پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
مطالبه خسارت تصادف ؛ ۰۹۰۲۱۱۴۶۳۱۷
جهت مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید
سلام. وقت بخیر، چند وقت پیش من یک تصادف کردم، می خواستم بپرسم چجوری می تونم خسارت ازش بگیرم؟ چون می گه که پول ندارم و نمی دهم، هر کاری می خواهی انجام بده. لطفا راهنمایی کنید.
سلام و ممنون از طرح سوال شما.
با خواندن این متن انشالا به جواب خود خواهید رسید.
مبحث اول:
خسارت به چه معناست؟
خسارت به معنای ضرر و زیان در علم لغت به کار رفته است ولی مفهوم آن،معنایی فراتر از معنای لغوی دارد که به معنای عرفی آن نزدیک است. مفهوم آن در یک سو ضرر و زیان وارد شده است و از سویی دیگر جبران ضرر است.معنای عرفی هم هماهنگ با این مفهوم در محوریت خسارت زدن و پرداخت خسارت است. اما در بحث خسارت باید انواع آن را بشناسیم تا بتوانیم نتیجه را پیش بینی کنیم.
مبحث دوم:
انواع خسارت تصادف:
در بحث خسارت باید گفت که شامل سه دسته کلی می شود که خسارت مادی، جسمی، معنوی را می توان نام برد.
۱.خسارت مادی:
خسارت مادی،خسارت و ضرر و زیانی است که به اموال مردم وارد می شود، به این معنا که مشکلات پیش آمده، مادیات زندگی را هدف قرار می دهد و برای جبران آن، پول راهگشا خواهد بود. به طور مثال می توان به تصادفات اشاره کرد که بعد از مشخص شدن مقصر، او باید از جبران خسارت برآید.
۲.خسارت جسمی:
در بحث خسارت جسمی و یا همان بدنی باید گفت که در اینگونه خسارات،تمامیت جسمانی افراد مدنظر است و آسیب دیده،و یا در تعریف دیگر،جسم افراد دچار صدمه شده است.
به طور مثال می توان به موضوعی اشاره کرد که فرد بر اثر تصادف، دچار مصدومیت بدنی شده و یا مصرف دارو و قرص هایی خاص، باعث شده که حمله ی قلبی به او دست بدهد و مرگ یا فوت او را به همراه داشته باشد. اینگونه خسارات و امثال آنها در زمره ی خسارت جسمی قرار می گیرند.
۳.خسارت معنوی:
در آخر باید گفت خسارت، نوع دیگر آن معنوی است به این معنا که جسم و مادیات مدنظر او نیست و خسارت به آنها وارد نمی شود؛ بلکه حیثیت و آبرو فرد مورد لطمه واقع می شود.
در توضیح دقیق تر باید گفت که این نوع از خسارت صدمه ای بر جسم و یا تمامیت جسمانی وارد نمی کند و یا اینکه ضرر مادی و پولی وارد کند، بلکه معنویت یا به طور علمی و حقوقی، آبرو فرد را خدشه دار می کند. مثل اینکه فردی به انسان بی گناه تهمت دزدی بزند و با تهمت او، آبروی شخص میان مردم، لطمه ببیند.
مبحث سوم:
مطالبه خسارت ناشی از تصادف رانندگی چگونه است:
در بحث مطالبه خسارت باید گفت که هر خسارت و زیانی باید ابتدا نوع آن مشخص شود که بتوان راه حل و روش جبران آنرا پیدا کرد که نتیجه ی بهتری عاید فرد شود.
در اینجا مطالبه ی خسارت ناشی از تصادف رانندگی مطرح است؛
اگر خسارت به مال یا ماشین افراد باشد، خسارت مادی است که روش های مناسب آن و شرایط آن مشخص است؛
ولی اگر همین تصادف باعث صدمه ی جسمی شود و خسارت بدنی را در پی داشته باشد، جوری دیگر به آن نگاه خواهد شد و در صورت صلاحدید نگاه کیفری به آن هم اضافه خواهد شد در مورد که تصادف منجر فوت شود.
اما به طور کلی و آنچه در بین مردم شایع است، مطالبه ی خسارت ناشی از تصادفات رانندگی مشخص بوده که توضیح خواهم داد.
جهت عضویت در اینستاگرام اوان کلیک کنید
مبحث چهارم:
شکل رسیدگی و نحوه ی درخواست:
در اینجا ابتدا باید مشخص کنیم که چه اعمالی، چه نتایجی را در پی خواهند داشت.
اگر در تصادفات رانندگی، از تشخیص انواع آن خارج شویم و اگر بخواهیم خسارت شایع آنرا مورد بررسی قرار دهیم، به بحث خسارت مادی خواهیم رسید.
در خسارات مادی و آنگونه که در اجتماع دیده می شود، بعد از تصادف، افراد به پلیس زنگ زده و از او درخواست کشیدن کروکی را می کنند.
کروکی:
کشیدن کروکی باعث می شود که تصادف مشخص شده و قابل اثبات باشد؛ و از طرف دیگر مقصر برای پرداخت خسارت مشخص شود.
بعد از این مراحل اگر فرد تقصیرکار و مقصر، بیمه باشد با مراجعه به بیمه اقدام به جبران می کند.
ولی این نکته را باید مدنظر داشت که بیمه، خود کارشناس داشته و بعد از بررسی های لازم، میزان خسارت را تعیین می کند و حتی ممکن است که افت قیمت خوردو و یا همان کاهش قیمت خوردو که به علت تصادف بر ماشین اعمال می شود را پرداخت کنند.
تا به این مرحله خسارت تعیین شده و بیمه پرداخت می کند ولی اگر سقفی که بیمه گذار مشخص کرده، کمتر از میزان خسارت باشد یا به طور ساده تر، خسارت وارده بیش تر از بیمه ی مقصر باشد، تکلیف چیست؟
یکی از راه حل ها این است که طرفین توافق کنند؛
ولی اگر توافقی صورت نگیرد و یا فرد تقصیرکار خسارت را نپردازد،
زیان دیده می تواند بنا بر میزان خسارتی که به او وارد شده است، به شورا و یا دادگاه صالح حقوقی مراجعه کند و پیگیر جبران وارده باشد، که دادگاه بعد از درخواست، با جلب نظر از کارشناس، اقدام به صدور رای می کند.
در بحث نحوه ی درخواست باید گفت که به صورت دادخواست تنظیم و تقدیم خواهد شد، به این صورت که مشخصات خواهان و خوانده و موضوع خواسته که همان موردی می باشد که شما از دادگاه درخواست دارید، نوشته می شود و از ریاست محترم دادگاه حقوقی درخواست می شود که بنابر دلایلی که دارید، خواسته خود را از دادگاه می خواهید.
مبحث پنجم:
توجه به چند نکته ی مهم:
۱.در بحث میزان خسارت
یک نکته ی مهم وجود دارد و آن اینست که اگر میزان خسارت کمتر از بیست میلیون باشد، باید در دادگاه حقوقی اقامه دعوا شود.
۲.اگر بعد از درخواست و بررسی در دادگاه و مشخص شدن فرد مقصر؛ و اینکه چه کسی باید جبران خسارت کند، فرد خاطی معسر شود؛ به این معنا که نمی تواند خسارت را پرداخت کند و به بیانی دیگر، توانایی مالی کافی برای پرداخت خسارت را نداشته باشد، و یا اینکه قبل از دادگاه معسر و ناتوان بوده، درخواست اعسار او بررسی شده مالی که باید پرداخت قسط بندی می شود.
جهت عضویت در کانال حقوقی کلیک کنید
۳.گاهی اوقات ممکن است که فرد خاطی، جبران خسارت نکرده و البته دادگاه هم او را مقصر تشخیص داده است، در این شرایط یکی از راه حل هایی که پیش روی زیان دیده است، این است که اموال مقصر را توقیف کند تا به طلب خود برسد.
۴.در بحث پرداخت خسارت
توسط بیمه باید توجه داشت که بعضی از بیمه ها، افت قیمت ناشی از تصادف را پرداخت نمی کنند و یا اینکه برای آنها در این زمینه،پیش بینی لازم صورت نگرفته است، پس توجه به بیمه و شرایط آن، تا حدودی راهگشا در بروز چنین اتفاقاتی، خواهد بود.
۵.در موردی که فرد زیان دیده درخواست افت قیمت را دارد ولی بیمه شخص مقصر جوابگوی چنین مسئله ای نیست؛
فرد زیان دیده باید به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و درخواست خود را تنظیم کند؛ و در این صورت فرد خاطی است که باید از عهده ی این خسارت برآید.
سخن پایانی:
تصادفات رانندگی اتفاق شایعی در جامعه است؛
ولی هزینه ی جبران آن با تورم و افزایش قیمت ها سنجیده می شود، پس اگر پیشگیری و احتیاط باشد و از طرفی دیگر کیفیت محصولات افزایش پیدا کند، دیگر شاهد چنین رویدادهایی نخواهیم بود.
برای دانستن اطلاعات بیشتر و عدم اشتباه در انتخاب مسیر و حل مشکلات خود می توانید از مشاوره وکیل خبره و متخصص در این حوزه بهره مند شوید.
تیم حقوقی ما؛
با بهره مندی از حضور وکلای متخصص در هر حوزه شما را به بهترین نحو ممکن یاری می کنند.
هیات تحریریه گروه حقوقی اوان: مطالبه خسارت تصادف
محمد کیخا
مشاوره حقوقی:۰۹۰۲۱۱۴۶۳۱۷
آدرس: خیابان شریعتی، بالاتر از باغ سفارت انگلیس،
قبل از پل صدر، روبرو پمپ بنزین الهیه، ساختمان سفیران
سئوالات حقوقی خود را اینجا از ما بپرسید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگو خواهند بود.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.