دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

دادخواست اثبات رجوع

اثبات رجوع

در صورت مفید بودن، این لینک را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آن‌ها نیز از مطالعه آن بهره‌مند شوند.

https://B2n.ir/z31127

عمل رجوع در فرآیند طلاق به عنوان یک اقدام یک‌طرفه شناخته می‌شود که به اراده مرد صورت می‌گیرد. این عمل پس از وقوع طلاق رجعی و در برخی موارد طلاق بائن امکان‌پذیر است. لازم به ذکر است که عمل رجوع نیازی به تشریفات خاصی ندارد، اما باید به‌طور قانونی اثبات گردد. در دوران عده، سایر شرایط مربوط به ایام زوجیت همچنان برقرار است و زوجه حق دریافت نفقه را خواهد داشت.

تنها تشریفات الزامی ثبت رجوع یک ماه پس از آن در دفاتر اسناد رسمی ازدواج و طلاق است. برای مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه، می‌توانید به گروه وکلای اوان مراجعه نمایید.

فهرست مطالب

کاربر گرامی، در صورت نیاز به مشاوره حقوقی کلیک نمایید.

اثبات واقعه رجوع

عمل رجوع در طلاق یک عمل یک طرفه است که با اراده مرد و پس از طلاق رجعی و در برخی موارد طلاق بائن واقع می شود.عمل رجوع نیاز به تشریفات ندارد اما باید اثبات شود.در ایام عده، سایر شرایط ایام زوجیت باقی است و سایر شرایط ایام زوجیت باقی است و نفقه نیز به زوجه تعلق می گیرد.تنها تشریفات الزامی ثبت رجوع یک ماه پس از آن در دفاتر اسناد رسمی ازدواج و طلاق است.

اثبات واقعه رجوع در انواع طلاق

در طلاق بائن، از جمله طلاق توافقی یا خلع، امکان رجوع تنها در شرایط خاصی فراهم می‌شود. به عنوان مثال، در طلاق خلع، اگر زوجه در دوران عده از فدیه رجوع کند، زوج حق رجوع به او را پیدا می‌کند. در مواردی که طلاق بائن مربوط به زن یائسه یا باکره باشد، به دلیل عدم وجود عده، طلاق و بذل مهریه به صورت قطعی خواهد بود و امکان رجوع از سوی زوجه منتفی است.

ثبت طلاق رجعی به شهادت کتبی شاهدی که تأیید کند زن مطلقه در منزل مشترک تا پایان مدت عده سکونت داشته، وابسته است، مگر اینکه زن به ثبت آن رضایت دهد که در این صورت نیازی به شهادت شهود نیست. در صورت رجوع و ثبت آن، تا یک ماه پس از آن، صورتجلسه طلاق رجعی ابطال خواهد شد. اگر مدت عده به پایان برسد و ادعایی مبنی بر رجوع مطرح نشود، طلاق ثبت شده و سند طلاق صادر می‌گردد. در طلاق رجعی، صدور سند طلاق تا پایان عده به تأخیر می‌افتد و این امر منوط به عدم رجوع زوج است. اصل بر عدم رجوع است مگر اینکه این امر به اثبات برسد.

ثبت واقعه رجوع شرط صحت آن نیست و مرد تنها موظف به ثبت آن به عنوان یک تشریفات است. در صورت عدم ثبت و با شکایت زوجه یا اعلام جرم از سوی دادستان، دادگاه می‌تواند مرد را به پرداخت جزای نقدی یا حبس از یک روز تا شش ماه محکوم کند. همچنین، رجوع بدون ثبت نیز معتبر است و تنها ضمانت اجرای آن کافی است. ادامه زندگی مشترک طرفین در ایام عده به معنای رجوع تلقی نمی‌شود و اگر زوجه ادعا کند که زوج به او رجوع کرده، نیاز به تأیید زوج دارد. اقرار زوج به عنوان مهم‌ترین دلیل اثبات رجوع محسوب می‌شود و در غیر این صورت، زوجه به سختی می‌تواند این امر را اثبات کند، مگر اینکه شواهدی دال بر آن وجود داشته باشد.

شبکه های اجتماعی اوان

ایتااینستاگرامتلگرام
روبیکا

رجوع بعد از طلاق

طلاق به معنای انحلال عقد نکاح دائم است که پس از اجرای صیغه طلاق به وقوع می‌پیوندد و از آن زمان به بعد، رابطه زوجیت میان زن و شوهر قطع می‌شود. طلاق به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود: طلاق بائن و طلاق رجعی. این تقسیم‌بندی بر اساس وجود یا عدم وجود قابلیت رجوع پس از طلاق صورت می‌گیرد.

رجوع در طلاق رجعی

در طلاق رجعی، شوهر می‌تواند در مدت عده زن از طلاق رجوع کند، بدون اینکه نیاز به اجرای مجدد صیغه عقد باشد. با انجام عمل رجوع، اثر طلاق باطل می‌شود و مرد می‌تواند دوباره با همسر خود زندگی کند. این عمل می‌تواند به صورت فعل یا گفتار انجام شود و باید در زمان عده صورت گیرد. همچنین، در طلاق رجعی، اجازه رجوع زوج به زوجه در مدت عده مشروط به رضایت زوجه نیست. به عبارت دیگر، مرد می‌تواند در این مدت بدون نیاز به ازدواج مجدد و ثبت آن، به زوجه رجوع کند.

رجوع در طلاق خلع

طلاق خلع نوعی طلاق بائن است که به دلیل کراهت زن از مرد و با پرداخت مالی به مرد انجام می‌شود و موافقت مرد برای طلاق نیز جلب می‌گردد. مبلغ پرداختی می‌تواند شامل بخشی یا تمام مهریه باشد یا حتی مبلغی بیشتر از مهریه. در این نوع طلاق، رجوع تنها در صورتی امکان‌پذیر است که زن در دوران عده، مهریه بخشیده شده خود را مطالبه کند.

رجوع در طلاق بائن

در طلاق بائن، اگر زن یائسه یا باکره باشد، به دلیل عدم تعلق عده به وی، طلاق و بذل مهریه به صورت قطعی خواهد بود و هیچ‌یک از طرفین نمی‌توانند از آن رجوع کنند. اما اگر زن عده داشته باشد، تنها در صورتی که زن از مهریه بذل شده خود رجوع کند، مرد حق رجوع خواهد داشت و در این صورت، طلاق بائن به طلاق رجعی تبدیل می‌شود. در طلاق بائن، زن و مرد از یکدیگر ارث نمی‌برند و زن موظف است پس از جاری شدن صیغه طلاق، منزل مرد را ترک کند. همچنین، اگر زن از جمله زنانی باشد که عده ندارد، می‌تواند بلافاصله پس از طلاق ازدواج کند. در موارد طلاق مبارات و خلع نیز، به دلیل وجود کراهت زن از مرد، اگر زن در دوران عده به فدیه رجوع نکند، امکان رجوع مرد به زن نیز وجود نخواهد داشت.

برای مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه، می‌توانید به گروه وکلای اوان مراجعه نمایید.

دادخواست اثبات رجوع برای اثبات بازگشت از هبه یا بخشش در دادگاه مطرح می‌شود.
دادخواست اثبات رجوع برای اثبات بازگشت از هبه یا بخشش در دادگاه مطرح می‌شود.

انواع طلاق بائن

طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.

طلاق زن یائسه

طلاق خلع به عنوان نوعی طلاق بائن شناخته می‌شود که در آن زن به دلیل تنفر و کراهت از شوهر، حاضر به پرداخت مالی به او می‌شود تا از همسر خود جدا گردد. در این حالت، با بخشش (بذل) تمام یا قسمتی از مهریه خود حق رجوع مرد را از بین می برد و اگر از بخشش رجوع نماید و بخواهد مال مهریه را که به او داده پس بگیرد طلاق بائن تبدیل به طلاق رجعی میشود.

طلاق مبارات نیز نوعی طلاق است که در آن کراهت و تنفر از هر دو طرف وجود دارد. در این نوع طلاق، زن مقداری از مهریه خود را می بخشد; این بخشش نباید مازاد بر مهریه باشد: به این دلیل که شوهر هم از زن خود کراهت دارد; و هر دوی آن ها میخواهند این رابطه به پایان برسانند.

همچنین، طلاقی که پس از سه وصلت متوالی انجام می‌شود، اعم از اینکه این وصلت ناشی از رجوع باشد یا نکاح جدید، نیز در این دسته قرار می‌گیرد. در مواردی که زن دچار عسر و حرج باشد، او می‌تواند با اثبات شرایط عسر و حرج در دادگاه، درخواست طلاق کند. همچنین، در صورتی که زوجه وکالت در طلاق داشته باشد، این امر نیز قابل پیگیری است.

مشاوره حقوقی

شرایط رجوع بعد از طلاق بائن

در خصوص شرایط رجوع پس از طلاق بائن، اگر طلاق از نوع خلع یا مبارات باشد و زن در دوران عده به فدیه‌ای که به شوهر پرداخت کرده، رجوع کند و آن را پس بگیرد، برای مرد امکان رجوع طلاق بائن به وجود خواهد آمد که به موجب آن می تواند به همسر خود رجوع نماید و طلاق از حالت خلع یا مبارات به حالت رجعی که نقطه مقابل طلاق بائن است تبدیل می شود.

شرایط رجوع طلاق خلع

طلاق خلع یکی از اقسام طلاق بائن می باشد، مرد نمی تواند در دوران عده طلاق به زن رجوع کند، ولی اگر زن به فدیه ای که به مرد داده است، رجوع نماید و آن را پس گیرد، حتی در صورتی که مرد از این کار خشنود نباشد، امکان رجوع مرد در دوران عده به زن به وجود خواهد آمد و در اصل طلاق از حالت خلع به حالت رجعی تبدیل می گردد. البته زن نیز فقط در دوران عده اجازه ی رجوع به فدیه را دارد.

مدت زمان رجوع بعد از طلاق

برطبق ماده ۱۱۵۱  قانون مدنی در طلاق رجعی عده طلاق سه طهر است یعنی زن می بایست سه دفعه عادت ماهیانه شده و از آن پاک شود ولی ممکن است زنی به علت بیماری یا غیره در سنی که باید عادت ماهیانه شود، عادت ماهیانه نبیند. در این صورت باید ۳ ماه عده نگه دارد. بنابراین شوهر در طلاق رجعی در مدت عده حق رجوع دارد.

در طلاق خلع : زن در زمان عده  سه طهر می تواند به آنچه که به شوهر بذل کرده;  مهریه رجوع نماید و آن را پس بگیرد هر چند مرد راضی نباشد; پس از رجوع زن به ما بذل در زمان عده طلاق خلع تبدیل به طلاق رجعی می شود; و زوج باید از رجوع زن به مهریه در ایام عده آگاهی یابد.

نحوه ثبت رجوع بعد از طلاق

رجوع پس از طلاق رجعی: در موارد طلاق رجعی، مدت زمان امکان رجوع تا پایان دوره عده زن تعیین می‌شود. در این حالت، مرد می‌تواند بدون نیاز به ازدواج مجدد و ثبت آن در دفترخانه، به همسر خود رجوع کند. اما پس از پایان دوره عده، در صورتی که مرد بخواهد به همسر خود بازگردد، ملزم به انجام ازدواج مجدد و ثبت آن در دفترخانه رسمی ازدواج خواهد بود.

رجوع پس از طلاق خلع: در طلاق خلع، زن به دلیل کراهت از شوهر، با بذل بخشی یا تمام مهریه، موافقت مرد را برای طلاق جلب می‌کند. در این نوع طلاق، عمل رجوع از سوی زن انجام می‌شود. زن باید در مدت عده، مهریه‌ای که بخشیده است را از مرد مطالبه کند و برای ثبت این رجوع، به دفترخانه‌ای که طلاق در آن ثبت شده است مراجعه نماید و اقدام به ثبت رجوع به مابذل کند.

دادخواست اثبات رجوع به منظور اثبات بازگشت از بخشش یا بذل در دادگاه ارائه می‌شود.
دادخواست اثبات رجوع به منظور اثبات بازگشت از بخشش یا بذل در دادگاه ارائه می‌شود.

طلاق بدون رجوع

طلاقی که قبل از نزدیکی واقع می شود دختر باکره چون از نوع طلاق بائن است و عده به وی تعلق نمی گیرد طلاق و بذل مهریه به هر دو طرف ( مرد و زن ) قطعی شده و نمی توانند رجوع نمایند.

طلاق زن یائسه چون از نوع طلاق بائن است; و به وی عده تعلق نمی گیرد طلاق به هر دو طرف ( زن و مرد ) قطعی شده; و نمی توانند رجوع نمایند.

نحوه ثبت رجوع بعد از طلاق

در طلاق خلع، شرط رجوع به مابذل توسط زوجه مطلقه در ایام عده، اطلاع زوج از آن است والا اثری بر رجوع بار نمی شود و ابلاغ قانونی رجوع از بذل مهریه به زوج کافی برای اثبات اطلاع وی از رجوع است.

در طلاق رجعی مدت زمان رجوع بعد از طلاق رجعی، تا پایان مدت عده زن می باشد. پس از پایان زمان عده اگر مرد قصد رجوع داشته باشد، باید اقدام به ازدواج مجدد نماید. برای ثبت رجوع باید به دفترخانه رسمی که طلاق در آن تنظیم شده است; مراجعه نمود و سردفتر، اقدام به ابطال صورت جلسه طلاق نماید.

در صورتی که مرد تا یک ماه وقوع رجوع را ثبت نکند; زن می تواند از وی شکایت نموده و دادگاه ضمن الزام مرد به ثبت رجوع; وی را به پرداخت جزای نقدی از ۸۰ تا ۱۸۰ میلیون ریال یا ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس محکوم نماید.

طلاق بائن حق رجوع

در طلاق بائن حق رجوع وجود ندارد ولیکن در طلاق رجعی این حق وجود دارد چون عدم ثبت رجوع از طلاق امکان دارد به ضرر زوجه باشد قانونگذار زوج را مجبور کرده است تا رجوع از طلاق را به ثبت برساند و حتی عدم ثبت رجوع از طلاق جرم است و طبق قانون حمایت خانواده اگر زوج تا یک ماه پس از رجوع آنرا به ثبت نرساند هم ملزم به ثبت واقعه رجوع از طلاق میشود و هم به پرداخت جزای نقدی هشتاد تا ۱۸۰ میلیون ریال و یا حبس از ۹۱ یک روز تا ۶ ماه محکوم میشود.

در طلاق خلع در زمان عده زوجه با بذل خویش رجوع کند و مرد آنرا بپذیرد رجوع انجام میشود و طبق دادخواست ثبت واقعه رجوع به صدور حکم مبنی بر ثبت واقعه رجوع و پرداخت کلیه خسارات دادرسی و به استناد تصویر مصدق طلاقنامه و تصویر مصدق صفحات شناسنامه خواهان و فرزند یا فرزندان و شهادت شهود اقدام شود و مرجع صالح، دفترخانه رسمی که طلاق در آن تنظیم شده است باید رجوع نماید.

گروه حقوقی اوان با ارائه خدمات تخصصی در زمینه‌های مختلف حقوقی، به شما در حل مسائل پیچیده و دستیابی به بهترین نتایج قانونی کمک می‌کند.
خدمات تخصصی گروه حقوقی اوان

روش اثبات و تایید رجوع

اگرچه برای انجام رجوع نیاز به تشریفات خاصی نمی باشد; ولی باید گفت که برای اینکه بخواهد منشا اثر باشد; و وجود و انشای ان اثبات گردد; باید اثبات و تایید رجوع برای طرف دیگر و در صورت اختلاف برای دادگاه محرز شود.

اثبات و تایید رجوع به وسیله ادله قانونی مصرح و اگر برای هر یک از مصادیق رجوع، مانع قانونی وجود نداشته باشد، ممکن می شود. در اثبات و تایید رجوع باید عنوان رابطه حقوقی طرفین مبنی بر اینکه هبه می باشد، اثبات شود چرا که ممکن است طرف دیگر وجود رابطه را عقدی غیر از عقد هبه عنوان کند.

اقرار: در صورتی که در عقد هبه،شخص متهب اقرار نماید که واهب مال موهو به را مسترد کرده است و از ان رجوع کرده است و عقد هبه اثبات گردد، در این صورت اقرار او نافذ خواهد بود. در سایر مصادیقی که با رجوع منحل می‌شود، اقرار هم منشا اثر می‌باشد.

سند: با توجه به قانون ثبت، هرگونه عقد هبه و مالی که موضوع ان می باشد باید به ثبت برسد و در نتیجه به صورت سند رسمی تنظیم و در سند رسمی عنوان هبه درج شود.

مرجع صالح رسیدگی به اثبات رجوع

دعوای اثبات و تایید رجوع یک دعوی غیرمالی است و در دادگاه محل اقامت طرفی که رجوع به او یا مالی که به او هبه شده است اقامه میشود.

بیشتر بخوانید: وکیل طلاق

وکیل متخصص خانواده گروه حقوقی اوان

نقش وکیل متخصص خانواده در پرونده هایی که در خصوص خانواده و روابط زوجین در دادگاهها مطرح میشود مشخص است. وکیل خانواده; وکیلی است که علاوه بر اطلاعات کامل که در مورد امور حقوقی دارد; در خصوص قوانین مربوط به خانواده و روابط زوجین تسلط کامل دارد.

پرونده طلاق یکی از پرونده های پرحجم در دادگاههای خانواده می باشد که بدلیل عدم اگاهی زوجین از قوانین حقوقی خانواده دچار مشکلات زیادی در روند رسیدگی پرونده میشوند. قبل ازهر اقدام قانونی در خصوص طلاق توافقی یا هر نوع دادخواست مطالبه مهریه، دادخواست مطالبه نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند با وکیل متخصص و با تجربه وکیل خانواده در تهران، وکیل خانواده در مشهد، وکیل خانواده در کرج، وکیل خانواده در قم، وکیل خانواده دیوان عالی مربوط به وکلای گروه حقوقی اوان مشورت نمایید.

جمع بندی

در پایان این مقاله، می‌توان نتیجه گرفت که رجوع در طلاق یکی از مهم‌ترین مفاهیم حقوقی در زمینه خانواده است. این مفهوم به زوجین اجازه می‌دهد تا پس از وقوع طلاق رجعی، در صورت تمایل به ادامه زندگی مشترک، به رابطه زناشویی خود بازگردند. نکات کلیدی در مورد رجوع در طلاق عبارتند از:

ماهیت حقوقی: رجوع یک حق قانونی است که به مرد اعطا شده و در مدت عده طلاق رجعی قابل اعمال است.

شرایط اثبات: برای اثبات رجوع، باید شواهد و مدارک کافی ارائه شود. این می‌تواند شامل شهادت شهود، اسناد کتبی، یا سایر ادله معتبر باشد.

اهمیت زمان: رجوع باید در مدت عده صورت گیرد. پس از انقضای این مدت، طلاق قطعی شده و رجوع امکان‌پذیر نیست.

تأثیر بر وضعیت حقوقی: با اثبات رجوع، زوجین به وضعیت زناشویی قبل از طلاق باز می‌گردند و حقوق و تکالیف زوجیت مجدداً برقرار می‌شود.

نقش دادگاه: دادگاه خانواده نقش مهمی در بررسی و تأیید صحت رجوع دارد. قاضی باید با دقت تمام شواهد و ادله را بررسی کند.

آثار اجتماعی: رجوع می‌تواند آثار مثبتی بر ثبات خانواده و جامعه داشته باشد، اما باید با رضایت و آگاهی کامل طرفین صورت گیرد.

در نهایت، درک صحیح از مفهوم رجوع و فرآیند قانونی آن برای تمامی افراد درگیر در مسائل خانوادگی، از جمله زوجین، وکلا، و قضات، ضروری است. این آگاهی می‌تواند به حفظ حقوق طرفین و تصمیم‌گیری عادلانه در موارد مربوط به طلاق و رجوع کمک کند.

سوالات متداول

دادخواست اثبات رجوع، درخواست از دادگاه برای تایید ندامت از یک قرارداد یا تعهد است. این درخواست زمانی مطرح می‌شود که یکی از طرفین نمی‌خواهد به تعهد خود ادامه دهد.

برای تنظیم این دادخواست، باید یک قرارداد معتبر وجود داشته باشد و دلیل مستند برای برگشتن از تعهد ارائه شود.

مدارک شامل: نسخه قرارداد، مدارک حمایتی بر علیه عدم اجرای تعهد، شناسنامه و کارت ملی متقاضی است.

مراحل شامل: ثبت دادخواست، ارجاع به دادگاه، بررسی مدارک، برگزاری جلسه رسیدگی و صدور حکم دادگاه می‌باشد.

نظرات ارزشمند شما به ما کمک می‌کند تا خدمات خود را در زمینه دادخواست اثبات رجوع بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

    ترک یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*