دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

سهم ارث زن چگونه محاسبه می شود؟

سهم ارث زن
لینک مقاله را به اشتراک بگذارید: https://oonelaw.com/the-share-of-female-inheritance

سهم ارث زن : پس از فوت، افراد کنترل دارایی های باقی مانده خود را از دست می دهند و در صورت داشتن وارث، دارایی آنها به عنوان ارث به ورثه آنها می رسد.

یکی از مسائلی که همیشه باعث اختلاف بین وراث متوفی می شود، موضوع سهم الارث هر یک از ورثه است. چه کسی بیشتر از متوفی از متوفی ارث می برد؟

میزان ارث هر یک از وراث در قانون مدنی براساس آنچه در شرع الهی بیان گشته تعیین می شود و به نسبت هر یک از ورثه با متوفی بخش مشخصی از سهم الارث تعلق می گیرد.

از جمله در مورد سهم الارث زوجه و میزان ارث زوجه از دارایی شوهر.

طبق قانون مدنی میزان ارثیه زن در مواردی که اگر کودکی به دنیا آورده باشد یا نه باهم فرق دارد و یکی از موضوعاتی که همواره مورد اختلاف است سهم زن از دارایی زوج بر اساس اصلاحات قانون مدنی سال ۱۳۸۷ است.

از این رو در این نوشته به جزئیات سهم الارث زوجه، میزان ارث زوجه در صورت به دنیا اوردن کودک و یا نیاوردن او و همچنین قوانین جدید پرداخته ایم.

اگر در مورد سهم زوجه از اموال شوهر و مسائل مربوط به آن سوالی دارید با ما همراه باشید. # سهم ارث زن

مشاوره

سهم زوجه از ارث شوهر

  • از جمله وراثی که پس از فوت میت و در صورت ازدواج از او ارث می برند، زن یا همسر اوست.
  • ماده ۸۶۴ قانون مدنی در مورد ارث زن از زوج می گوید: «از افرادی که به واسطه ازدواج از یکدیگر ارث می برند کسانی هستند که در زمان فوت دیگری در قید حیات باشند».
  • طبق این ماده زن از شوهرش ارث می برد. در موارد بعدی به موضوعات مهم قانون در خصوص ارث بردن زوجه از زوج اشاره خواهیم کرد.
  • نکته مهم در مورد ارث بردن زن از شوهر این است که زن فقط در صورت ازدواج دائم از شوهرش ارث می برد.
  • طبق ماده ۹۴۰ قانون مدنی زن و شوهری که عقد آنها دائمی است از همدیگر ارث می برند.
  • البته باید دانست که اگر مانعی برای ارث باشد، مثلاً وارث خود را بکشد یا کافر باشد، از او ارث نمی برد.
  • ارث در نکاح موقت وجود ندارد و شرط ارث در نکاح موقت به دلیل مغایرت با احکام ارث، یعنی احکامی که امکان توافق بر آن وجود ندارد، نامشروع و باطل است.
  • اما اگر بخواهد به همسر خود که با او عقد موقت است، مالی بدهد، می‌تواند با وصیت و تنظیم وصیت‌نامه، بعد از فوت او وصیت کند.
  • در مورد ارث زوجین پس از طلاق باید توجه داشت که زوجین پس از طلاق از یکدیگر ارث نمی برند مگر اینکه شرایط ماده ۹۴۳ قانون مدنی موجود باشد.
  • بر اساس ماده ۹۴۳ قانون مدنی، اگر مردی همسرش را طلاق دهد، اگر طلاق رجعی باشد، اگر مرد یا زن در ضمن عده فوت کنند، دیگری از او ارث می‌برد.
  • همچنین مطابق ماده ۹۴۴ قانون مدنی، اگر شوهر بیمار زن خود را طلاق دهد و طی مدت دوازده ماه از موقعی که جدا شده اند، به همان بیماری فوت کند، در صورت عدم ازدواج از او ارث می‌برد.
  • اکنون که به موارد ارث زوجه از زوج پرداختیم، در ادامه متن به بیان میزان ارث زوجه از اموال شوهر در صورت داشتن کودک برای مرد یا نداشتن آن می پردازیم. # سهم ارث زن

سهم ارث زن

سهم الارث زوجه در صورت داشتن اولاد

در مورد سهم الارث زوجه و میزان ارث زوجه از اموال همسرش باید گفت که سهم الارث زوجه از دارایی زوج در صورت داشتن کودک با مردی که اولاد ندارد فرق دارد.

لازم به ذکر است که وجود یا عدم حضور فرزند برای متوفی ملاک است.

یعنی ملاک فرق میزان ارثیه زن این می باشد که همسرش در زمان مرگ فرزند داشته باشد یا نداشته باشد و فرقی نمی کند که این کودکان نتیجه ازدواج او با همسر فعلی باشد یا همسر سابق.

بر طبق موارد فقهی و ماده ۹۱۳ قانون مدنی، سهم الارث زوجه و زن از شوهر، اگر اولادی داشته باشند، یک هشتم است.

مطابق ماده ۹۴۶ قانون مدنی، زن در صورت داشتن اولاد از اموال همسرش، یک هشتم عین مال منقول و یک هشتم قیمت اموال غیرمنقول اعم از زمین و اموال (زمین، ساختمان و درختان) ارث می برد. # سهم ارث زن

خدمات

سهم الارث زوجه در صورت نداشتن فرزند

  • همانطور که در بالا توضیح داده شد، بچه داشتن یا نداشتن مرد در زمان مرگ، بر سهم الارث زن از اموال شوهر تأثیر دارد.
  • طبق قانون مدنی سهم زن از ارث همسرش اگر اولاد نداشته باشند بیشتر است.
  • اگر مردی بدون فرزند بمیرد، سهم الارث زن از شوهر یک چهارم است.
  • طبق ماده ۹۴۶ قانون مدنی، ارث زن از مال شوهر در صورت نبودن فرزند، ربع عین مال منقول و ربع قیمت مال غیر منقول است.
  • نکته حائز اهمیت در مورد سهم الارث زوجه این است که اگر مردی چند زن داشته باشد سهم الارث قانونی زن که پس از فوت شوهر به او تعلق می گیرد به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود.
  • مثلاً اگر مرد متوفی دو زن و یک فرزند داشته باشد، سهم الارث دو زن از شوهر به اندازه ای خواهد بود که سهم شرعی زن از ارث جدا شده و سپس به طور مساوی بین دو زن تقسیم می شود.  # سهم ارث زن

وکیل پایه یک

قانون جدید سهم الارث زوجه

تا قبل از سال ۱۳۸۷ سهم زن از اموال شوهرش محدود به ارث بردن همان اموال منقول بود و قیمت اموال غیرمنقول آن هم همه اموال نبود بلکه فقط ساختمان ها و درختان بود و زن از زمین ارث نمی برد. و نه از قیمت آن .

اما پس از سال ۱۳۸۷، مواد ۹۴۶ و ۹۴۸ قانون مدنی که در مورد سهم الارث زوجه از همسرش مواردی بیان می کردند، ویرایش شد و مواد تازه ای در مورد سهم زن از او وضع شد.

از این رو که هم اکنون زن از اموال همسر خود علاوه بر عین اموال منقول اعم از قیمت بنا، قیمت درخت و زمین ارث می برد.

مطابق ماده ۹۴۸ قانون مدنی، در صورت امتناع وراث از ادای قیمت مال غیر منقول، زن می تواند از عین مال غیرمنقول ارث ببرد. # سهم ارث زن

ماده ۹۴۸ می گوید: «در صورت امتناع وراث از ادای قیمت، زن می تواند از حق خود در عین مال استفاده کند».

به این ترتیب زن از طریق دادگاه سهم خود را از اموال غیرمنقول مطالبه می کند و در صورت امتناع وراث از پرداخت بهای مال، زن می تواند به نسبت سهم الارث خود، عین مال غیرمنقول را تملک کند.

هر آنچه که در خصوص سهم ارث زن از شوهرش لازم بود را در این مقاله بیان کردیم ولی از آنجایی که اقدام به دریافت سهم الارث دشوار و بعضا غیر ممکن می گردد توصیه می کنیم پرونده خود را به وکیلی با تجربه و متخصص در این حوزه بسپارید. # سهم ارث زن

سهم ارث زن

گروه وکلای ما با سابقه ای چندین ساله و عملکردی تخصصی آماده پذیرش پرونده های شما و ارائه مشاوره و راهکار می باشد.

شما عزیزان می توانید از طریق شماره تلفن ثبت گردیده در سایت و یا مراجعه حضوری اقدام به دریافت مشاوره نمایید تا پس از شنیدن موارد ابتدایی در خصوص پرونده تان شما را به یکی از وکلای متخصصی که در این حوزه فعالیت دارد و راهکار مشکلات شما را بهتر از هرکسی می داند معرفی می نمایند.

پس در کنار ما از تخصص و علم کافی وکیل خود اطمینان کافی دارید و به همین جهت کسب نتیجه مطلوبتان در سریع ترین زمان و راحت تریین شکل ممکن صورت می پذیرد. # سهم ارث زن

    ترک یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*