پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
ویژگی های وکیل خوب برای دادگاه
احتمالا بسیاری از شما به طور مختصر با مفهوم واژه وکیل و وکالت آشنا هستید و میدانید وکیل به شخصی گفته می شود که در دادگاه و مراجع قضایی از حقوق موکل خود دفاع میکند. ورود و تحصیل در این رشته نیاز به گذراندن دوره های تخصصی دارد چرا که این حرفه از حساسیت بالایی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم به بررسی وکیل و معرفی ویژگی های بهترین وکیل برای دادگاه بپردازیم:
وکیل کیست؟
به شخصی که از دانش و تخصص کافی در زمینه امور حقوقی و قانونی برخوردار می باشد و از طرف یک شخص برای انجام کاری مامور می شود، وکیل گفته می شود. قانون به بخش های مختلفی تقسیم میشود و به این منظور وکالت نیز شاخه های متعددی دارد. مانند وکیل دادگستری، وکیل کیفری، وکیل خانواده، وکیل حقوقی و … که هر یک وظایف خاصی را برعهده دارند. در ادامه شما را با وکالت و انواع وکیل آشنا میکنیم:
وکالت به چه معناست؟
وکالت در لغت به معنی واگذار کردن است و در معنای حقوقی به قراردادی گفته می شود که طبق آن یکی از طرفین فرد دیگری را به منظور انجام کاری نایب خود میکند. در قانون مدنی واژه وکالت اینگونه تعریف می شود: وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین فرد دیگری را برای انجام اموری نایب خود میکند. به انعقاد این قرار داد وکیل و موکل در قبال هم حق و تکالیفی خواهند داشت و دارای روابط حقوقی، وظایف و مسئولیت های متقابلی نسبت به یکدیگر هستند.
چرا باید وکیل داشته باشیم؟
درست مانند زمانی که بیمار می شویم، اگر به پزشک مراجعه نکنیم و خود درمانی نکنیم، علاوه بر اینکه بیماری از بین نمی رود، ممکن است به مرور زمان عوارض ناشی از خوددرمانی، ما را درگیر کند. مسائل حقوقی مانند مسائل پزشکی بسیار پیچیده است که بدون مشورت و بدون استفاده از وکلای مجرب و متخصص قابل رسیدگی است. علاوه بر حل نشدن مشکل، خسارات مالی یا جانی سنگینی را به همراه خواهد داشت که عواقب جبران ناپذیری دارد.
اما با داشتن یک وکیل خوب به راحتی بهترین راه حل حقوقی و حقوقی را برای حل مشکل حقوقی خود در مدت زمان محدود و با کمترین هزینه پیدا خواهید کرد. یعنی داشتن وکیل گران نیست، به نوعی با حضور وکیل در پرونده علاوه بر صرفه جویی در هزینه، فرد در اسرع وقت به نتیجه می رسد.
برای ارتباط با وکلای مجرب و خبره ما در زمینه های مختلف حقوقی کلیک کنید . |
وکیل خوب برای دادگاه
در پرونده های حقوقی یعنی وکیلی که اولا، حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی را مسلط است و چگونگی استفاده و بکارگیری قوانین را خوب می داند.
ثانیا، وکیل خوب برای دادگاه حقوقی تشریفات شکلی رسیدگی و دعاوی ماهوی حقوقی را نیز خوب می داند.
وکیل خوب برای دادگاه در پرونده های کیفری یعنی وکیلی که پروسه دادسرا را طی نموده و اکنون وارد دادگاه های کیفری شده است.
برای دادگاه کیفری نظر به نوع جرم در دادگاه کیفری یک یا دو اعلام وکالت میکند و با تجربه ای که پس از سالها دفاع و طرح شکایت در دادگاههای کیفری داشته است موکل را به نتیجه مطلوب می رساند.
وکیل خوب برای دادگاه را پس از وقت مشاوره حقوقی در گروه حقوقی اوان می یابید.
وکیل خوب دادگاه کیفری را نیز از طریق گروه وکلای کیفری ژیوار که تخصصا کیفری کار مینماید پیدا خواهید نمود.
انواع وکالت را بشناسید!
همانطور که در بالا به این موضوع اشاره کردیم با توجه به پیچیدگی های زندگی اجتماعی انسان، قانون به بخش های مختلفی تقسیم شده است. از این رو وکالت نیز انواع مختلفی دارد که هر فرد باید با توجه به موضوع پرونده و زمان آن، به وکیل مد نظر مراجعه کرده و با او قرار داد میبندد. انواع وکالت به شرح زیر است:
وکیل انتخابی
به شخصی وکیل انتخابی گفته می شود که با بستن قرار داد به منظور دفاع از حقوق موکلش در مراجع قضایی انتخاب می شود.
وکیل تسخیری
در مواقعی که شخصی در دعاوی و پرونده های کیفری به دلیل نخواستن وکیل و یا نداشتن موقیعت مالی مناسب از اخذ وکیل خودداری میکند، دادگاه به تشخیص خود یکی از وکلای دادگستری را برای او انتخاب میکند تا به عنوان وکیل از حق و حقوق متهم دفاع کند. به شخصی که به تشخیص و انتخاب دادگاه انتخاب میگردد، وکیل تسخیری گفته می شود.
وکیل اتفاقی
وکیل اتفاقی شخصی است که تحصیلات مورد نیاز را در رشته حقوق گذرانده است اما در این رشته فعالیت نداشته و در آزمون های وکالت شرکت نکرده است. این فرد در مواقع خاصی مانند بروز مشکل برای یکی از نزدیکان و خویشاوندان، از کانون وکالت دادگستری برای همان مورد خاص پروانه وکالت موردی دریافت میکند. شخصی که در این مواقع پروانه وکالت موردی دریافت میکند وکیل اتفاقی نام دارد.
وکیل قضایی
وکیل قضایی دارای پروانه وکالت می باشد و به همین دلیل دارای حق وکالت از اشخاص در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی است. برای ورود به شاخه وکالت قضایی فرد باید در رشته حقوق تحصیلات لازم را بگذراند، و بعد از قبول شدن در آزمون وکالت از کانون وکلای دادگستری پروانه وکالت دریافت کند. امروزه میتوان به جرات وکیل پایه یک دادگستری را یکی از مجرب ترین وکلا در تمام زمینه های حقوقی دانست که قادر به پیگیری امور مختلف و متنوع می باشد.
وکیل اداری
وکیل اداری به شخصی می گوییم که با بستن قرار داد، وکالت شخصی را برای انجام کارهای اداری برعهده میگیرد. نکته ای که در رابطه با وکیل اداری باید بدانید این است که برای وارد شدن به این حرفه نیاز به داشتن مهارت تخصصی حقوق نمی باشد و هر شخصی میتواند به عنوان وکیل اداری انتخاب شود. همچنین وکیل اداری فقط حق رسیدگی به امور در اداره جات را دارد و نمیتواند در مراجعه قضایی، دادگستری ها و .. به فعالیت بپردازد. و ….
چرا از وکیل در دادگاه استفاده کنیم؟
مراجعه به یک وکیل خوب برای انجام امور اداری مزیت های بیشماری دارد. که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از بین رفتن اضطراب و پریشانی
شخص با مراجعه به وکیل خوب و استخدام او دیگر دغدغه ای برای حضور و چگونگی دفاع از حقوق خود در دادگاه را نخواهد داشت و این موضوع منجر به انتقال حس آرامش به افراد می شود.
افزایش احتمال موفقیت در پرونده های حقوقی
وکیل در تمامی امور حقوقی تخصص و دانش کافی را دارد. از این رو طبیعتا حضور او در پرونده های حقوقی به افزایش درصد موفقیت کمک میکند. در واقع این شخص با توجه به مسلط بودن بر امور، توانایی بالایی در استدلال قانون برای مجاب کردن رای و نظر قاضی خواهد داشت.
امکان مدیریت زمان
مراجعه به وکیل این امکان را به شما میدهد تا در جلسات دادگاه حضور نداشته باشید و تنها نتیجه دادگاه را از وکیل خود پیگیری کنید. در نتیجه میتواند در آن زمان به سایر امور خود رسیدگی کنید.
سریع تر انجام شدن مراحل دادرسی
به طور حتم با کمک از یک وکیل متخصص کلیه لوایح، اوراق و مستندات، طرح دعاوی و … به درستی و دقیق تنظیم میشود و در نتیجه پرونده سریع تر به نتیجه خواهد رسید. البته باید بدانید در صورتی که وکیل از ابتدای طرح دعاوی استخدام شود تاثیر بیشتری در تسریع روند پرونده ها خواهد داشت.
وظایف وکیل خوب برای دادگاه
حضور در دادگاه به عنوان نماینده موکل خود و دفاع از حقوق او
پیگیری امور ذکر شده در وکالت نامه
تهیه پیش نویسها، قراردادها و نامهها برای ثبت در پرونده
جمع آوری و نگهداری از مستندات و مدارک مرتبط به پرونده برای ارائه به دادگاه جهت دفاع از موکل
شرکت کردن در جلسات و مذاکرهها و بررسی پرونده و یا ارائه توضیحات، دلایل و مدارک به ذی نفعان
ارائه مدارک و شواهد به دادگاه و دفاع از موکل
مشاوره حقوقی به مراجعان
تحلیل نتیجه موارد با استفاده از دانش رویههای قضایی
ویژگی های وکیل خوب برای دادگاه
یک وکیل خوب برای دادگاه در درجه اول باید دارای سوابق تحصیلی مرتبط و معتبر در زمینه وکالت و حقوق باشد.
وکیل خوب باید دارای روحیه مطالعه، تحقیق و علاقه مند به کشف حقیقت باشد.
صبور بودن و داشتن پشتکار قوی از دیگری ویژگی های یک وکیل خوب است.
وکیل خوب برای دادگاه باید توانایی فن بیان، توانایی تجزیه و تحلیل قوی مسائل و … را داشته باشد.
برخورداری از دانش کافی در حوزه علوم انسانی و روانشناسی از دیگر ویژگی های یک وکیل خوب برای دادگاه است.
یک وکیل خوب برای دادگاه باید وقت شناس و خوش قول باشد و پرونده ها را در کمترین زمان پیگری کند و به نتیجه برساند.
یک وکیل باید دانش و اطلاعات کاملی را در رابطه با موضوعات مختلف مانند انواع جرایم، همه قوانین مرتبط و حقوق و تکالیفی که قانون گذار برای طرفین دعوا مشخص کرده است، داشته باشد.
وکیل خوب باید با انواع روش های پاسخگویی آشنا باشد و در برابر ادعا ها بتواند به بهترین شیوه دفاع کند.
داشتن قدرت پیش بینی و داشتن درک درست از مسائل، از ویژگی های دیگری است که یک وکیل باید از آن برخوردار باشد.
وکیل باید بتواند معتبر ترین اسناد و مدارک را در زمینه امور مرتبط با پرونده پیدا کند.
و …
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.