نظرات ارزشمند شما به ما کمک میکند تا خدمات خود را در زمینه وکیل پیمانکاری بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
قراردادهای پیمانکاری یکی از متداولترین قراردادها در میان مردم است. بسیاری از همکاریها و روابط کاری از طریق این نوع قرارداد شکل میگیرد که بهتر است زیر نظر وکیل انجام شود. وکیل پیمانکاری شخصی است که در رشته حقوق تحصیل کرده و به طور تخصصی در تنظیم این قبیل قراردادها فعالیت میکند. همچنین رسیدگی به بسیاری از پروندههای مربوط به دعاوی پیمانکاری، به این وکلا سپرده میشود. این وکلا علاوه بر اخذ وکالت میتوانند مانند یک مشاوره حقوقی، به متقاضیان، مشاوره حقوقی قرارداد پیمانکاری بدهند و به سوالات آنها پاسخ دهند.
فهرست مطالب
کاربر گرامی، در صورت نیاز به وکیل پایه یک کلیک نمایید.
وکیل پیمانکاری کیست؟
منظور از وکیل پیمانکاری شخصی است که به شکل تخصصی، در دعاوی پیمانکاری چه حقوقی و چه خصوصی فعالیت میکند. وکیل حوزه پیمانکاری میتواند از ابتدا تا پایان یک پروژه پیمانکاری در کنار شما باشد و شما را راهنمایی کند.
وکیل متخصص پیمانکاری به قواعد و قوانین مربوط به شرایط عمومی و خصوصی پیمان آگاه است و در پروسه عملی دادگاهها و داوریهای مربوطه، از تجربه کاری و حسن انجام فعالیت برخوردار است. این وکیل با شرکتهای پیمانکاری معتبر همکاری داشته و در قالب وکیل پیمانکاری برای شرکتها فعالیت حرفهای و تخصصی انجام میدهد.
آشنایی با وظایف وکیل پیمانکاری
وکلای پیمانکاری وظایفی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی تخصصی درمورد جوانب قراردادهای پیمانکاری، نخستین وظیفهای است که هر وکیل فعال در این زمینه باید آن را انجام بدهد.
تنظیم قرارداد
وظیفه دوم این وکیل، تنظیم و بازنگری قراردادهای پیمانکاری با توجه به حفظ حقوق و منافع موکل است. همچنین وکیل متخصص باید دقت داشته باشد که مفاد قرارداد با قوانین و مقررات حاکم انطباق داشته باشد.
حل و فصل دعاوی
درصورتی که در طی قرارداد کاری دعوی اتفاق بیوفتد، وکیل موظف است این دعوی را پیگیری کرده و از حقوق موکل خود دفاع کند. از دعاوی که ممکن است در طی قرارداد ایجاد شوند میتوان به دعاوی مربوط به تاخیر در اجرای پروژه، نقص در کیفیت کار، اختلافات مالی، فسخ قرارداد و… اشاره کرد.
ارائه لایحه و دفاع در دادگاه
وکیل باید بتواند در صورت نیاز، برای دفاع از موکل لایحه تنظیم کند و از حقوق او در برابر دادگاه و قاضی دفاع نماید.
مذاکره و توافق
مذاکره و توافق با طرفین دعوی جهت حل و فصل اختلافات، از دیگر وظایفی است که برعهده وکیل پیمانکاری میباشد.
شبکه های اجتماعی اوان
|
علل اصلی دعاوی پیمانکاری
عموما قراردادهای پیمانکاری یک قالب مشخص و معینی دارند که پیمانکار توانایی تغییر آن را ندارد. بنابراین ممکن است برخی از شروط ذکر شده به پیمانکار تحمیل شود و در فرایند اجرای پروژه به پیمانکار ضرر و آسیب بزند.
طرفین قرارداد پیمانکاری ملزم به اجرای تمام بندها و مفاد آن هستند. اما طبق ماده ۴۶ و ۴۸ شرایط عمومی پیمان، کارفرما اجازه دارد بدون رضایت پیمانکار و به شکل یک طرفه، قرارداد را فسخ کند. در نتیجه در بسیاری از موارد قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما لغو میگردد که اتفاقاتی مثل ضبط ضمانت نامه انجام تعهد پیمانکار و خسارت مالی به پیمانکار را رقم میزند.
قرارداد پیمانکاری یک قرارداد مستمر است که میتوان مبلغ و مدت زمان عملیات اجرایی را تغییر داد. تغییر دادن مبلغ پیمان نامه ضوابطی دارد که متاسفانه کارفرما بدون توجه به آنها، مبلغ پیمان نامه را افزایش میدهد و پیمانکار برای وصول مطالبات ناچار به شکایت و طرح دعوی میشود. همچنین در شرایطی که تعدیل پیمان در قرارداد پیمانکاری پیشبینی و مشخص نشود، سبب ایجاد اختلاف بین کارفرما و پیمانکار خواهد شد.
استخدام وکیل پیمانکاری چه مزایایی دارد؟
حضور یک وکیل متخصص در امور پیمانکاری میتواند مزایای زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. این مزایا موارد زیر را شامل میشود:
- حفظ منافع و حقوق موکل: یک وکیل پیمانکاری حرفهای، با تسلطی که بر قوانین و مقررات این حوزه دارد، از منافع و حقوق موکلش به طور کامل محافظت میکند.
- کاهش یافتن هزینهها: با استخدام یک وکیل، دعاوی شما با سرعت و تخصص بیشتری حل و فصل میشوند و از بروز هرگونه هزینه اضافی جلوگیری میشود.
- صرفهجویی در زمان: وکیل امور پیمانکاری با توجه به دانش و تخصصی که در این زمینه دارد، امور حقوقی را با سرعت بیشتری انجام میدهد و در زمان موکل صرفهجویی میکند.
- کاهش استرس و نگرانی: حضور یک وکیل متخصص در طول قرارداد، میزان نگرانیها و استرسهای مربوط به دعاوی حقوقی را به حداقل میرساند.
در هنگام انتخاب بهترین وکیل پیمانکاری به چه نکاتی توجه کنیم؟
از آنجایی که قراردادهای پیمانکاری بسیار حساس و معمولا پرچالش هستند، انتخاب بهترین وکیل پیمانکاری، بسیار اهمیت دارد. بهتر است در هنگام انتخاب وکیل این موارد را مدنظر قرار دهید:
- تجربه و تخصص: حتما پیش از مراجعه، سابقه وکیل و تسلط او بر قوانین و مقررات حوزه پیمانکاری را بررسی کنید.
- موفقیتهای قبلی: تحقیق کنید که این وکیل در چند مورد از پروندههای قبلی موفق شده است.
- اخلاق حرفهای: حتما به حسن شهرت وکیل توجه داشته باشید و به نظرات دیگران درمورد او دقت کنید.
- هزینهها: در مورد شیوه محاسبه حقالوکاله و سایر هزینههای جانبی حتما با وی صحبت کرده و از قبل توافقات لازم را انجام دهید.
- ارتباط موثر: دقت داشته باشید که باید با وکیل موردنظرتان راحت باشید و ارتباطی موثر و صمیمی با او برقرار کنید.
از کجا وکیل متخصص پیمانکاری پیدا کنیم؟
اگر قصد دارید به تازگی قرارداد پیمانکاری تنظیم کنید، یا پس از تنظیم آن به مشکلی برخوردهاید، به یک وکیل پیمانکاری نیاز دارید. وکلای این حوزه را میتوانید از طریق روش های زیر به راحتی پیدا کنید:
کانون وکلای دادگستری: با مراجعه به سایت کانون وکلای دادگستری استان خودتان، میتوانید لیستی از وکلای متخصص در امور پیمانکاری را جستجو و پیدا کنید.
انجمنهای تخصصی: انجمنهای تخصصی حقوقی مثل کانون سردفتران اسناد رسمی یا انجمن وکلای دادگستری ایران، از مراکزی هستند که میتوانید وکیل موردنظرتان را پیدا کنید.
منابع آنلاین: وبسایتهای مختلفی وجود دارند که وکلای متخصص در زمینههای مختلف، از جمله وکلای پیمانکاری را به شما معرفی میکنند.
معرفی از سوی آشنایان: اگر دوستان و آشنایان شما یا وکلای پیمانکاری کار کردهاند و سابقه این ارتباط را دارند،میتوانید با آنها مشورت کنید و از تجربیاتی که در این زمینه دارند استفاده کنید.
زمینههای تخصصی وکلای پیمانکاری
با توجه به پیچیدگی که در قراردادهای پیمانکاری وجود دارد، مجددا این حوزه را به چندین بخش متنوع تقسیم کردهاند که برای هرکدام وکیل خاصی وجود دارد:
پیمانکاری عمرانی: این زمینه پروژههای ساختمانی، راه و ترابری، سدسازی، تونلسازی و… را شامل خواهد شد.
پیمانکاری صنعتی: شامل پروژههای احداث و تاسیسات کارخانجات، تاسیسات صنعتی و… را در بر خواهد گرفت.
پیمانکاری نیرو: شامل پروژههای احداث نیروگاه، خطوط انتقال برق و… میشود.
پیمانکاری نفت و گاز: شامل پروژههای اکتشاف، استخراج، پالایش و… میگردد.
پیمانکاری آب: پروژههای احداث سد، احداث کانال، تصفیهخانه و… در این دسته قرار میگیرد.
هزینه وکیل پیمانکاری چقدر است؟
برای حقالوکاله وکیل پیمانکاری نمیتوان عدد دقیقی را اعلام کرد. چرا که به عوامل مختلفی مثل نوع و پیچیدگی دعوی، حجم کار، سابقه و تخصص وکیل، محل اقامت وکیل و… وابسته است.
در برخی موارد، وکیل میتواند حقالوکاله خود را بر اساس تعرفههای قانونی محاسبه کند و برخی دیگر میتوانند بر مبنای دستمزد ساعتی یا درصدی از مبلغ مورد مطالبه در دعوی توافق کنند.
نکات پایانی
سعی کردیم در این مطلب به طور جامع و کامل درمورد وکیل پیمانکاری، وظایف، مزایا، زمینههای تخصصی و هزینه او صحبت کنیم. انتخاب وکیل پیمانکاری مناسب بسیار مهم و حائز اهمیت است و باید با دقت و ظرافت بالا انجام شود. در انتخاب وکیل، توجه به به سابقهکاری و تجربه، دانش و تخصص، تسلط بر قوانین، اخلاق حرفهای، تعرفه و نحوه محاسبه حقالوکاله و همچنین توانایی برقراری ارتباط با موکل بسیار ضروری است.
سوالات متداول
منظور از وکیل پیمانکاری کسی است که به طور تخصصی، در دعاوی مربوط به حوزه پیمانکاری فعالیت میکند.
مشاوره حقوقی، تنظیم قراردادها، حل و فصل دعاوی، ارائه لایحه، مذاکره و توافق از جمله وظایف وکیل متخصص در زمینه پیمانکاری هستند.
برای حقالوکاله وکلای پیمانکاری نمیتوان عدد دقیقی را اعلام کرد. چرا که این مبلغ به عوامل زیادی مثل نوع پرونده، حجم کار، دانش و تخصص وکیل و سابقه او وابسته است.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.