دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

طلاق توافقی ( مدارک – مراحل – نمونه دادخواست )

طلاق توافقی
لینک مقاله طلاق توافقی را به اشتراک بگذارید:
https://oonelaw.com/consensual-divorce

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوجین در مورد تمامی مواردی که در هنگام طلاق می بایست درباره آنها تصمیم گرفته شود،توافق دارند یا با توجه به شرایط موجود و عدم وجود تمایل به ادامه زندگی یا گذشت یا از روی اکراه، در موارد تعیین شده قانونی به توافق خواهند رسید.

قبل از هر اقدام در طلاق توافقی از مشاوره و وکالت وکیل متخصص طلاق بهره مند شوید. استفاده از وکیل طلاق در پرونده های طلاق بهترین راه برای رسیدن به نتیجه موفق می باشد. وکیل طلاق با مشخص کردن راه درست قضایی و حقوقی امر طلاق اشتباهات این تصمیم گیری را کاهش میدهد.

در این مقاله به موضوعات ذیل پرداخته شده است:

  • تعریف طلاق توافقی
  • موارد مورد توافق در طلاق توافقی
  • ماده ۱۰ قانون حمایت خانواده
  • موارد صدور گواهی عدم امکان سازش در طلاق
  • مراحل طلاق توافقی
  • گواهی عدم امکان سازش در طلاق
  • مدارک لازم جهت درخواست طلاق
  • داوری در طلاق توافقی
  • مراجعه به دفتر ثبت ازدواج و طلاق در طلاق
  • طلاق توافقی در قانون جدید
  • تجدیدنظرخواهی در حکم طلاق
  •  موارد درج شده در برگ دادخواست طلاق
  • نمونه دادخواست طلاق
  • وکیل متخصص طلاق توافقی گروه حقوقی اوان

مشاوره

تعریف طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی، طلاق را توضیح داده است که طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوج و زوجه بنا به هر دلیلی به این نتیجه می‌رسند که امکان ادامه زندگی مشترک برایشان مقدور نیست و تصمیم به جدایی و شروع مراحل طلاق می‌گیرند و به همین منظور در ارتباط با کلیه مسائل مربوط به زندگی مشترک، تعهدات، دیون و تکالیف آن با یکدیگر به تفاهم و توافق می‌رسند.

در واقع شرایط طلاق همانطور که از نام آن پیداست کاملاً بستگی به توافقات زوجین دارد. مواردیکه زوجین در مورد آن تفاهم دارند برای دادگاه نیز محترم و قابل قبول است و در رای دادگاه (گواهی عدم امکان سازش) ذکر می شود.

موارد مورد توافق در طلاق توافقی

در طلاق توافقی، زوجین باید در مواردی به توافق برسند.

وکیل طلاق مهمترین مواردی که زوجین در طلاق توافقی در مورد آن به توافق می رسند را به شرح ذیل بیان کرده است:

  • حضانت فرزند یا فرزندان مشترک
  • نفقه زوجه و فرزندان، جهیزیه
  • اجرت المثل دوران زوجیت
  • در مورد مهریه
برای عضویت در کانال تلگرام  کلیک کنید

ماده ۱۰ قانون حمایت خانواده

اجرای صیغه طلاق و ثبت آن پس از رسیدگی دادگاه و صدور گواهی عدم امکان سازش صورت خواهد گرفت. متقاضی گواهی عدم امکان سازش باید تقاضانامه ای به دادگاه تسلیم نماید که در آن علل تقاضا به طور موجه قید شود. بعد از وصول تقاضانامه دادگاه راسا یا به وسیله داور یا داوران سعی در اصلاح بین زن و شوهر و جلوگیری از وقوع طلاق می کند.

هرگاه مساعی دادگاه برای حصول سازش نتیجه نرسد با توجه به ماده ۸ این قانون گواهی عدم امکان سازش صادر خواهد کرد. دفتر طلاق بعد از دریافت گواهی مذکور به اجرای صیغه طلاق و ثبت آن اقدام می کند. هر یک از طرفین عقد بدون دریافت گواهی عدم امکان سازش مبادرت به طلاق نماید به حبس  جنحه ای از ۶ ماه تا یک سال محکوم می شود. همین مجازات برای سردفتری که طلاق را ثبت کند نیز درنظر گرفته می شود.

طلاق توافقی

موارد صدور گواهی عدم امکان سازش در طلاق

وکیل طلاق توافقی در مورد صدور گواهی عدم امکان سازش در طلاق برطبق ماده ۸ قانون حمایت خانواده توضیح داده است که در موارد ذیل زن یا شوهر حسب مورد می تواند از دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نماید و دادگاه در صورت احراز آن موارد گواهی عدم امکان سازش صادر خواهد کرد.

  • توافق زوجین برای طلاق.
  • استنکاف شوهر از دادن نفقه زن و عدم امکان الزام او به تادیه نفقه همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را وفا نکند و اجبار او به ایفا هم ممکن نباشد.
  • عدم تمکین زن از شوهر.
  • سو رفتار و یا سو معاشرت هر یک از زوجین به حدی که ادامه زندگی را برای طرف دیگر غیر قابل تحمل نماید.
  • ابتلا هر یک از زوجین به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای طرف دیگر در مخاطره باشد.
  • جنون هر یک از زوجین در مواردی که فسخ نکاح ممکن نباشد.
  • عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال به کار یا حرفه ای که منافی با مصالح خانوادگی یا حیثیات شوهر یا زن باشد.
  • محکومیت زن یا شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به ۵ سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به ۵سال یا بیشتر و بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.

  • ابتلا به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی زناشویی را غیر ممکن سازد.
  • هرگاه زوج همسر دیگری اختیار کند یا تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت نکند.
  • هر یک از زوجین زندگی خانوادگی را ترک کند. تشخیص ترک زندگی با دادگاه است.
  • محکومیت قطعی هر یک از زوجین در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون طرف دیگر باشد. تشخیص اینکه جرمی مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است با توجه به وضع و موقع طرفین و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
  • در صورت عقیم بودن یکی از زوجین به تقاضای طرف دیگر همچنین در صورتیکه زوجین از جهت عوارض و خصوصیات جسمی نتوانند از یکدیگر صاحب اولاد شوند.
  • در مورد غایب مفقودالاثر با رعایت مقررات ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی.

مراحل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی مراحل طلاق توافقی را این گونه شرح داده است که برای گرفتن طلاق توافقی زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقد‌نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسائل مانند حضانت فرزند، ملاقات او و امور مالی مانند مهریه، جهیزیه، نفقه و غیره را مشخص کنند و پس از تقدیم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آنها تکلیف می‌کند هریک از زوجین داوری از میان بستگانشان معرفی کنند که باید با زوجین مذاکره و سعی در مصالحه کنند.

اگر داوران به نتیجه نرسیدند گزارش خود را به دادگاه می‌دهند و دادگاه نیز براساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش صادر می‌کند و آنها می‌توانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند.

گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی

 در طلاق توافقی گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه اعتبار دارد. یعنی اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند دیگر اعتباری ندارد. شوراهای حل اختلاف درخصوص اختلافات خانوادگی با توجه به تقاضای طرفین می‌توانند برای اصلاح دخالت کنند.

در حالیکه در طلاق توافقی افراد معمولا پیش از درخواست طلاق صحبت کرده و به توافق رسیده‌اند و اگر باز هم علاقه داشته باشند که جلساتی برای سازش و مذاکره بگذارند به شورای حل اختلاف که فرصت دوباره‌ای برای سازش فراهم می‌کنند ارجاع می‌شوند.

مدارک لازم جهت درخواست طلاق توافقی

لازم است که زوجین هردو باهم با همراه داشتن مدارک ذیل به دفتر خدمات قضایی و به واحدِ ثبت دادخواست در شهرستان‌ها، مراجعه کنند. موضوع درخواست زوجین در برگ دادخواست باید صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) باشد.

  • کارت ملی
  • شناسنامه
  • سند ازدواج (عقدنامه) زوجین
برای عضویت در صفحه اینستاگرام  کلیک کنید

داوری در طلاق توافقی

دادگاه به زوجین اعلام می‫کند که داورانی از بین بستگان یا آشنایان مورد اعتمادشان تعیین و به دادگاه معرفی کنند. چنانچه زوجین نخواهند یا نتوانند داوری معرفی کنند، دادگاه رأسا مبادرت به انتخاب داور می‫کند. علاوه بر داوری، زوجین از طرف دادگاه به مراکز مشاره‫ای هم ارجاع داده می‫شوند.

زوجین در این مراکز علت عدم توافق خود را مطرح می‫کنند و مشاور سعی در ایجاد صلح و سازش بین زوجین خواهد کرد و اگر این سازش حاصل نشد مشاور نظر کارشناسی خود را به صورت مکتوب و مدلل به دادگاه اعلام می‫کند.

مراجعه به دفتر ثبت ازدواج و طلاق در طلاق توافقی

 بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش، طرفین فقط تا سه ماه فرصت دارند که با مدارک لازم به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنند و اگر این مدت سپری شود اعتبار این گواهی و کلیه توافقات بین زوج و زوجه از بین خواهد رفت.

در ضمن باید توجه شود بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش و در مدت اعتبار آن یعنی سه ماه، قبل از مراجعه به دفترخانه و اجرای صیغه‌ی طلاق احدی از طرفین نمی‫تواند یک طرفه توافق را از بین ببرد و و این توافق اولیه برای طلاق توافقی فقط با توافق ثانویه هر دو طرف مبنی بر برهم زدن توافق اولیه از بین خواهد رفت.

پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، در صورتی که زوجه باکره باشد باید در ضمن توافقات، به این امر اقرار کند و قبل از اجرای صیغه‌ی طلاق با مراجعه به پزشکی قانونی گواهی سلامت بکارت بگیرد. ولی اگر باکره نباشد، ضمن اینکه در توافقات بر این امر اقرار کرده باشد، باید آزمایش خون داده و گواهی عدم بارداری بگیرد.

در این مرحله زوجین با در دست داشتن گواهی عدم بارداری و قطعیت گواهی عدم امکان سازش متفقا می‫توانند به هریک از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه و نسبت به اجرای رأی طلاق اقدام کنند و صیغه‌ی طلاق در خصوص آنها جاری می شود.

طلاق توافقی در قانون جدید

وکیل طلاق توافقی در موردقانون جدید طلاق توافقی بیان کرده است که تا قبل از آذرماه سال ۱۳۹۷ زوجین یا وکلای خود برای ثبت دادخواست طلاق توافقی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت میکردند.

اما از ابتدای آذرماه سال ۱۳۹۷ و با توجه به بخشنامه شماره ۹۰۰۰/۱۳۱۰۴/۵۵ مورخ ۱۳۹۷/۰۹/۰۵ خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکرونیک قضایی استان تهران دفاتر مذکور مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً گواهی عدم انصراف از طلاق گفته می شود، نیستند.

متقاضیان طلاق در استان تهران باید ابتدا به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه نمایند و اطلاعات خود را در این سامانه وارد نمایند تا در وقت تعیین شده به مراکز غربالگری یا مراکز مشاوره خانواده مراجعه نمایند و پس از انجام مشاوره‌ های لازم گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ و در هنگام ثبت دادخواست طلاق، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهند تا دادخواست آن‌ها ثبت و به دادگاه خانواده صالح ارجاع شود.

طلاق توافقی

تجدیدنظرخواهی در حکم طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی درمورد قابل تجدیدنظرخواهی حکم طلاق توافقی شرح داده است، از آنجاییکه رأی صادره دادگاه قابل تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی است، لازم است زوجین تا پایان مهلتی که دادگاه برای اعتراض به این حکم در نظر گرفته صبر کنند اما زوجین می‌توانند با ساقط نمودن مهلت اعتراض رأی دادگاه را قطعی کنند که در این مرحله دادگاه ۳ نسخه از حکم را صادر نموده و پس از ارسال دو نسخه برای هر یک از زوجین، نسخه سوم را بایگانی می‌کند.

تجارب وکیل هم در این نوع طلاق می‌تواند کمک کننده بوده و مسیر را تسهیل کند. طلاق توافقی در دادگاه مراحلی همچون طلاق عادی دارد پس مراحل قانونی طلاق هم باید مانند طلاق عادی طی شود.

 موارد درج شده در برگ دادخواست طلاق توافقی

در برگه دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی)‌ موارد ذیل باید درج شود:

مشخصات طرفین: نام، نام‌خانوادگی،‌ نام پدر، شغل، محل اقامت خواهان و خوانده

مشخصات وکیل یا نماینده قانونی

تعیین خواسته و بهای آن: تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی)‌ دلایل و منظمات دادخواست: فتوکپی مصدق عقدنامه ازدواج

نمونه دادخواست طلاق توافقی

شرح تقاضا:  دادخواست طلاق

ریاست محترم دادگاه عمومی…

سلام علیکم

احتراما، با تقدیم این دادخواست به استحضار عالی می‌رساند نظر به این که اینجانبان… و… (زن و شوهر)‌ از هر جهت برای جدایی به توافق رسیده‌ایم، لذا با عنایت به ماده واحده مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام هر زمان که دادگاه محترم مقرر بدارد، داوران خود را معرفی نموده و تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی)‌ را داریم.

با تشکر و تجدید احترام

نام‌ و نام‌خانوادگی (زوجه)

نام و نام‌خانوادگی (زوج)

وکیل متخصص طلاق توافقی گروه حقوقی اوان

نقش وکیل متخصص طلاق در پرونده هایی که در خصوص خانواده و روابط زوجین در دادگاهها مطرح میشود مشخص است. وکیل طلاق; وکیلی است که علاوه بر اطلاعات کامل که در مورد امور حقوقی دارد در خصوص قوانین مربوط به خانواده و روابط زوجین تسلط کامل دارد. پرونده طلاق یکی از پرونده های پرحجم در دادگاههای خانواده می باشد که به دلیل عدم اگاهی زوجین از قوانین حقوقی خانواده دچار مشکلات زیادی در روند رسیدگی پرونده میشوند.

قبل از هر اقدام قانونی در خصوص طلاق یا هر نوع دادخواست مطالبه مهریه; دادخواست مطالبه نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند با وکیل متخصص و با تجربه وکیل طلاق توافقی مربوط به وکلای گروه حقوقی اوان مشورت نمائید.

    ترک یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*