواست طلاق دهد؟
عسرو حرج به معناى دشوارى و سختى و تنگى مى باشد.
عسر و حرج زوجه شرایطی است که براى زن به نوعى تحمل ادامه زندگی دشوار می باشد و در حال رنج دیدن است.
اثبات این موضوع در اختیار دادگاه خانواده می باشد. در واقع عسر و حرج دارای مفهومی عرفی است که دادگاه باید به این مسئله دست پیدا کند که زوجه در شرایطی است که ادامه زندگی برای او با سختى و رنج شدید همراه است.
مراحل طلاق:
در هر نوع از طلاق، قاضی زن و شوهر را به مشاور ارجاع میدهد. پس از آن اگر باز هم قصد جدایی از یکدیگر را داشته باشند، قاضی گواهی عدم امکان سازش را برای زوجین صادر میکند و آنها تا ٣ماه فرصت دارند در دفترخانه ثبت طلاق حاضر شوند.
همچنین ممکن است در مورد مسائل مالی از قبیل مهریه و اجرت المثل و نیز حضانت فرزندان تصمیمگیری شود. در صورتی که زوجین در مدت ٣ماه پس از حکم دادگاه، برای طلاق اقدام نکنند، اعتبار گواهی عدم امکان سازش از بین میرود و تمام مراحل طلاق باید از ابتدا انجام شود.
جهت عضویت درصفحه اینستاگرام وکلای اوان روی تصویرکلیک کنید
وکیل طلاق چه ویژگى هایى دارد؟
انتخاب یک وکیل طلاق شاید این روزها کار دشواری باشد چرا که تعداد موسسات حقوقی و وکلا در حال افزایش است اما برای اینکه بتوانید یک مشاور و وکیل خانواده خوب را پیدا کنید باید به ویژگی ها و مشخصات زیادی در هنگام انتخاب وکیل توجه کنید.
اولین و مهمترین ویژگی انتخاب یک وکیل طلاق مناسب تجربه و سابقه فعالیت وکیل است. وکیلی که شما انتخاب میکنید باید سابقه خوبی در پروندهها و دعاوی خانوادگی داشته باشد. دانش و اطلاعات بالا نیز میتواند از دیگر ویژگیهای مهم برای انتخاب وکیل مناسب باشد. از دیگر مشخصات یک وکیل راستگو بودن و قابل اعتماد بودن او است؛ و همچنین وکیل نباید اسرار خانوادگی را فاش کند.
از این رو پیشنهاد میشود، وکلایی که سابقه و تجربه کافی دارند و دغدغه اصلی آنها حفظ کیان خانواده است، برای دعاوی خانوادگی انتخاب شوند.
پرسش و پاسخ در مورد دعاوى خانوادگى و طلاق:
١. آیا مرد برای درخواست طلاق باید دلایلی را ارائه کند؟
به لحاظ قانونی، مرد برای درخواست طلاق نیازی به ارائه دلیل ندارد.
٢. زوجه یکبار از وکالت طلاق استفاده کرده ولی بنابر دلایلی منصرف شده آیا مجددا میتواند از وکالت طلاق استفاده نماید؟
وکالت پا برجا بوده و میتوانید مجددا از همان وکالتنامه استفاده نمایید.
٣. آیا زوجه می تواند برای طلاق به همسر خود در مورد طلاق وکالت کامل دهد؟
خیر نمی تواند. زوجه تنها می تواند در مورد انجام وکالت طلاق، به وکیل دادگستری وکالت دهد.
۴.اگر شوهر بدون اجازه همسر، همسر دیگری اختیار کند، آیا زن باز هم حق طلاق را دارد یا خیر؟
اجازه دادگاه برای ازدواج مجدد؛ صدمه ای به حق همسر اول که ناشی از عقد نکاح و شرایطی که در عقد نامه به نفع او شده وارد نمی کند و همسر اول می تواند برای طلاق از طریق دادگاه اقدام کند.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.