پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
استفاده از وکیل تجاری در شرکت های تجاری و بازرگانی با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات تجاری امری ضروری است. اگر به مسایل حقوقی در قراردادها توجه نشود، میتواند باعث ایجاد مشکلات و دعاوی حقوقی در مورد شرکتها شود.
فهرست مطالب
کاربر گرامی، در صورت نیاز به وکیل دادگستری کلیک نمایید.
تعریف شرکت تجاری
هر گاه دو یا چند نفر به منظور انجام امور تجاری با تقسیم سرمایه و ترسیم نحوه تقسیم سود و زیان طبق مفاد قرارداد، تفاهم نمایند فعالیت آن ها یک شرکت تجاری را تشکیل داده است. به عبارت دیگر هرگونه عملیات تجاری ناشی از تودیع سرمایه شرکاء که طبق قرارداد با تقسیم سود و زیان همراه باشد مشمول فعالیت شرکت تجاری است.
تاجر
در زبان فارسی، واژه “تاجر” به معنای بازرگان به کار میرود. طبق ماده اول از قانون تجارت، تعریف مشخصی از تاجر به عمل آمده است. بر اساس این ماده، تاجر به فردی اطلاق میشود که انجام معاملات تجاری را به عنوان حرفه اصلی خود انتخاب نموده و به طور مستمر به این فعالیت میپردازد.
از این رو، برای آنکه بتوان فردی را به عنوان تاجر شناسایی کرد، لازم است ویژگیهای خاصی در او وجود داشته باشد. تاجر همانگونه که اشاره شد، فردی است که به انجام معاملات تجاری اقدام میکند. همچنین، این افراد باید معاملات تجاری را به عنوان منبع اصلی درآمد خود در نظر گرفته و به طور مداوم در این راستا فعالیت کنند. به همین دلیل، اصناف و کسبه نیز تحت تعریف تاجر قرار میگیرند، هرچند که ممکن است از برخی الزامات و تشریفات مرتبط با تجار معاف باشند.
شرایط تاجر در قانون تجارت
تاجر کسی است که شغل معمولی خود را انجام معاملات تجاری قرار دهد. در اینجا به توضیح برخی از معاملات تجاری می پردازیم که بر اساس قانون می توانند شغل تاجر باشند:
- خرید یا تحصیل هر نوع مال منقول به قصد فروش یا اجاره اعم از این که تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد .
- تصدی به حمل و نقل از راه خشکی یا آب یا هوا به هر نحوی که باشد .
- هر قسم عملیات دلالی یا حق العمل کاری ( کمیسیون ) و یا عاملی و همچنین تصدی به هر نوع تاسیساتی که برای انجام بعضی امور ایجاد میشود ؛ از قبیل تسهیل معاملات ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه و رساندن ملزومات و غیره .
- تاسیس و به کار انداختن هر قسم کارخانه مشروط بر این که برای رفع حوایج شخصی نباشد .
- تصدی به عملیات حراجی .
- تصدی به هر قسم نمایشگاههای عمومی .
- هر قسم عملیات صرافی و بانکی .
- معاملات برواتی اعم از این که بین تاجر یا غیر تاجر باشد .
- عملیات بیمه بحری و غیر بحری .
- کشتیسازی و خرید و فروش کشتی و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجعه به آن
عوامل مشخصه شرکت تجاری
عوامل مشخصه شرکت های تجاری به قرار ذیل است :
– تشکیل سازمان مستقل
– همکاری بین دو یا چند نفر
– آوردن سهم
– مبادرت به عملیات بازرگانی
– تقسیم سود و زیان
انواع شرکتهای تجارتی:
ثبت شرکتهای تجاری
ثبت شرکت تجاری بر اساس ماده ۱۶ قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران و آییننامه ابلاغ شده در این خصوص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مرجع ثبت شرکتها میباشد در این سازمان اداره کلی با نام اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی وجود دارد. البته در کل مسئولیت بر عهده قوه قضائیه است زیرا سازمان ثبت اسناد و املاک و به تبع آن کلیه ادارات و زیر مجموعههای آن به صورت ارگانیک با قوه قضائیه مرتبط میباشند.
شبکه های اجتماعی اوان
|
انواع شرکت های تجاری
بر اساس ماده ۲۰ قانون تجارت شرکتهای تجارتی عبارتند از:
شرکت سهامی
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت تضامنی
شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت مختلط سهامی
شرکت نسبی
شرکت تعاونی تولید و مصرف
دعاوی تجاری
دعاوی تجاری، علیرغم اینکه از لحاظ روال رسیدگی در محاکم یا تأثیرگذاری بر صلاحیت مراجع قضایی رسیدگیکننده تفاوتی ندارند، به دلیل ماهیت تخصصی خود، نیازمند بررسی و تحلیل از سوی وکیلانی هستند که در زمینه امور تجاری تخصص دارند. دعاوی مرتبط با حقوق تجارت شامل موارد گوناگونی همچون دعاوی مربوط به اسناد تجاری، اختلافات پیرامون شرکتهای تجاری و موضوعاتی نظیر ورشکستگی میباشد. این دعاوی بر اساس سرفصلهای تعیینشده در قانون تجارت، توسط وکلای متخصص در امور تجاری تبیین و شرح داده شدهاند.
انواع دعوای تجاری از زبان وکیل تجاری
وکیل امور تجاری با توجه به شناخت و اطلاعاتی که در مورد قانون تجارت دارد، دعاوی مربوط به تجار و اعمال تجاری رابه شرح ذیل بیان نموده است:
دعاوی مربوط به تجار و اعمال تجاری-وکیل تجاری
دلالی
حق العمل کاری
عاملی
تصدی به حمل و نقل
عملیات صرافی
تصدی به امور نمایشگاهی
معاملات برواتی
کشتی سازی
عملیات بیمه و صرافی
دعاوی مربوط به شرکت های تجاری- وکیل تجاری
تشکیل شرکت
انحلال شرکت
حل اختلافات بین شرکای شرکت
الزامات مربوط به اداره شرکت ها
حل اختلاف افراد علیه شرکت ها
دعاوی مربوط به اسناد تجاری- وکیل تجاری
مطالبه وجوه مربوط به اسناد تجاری – چک و سفته
اعلام مفقودی اسناد تجاری
بطلان صدور اسناد تجاری و بی اعتباری آن ها
ضمانت تجاری
دعاوی مربوط به نظام ورشکستگی تجار
ورشکستگی عادی
ورشکستگی به تقصیر
ورشکستگی به تقلب
مرجع صالح رسیدگی به دعاوی تجاری مربوط به شرکت تجاری
رسیدگی به اختلافات و دعاوی شرکت ها بستگی به این دارد که ماهیت دعوای مورد نظر ما حقوقی است یا کیفری.در دعاوی کیفری شرکت ها مطابق با قاعده ی عامی که وجود دارد و همچنین مطابق با قانون در محل وقوع جرم رسیدگی می شود. در دعاوی حقوقی شرکت ها در موارد صلاحیت دادگاه ها در این شرکت ها قانون آیین دادرسی مدنی تعیین و تکلیف می کند. در تشخیص صلاحیت نسبی دادگاه ها برای رسیدگی به دعوای مربوط به شرکت ها به باب اول و فصل اول قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، مواد ۲۲ و ۲۳ آن استناد می شود. پس از تشخیص اینکه برخلاف گذشته اینگونه دعاوی در صلاحیت ذاتی دادگاه های تجاری بودند اکنون در صلاحیت دادگاه های عمومی می باشند.
ماده قانون در مورد مرجع صالح رسیدگی به دعاوی تجاری
وکیل متخصص دعاوی تجاری در مورد مرجع صالح رسیدگی به دعاوی تجاری به ماده ۲۲ و ۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی به شرح ذیل استناد می نماید:
ماده ۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی
دعاوی مرتبط با ورشکستگی شرکتهای بازرگانی با مرکز اصلی در ایران، شامل دعاوی مربوط به اصول تأسیس شرکت، اختلافات میان شرکتها و شرکا، همچنین دعاوی مطروحه از سوی دیگر اشخاص علیه شرکت، تا زمانی که شرکت در حال فعالیت باشد و پس از انحلال، تا انجام کامل فرآیند تسویه، در محل مرکز اصلی شرکت مطرح میگردند.
ماده ۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی
به موجب ماده ۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی، دعاوی ناشی از تعهدات شرکت در قبال اشخاص خارج از آن، در محل وقوع تعهد، محل تحویل کالا یا محل پرداخت وجه اقامه میشوند. در صورتی که شرکت در چندین محل دارای شعبه باشد، دعاوی ناشی از تعهدات هر یک از شعبهها با اشخاص خارج از شرکت، باید در دادگاه مربوط به محل شعبهای که قرارداد در آن منعقد شده است، مطرح گردد. مگر آنکه شعبه مذکور تعطیل شده باشد که در این صورت، دعاوی به مرکز اصلی شرکت ارجاع خواهد شد.
نکته ی قابل توجه این است که:
مرکز اصلی شرکت، ایران است، با توجه به مواد ۵۹۱ قانون تجارت و مواد ۱ قانون ثبت شرکت ها که بیان داشته اشخاص حقوقی و شرکت ها تابعیت کشور محل اقامت خود را دارند شرکت هایی که محل اصلی آن ها ایران می باشد ایرانی هستند و می توان نتیجه گرفت که مواد ماده ی ۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی فقط در شرکت های ایرانی است نه شرکت های خارجی که مرکز اصلی آن ها خارج از ایران است.
هر چند که در ایران فعالیت یا شعبه داشته باشند چرا که اگر مرکز اصلی انها در ایران باشد دیگر خارجی نخواهند بود. در صورتی که شرکت و شعبه در یک حوزه قرار داشته باشند مادامی که شعبه برچیده نشده نمی توان دعوای منتسب به شعبه را علیه شرکت مطرح نمود و نمی توان دعوای علیه شرکت را مطلقاً علیه شعبه مطرح نمود.
بیشتر بخوانید: وکیل دیوان عالی کشور
خدمات تخصصی وکیل تجاری
با افزایش کسب و کار تجاری شرکت های بزرگ نیاز به وکیل امور تجاری امری بدیهی و ضروری است. در شرکت های تجاری اداره کردن شرکت ها و امور تجاری نیاز به تسلط کامل بر قوانین و مقررات تجاری است.
امور تجاری شامل موارد ذیل است:
امور شرکت ها
امور تاجر
اسناد تجاری
ورشکستگی تاجر
ورشکستگی شرکت های تجاری
انعقاد قرارداد تجاری و بازرگانی
دعاوی بین شرکاء شرکت تجاری
معاملات تجاری
اعتبارات اسنادی
سوئیفت
قراردادهای بین المللی
سرمایه گذاری بین المللی
خدمات تخصصی دپارتمان تجاری گروه وکلای حقوقی اوان
-ثبت شرکت با توجه به نوع شرکت های تجاری و مقررات خاص هر شرکت
-شرکت در جلسات شرکت
-انعقاد قراردادهای شرکت و بررسی آن ها
–حل و فصل اختلافات تجاری شرکت و شرکا
وکیل امور تجاری گروه وکلای حقوقی اوان
اخذ مشاوره تلفنی رایگان با وکیل تجاری متخصص
مشاوره تجاری حضوری با جمعی از وکلای متخصص تجاری
انعقاد قرارداد های تجاری شرکت ها
حضور وکیل تجاری در محل شرکت، حضور در جلسات
ثبت شرکت ها
جمع بندی
در پایان، وکیل شرکتهای تجاری نقش حیاتی در مدیریت و پیشبرد امور حقوقی این نوع شرکتها ایفا میکند. از ثبت شرکت و تدوین قراردادهای مناسب گرفته تا حل و فصل دعاوی تجاری و مشاوره در زمینههای مالی و مالیاتی، وکیل متخصص به شرکتهای نجاری کمک میکند تا از حقوق خود بهخوبی دفاع کنند و در برابر چالشهای قانونی مقاومت نمایند. با توجه به پیچیدگیهای قانونی و نیاز به تخصص در این صنعت، همکاری با یک وکیل مجرب میتواند تضمینکننده موفقیت و ثبات تجارتهای نجاری باشد.
سوالات متداول
وکیل شرکتهای تجاری به ارائه مشاوره حقوقی، تدوین و بررسی قراردادهای تجاری، و نمایندگی شرکتها در دعاوی قانونی و اختلافات تجاری میپردازد.
برای پیدا کردن یک وکیل مناسب، به سوابق فعالیت او باید توجه داشت گروه وکلای اوان با همکاری با وکلای باسابقه در این زمینه می تواند همراه شما باشد.
بله، وکیل شرکتهای تجاری میتواند در مراحل مختلف ورشکستگی، از جمله مشاوره، ارائه مستندات و نمایندگی شرکت در دادگاه، کمک کند.
نظرات ارزشمند شما به ما کمک میکند تا خدمات خود را در زمینه وکیل تجاری بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.