دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

مرجع صالح رسیدگی به مطالبه مهریه زوجه در خارج از کشور

مطالبه مهریه زوجه
لینک مقاله را به اشتراک بگذارید: https://oonelaw.com/demand-dowry-for-wife

یکی از راههای وصول مهریه زوجه مراجعه به دادگاه حقوقی خانواده و ارائه دادخواست حقوقی مطالبه مهریه می باشد. همچنین زوجه میتواند تقاضای توقیف اموال زوج را درخواست کند. زوجه موظف است که هزینه دادرسی را همزمان با دادخواست مطالبه مهریه پرداخت کند.

اگر زوجه توانایی مالی پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد همزمان میتواند به پیوست دادخواست مطالبه مهریه دادخواست اعسار از هزینه دادرسی را ارائه کند. دادگاه درخواست اعسار از هزینه دادرسی را رسیدگی و در صورت اثبات عدم توانایی زوجه از پرداخت هزینه دادرسی معاف میشود.

در این مقاله به موضوعات ذیل پرداخته شده است:
  • صلاحیت رسیدگی به دعوای طلاق
  • مرجع صالح رسیدگی به مطالبه مهریه
  • مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده
  • شرط ثبت طلاق زوجه
  • صلاحیت شورای حل اختلاف در مطالبه مهریه
  • اجرا گذاشتن مهریه در خارج از کشور
  • وصول مهریه از زوج ساکن در خارج از کشور
  • مراحل اجرا گذاشتن مهریه در خارج از کشور
  • روشهای دریافت مهریه از خارج از کشور
  • از طریق شناسایی احکام خارجی
  • از طریق الزام به ایفای تعهدات قراردادی
  • دسترسی ایرانیان به مراجع قضایی خارجی
  • نحوه طرح دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج
  • ازدواج اتباع ایرانی با غیر ایرانی
  • وکیل متخصص مهریه گروه حقوقی اوان

مشاوره

صلاحیت رسیدگی به دعوای طلاق

برطبق ماده ۹۷۱ قانون مدنی ایران دعاوی از حیث صلاحیت محاکم و قوانین راجع به اصول محاکمات تابع قانون محلی می باشند که در آنجا مطرح میشود. مثال، ‌اگر در دعوای طلاق در محاکم ایران ارجاع امر به داوری لازم است و این موضوع از مقررات ماهوی مربوط به طلاق محسوب نمیشود از مقررات شکلی و دادرسی است که باید به ضرورت توسط محاکم ایرانی اعمال شود.

رسیدگی به دعوای طلاق ایرانیان در محاکم خارجی در صورتیکه بدون ارجاع امر به داوری باشد، بدون اشکال به نظر می‌رسد و تنها مقررات ماهوی راجع به طلاق ایرانیان است که باید مطابق با مقررات ایران و یا یکسان با آنها در محاکم خارجی اعمال گردد تا بتوان در ایران به آن احکام استناد نمود.

شیوه رسیدگی، تعیین وقت داوری، معرفی وکیل، چگونگی انشای رأی و مقرراتی از این قبیل، مقررات مربوط به اصول محاکمات محسوب شده و صرفاً تابع قانون محلی می باشد که دعوا در آنجا مطرح شده است. # مطالبه مهریه زوجه

مرجع صالح رسیدگی به مطالبه مهریه

دادگاه خانواده در خصوص مطالبه مهریه در دو مورد دارای صلاحیت رسیدگی به دعوای مطالبه مهریه می باشد. برطبق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده در صورتیکه دعوای مطالبه مهریه همزمن با دعوای طلاق مطرح شود، دادگاه خانواده مرجع صالح رسیدگی به این دعوا است. مرجع قضایی در ضمن رسیدگی به دعوای طلاق، دعوای مطالبه مهریه را نیز رسیدگی کرده وحکم صادر میکند.

دادگاه ضمن رأی خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج، تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال را معین و همچنین اجرت‌المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی تعیین و در مورد نحوه حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه‌های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی خواهد گرفت. دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. # مطالبه مهریه زوجه

مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده

دادگاه خانواده به دادخواست زوجه رسیدگی و در صورتیکه وی را مستحق مهریه تشخیص دهد حکم پرداخت مهریه را صادر می کند. به زوج ابلاغ میشود که در مدت زمان تعیین شده قانونی مهریه را بپردازد. زوجه میتواند برای جلوگیری از فرار شوهر برای پرداخت مهریه، اموال وی را توقیف نماید. برای توقیف اموال شوهر باید دادخواست تامین خواسته به دادگاه ارائه دهد.

در این مورد مهلت تجدید نظر خواهی ۲۰ روز می باشد. بعد از قطعی شدن رای دادگاه  زن میتواند ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی را اعمال کند. در صورتیکه زوج ناتوان از پرداخت نباشد و مهریه را پرداخت نکند به زندان میرود. در صورتیکه در دادگاه معسر بودن زوج یعنی ناتوانی مالی همسر اثبات شود دادگاه رای تقسیط مهریه را صادر میکند. # مطالبه مهریه زوجه

برای عضویت در کانال تلگرام  کلیک کنید
شرط ثبت طلاق زوجه

 ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است. طلاق در صورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم‌به نیز ثبت می‌شود. هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می‌تواند بعد از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.یکی دیگر از موارد صلاحیت دادگاه خانواده در مطالبه مهریه، زمانی است که خواسته دادخواست مهریه بیشتر از ۲۰۰ میلیون ریال باشد. # مطالبه مهریه زوجه

براساس ماده ۴ قانون جدید خانواده  دادگاه خانواده رسیدگی به دعاوی ذیل را نیز برعهده دارد:
  • نامزدی و خسارات ناشی از برهم زدن آن
  • نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح
  • شروط ضمن عقد نکاح
  •  ازدواج مجدد
  • جهیزیه
  • مهریه
  • نفقه زوجه و اجرت‌المثل ایام زوجیت
  • تمکین و نشوز
  •  طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن
  • حضانت و ملاقات طفل
  • نسب
  •  رشد، حجر و رفع آن
  • ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان
  • نفقه اقارب
  • امور راجع به غایب مفقودالاثر
  • سرپرستی کودکان بی‌سرپرست
  • اهدای جنین
  • تغییر جنسیت

مطالبه مهریه زوجه

صلاحیت شورای حل اختلاف در مطالبه مهریه

در صورتیکه دعوای مطالبه مهریه به صورت مستقل از دعوای طلاق مطرح شود و مبلغ مهریه بیشتر از ۲۰۰ میلیون ریال نباشد، مرجع صالح رسیدگی به دعوای مطالبه مهریه شورای حل اختلاف می باشد.

اجرا گذاشتن مهریه در خارج از کشور

مهریه نوعی دین بر گردن شوهر است .برای مطالبه مهریه زوجه میتواند از طریق مرجع قضایی اقدام کند. در صورتیکه زوجه در خارج از کشور اقامت داشته باشد میتواند با تعیین وکیل در داخل ایران مراحل مطالبه مهریه را انجام دهد.

برای دادن وکالت نامه معتبر باید مهر و امضای سفارت ایران در خارج از کشور در وکالت نامه وجود داشته باشد تا در ایران قانونی و معتبر بوده و بتوان از طریق اجرای اداره ثبت اسناد و املاک یا مرجع قضایی مراحل مطالبه مهریه را دنبال کرد. # مطالبه مهریه زوجه

وصول مهریه از زوج ساکن در خارج از کشور

سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که در صورتیکه مرد ساکن خارج از کشور باشد مهریه زوجه چگونه وصول میشود.؟

مطالبه مهریه توسط زوجه در ایران انجام میشود و به محل سکونت زوجین ارتباطی ندارد.قوانین مربوط به مهریه فقط در ایران قابلیت اجرایی دارد.در نتیجه در صورت مطالبه مهریه از مردی که در خارج از ایان ساکن است فقط میتوان ممنوع الخروجی وی را درخواست نمود و یا اموالی که در ایران دارد را از طریق اداره ثبت اسناد و املاک توقیف و برای مطالبه مهریه وصول نمود.

براساس ماده ۹۶۹ قانون مدنی ، اسناد از حیث طرز تنظیم، تابع قانون محل تنظیم خود هستند. در نتیجه از آنجاییکه عقد ازدواج در ایران صورت گرفته است پس در مورد تمام مسائل مربوط به عقد ازدواج و طلاق باید در ایران صورت بگیرد. # مطالبه مهریه زوجه

مثال: زن و مرد ایرانی قصد ازدواج با یکدیگر را در خارج از کشور دارند. قانون حاکم بر این ازدواج، قانون دولت متبوع آنها می باشد.

یعنی مقررات حاکم بر آن نکاح، از قبیل سن ازدواج، موانع نکاح، شرایط مهریه و شروط ضمن عقد، ضرورتاً باید طبق مقررات ایران تعیین شود وگرنه ممکن است آن نکاح ارزش قانونی نداشته باشد. در فرضی که زن و مردی با یکدیگر طبق مقررات داخلی ایران نکاح صحیحی انجام دهند، طرز تنظیم این نکاح‌نامه و ثبت آن الزاماً نباید مطابق مقررات ایران باشد.

ایرانیان می‌توانند برای ثبت چنین نکاحی به کنسولگری ایران در کشور خارجی مراجعه کرده و آن را طبق قوانین ایران به ثبت برسانند و یا این که با مراجعه به دفاتر اسناد مربوط به ازدواج کشور خارجی، طبق قوانین همان کشور نکاح را به ثبت برسانند. چنین سندی در ایران تحت شرایطی پذیرفته می‌شود. زیرا ماده ۹۶۹ قانون مدنی اسناد را از حیث طرز تنظیم تابع قانون محل تنظیم خود قبول دارد. # مطالبه مهریه زوجه

مراحل اجرا گذاشتن مهریه در خارج از کشور

برای ثبت نام در سایت میخک وزارت امور خارجه ، در بخش وکالت نامه ثبت نام کرده سپس به سفارت مراجعه وکالت نامه را امضا نمود. بعد از تایید وکالت نامه به وسیله سفارت، وکیل یا نماینده زوجه  به نمایندگی وزارت امور خارجه مراجخه از کپی برابر اصل  وکالت نامه را تحویل بگیرد و مراحل مطالبه مهریه را انجام دهد.

بعد از دریافت وکالت نامه، وکیل به دفتر ازدواج مراجعه و تقاضای صدور اجراییه می کند. اجراییه را به اداره ثبت اسناد و املاک برده و تقاضای اجراییه می نماید. بعد از صدور اجراییه به زوج ابلاغ میشود که ۱۰ روز مهلت دارد مهریه را پرداخت کند. در صورت عدم پرداخت مهریه در مدت تعیین شده ۱۰ روز، زوجه میتواند تقاضای توقیف اموال شوهر به میزان مهریه را درخواست کند. # مطالبه مهریه زوجه

روشهای دریافت مهریه از خارج از کشور

از طریق شناسایی احکام خارجی

بر اساس اصلی که در مورد احترام به احکام قضائی و احترام متقابل وجود دارد، این اصول بین المللی می باشد و آرای صادره شناخته شده ای به شمار می رود. این امر منوط به دو شرط مهم می باشد.

شرط اول آن است که اصول آیین دادرسی عادلانه در آن کشوری که شما مقیم بوده اید یعنی کشور ایران به خوبی رعایت شده باشد. شرط دوم در این است که اجرا کردن حکم برخلاف نظم و اخلاق نباشد. این اخلاق و نظم بین المللی می باشد و جنبه عمومی دارد. # مطالبه مهریه زوجه

از طریق الزام به ایفای تعهدات قراردادی

روش دیگری که برای دریافت مهریه از خارج از کشور وجود دارد این است که فرد متعهد را الزام به ایفا کردن تعهداتی که دارد کنید. در قرارداد بیان شده تمامی این تعهدات آورده شده است و فرد باید به خوبی با آنها آشنایی لازم را داشته باشد. مهریه در واقع یک سند است و آن را به عنوان قرارداد نیز شناسایی می کنند.

هر یک از قراردادها در صورت دارا بودن برخی از شرایط واجب و ضروری قابلیت الزام آور شدن دارد. قرارداد مهریه در سند ازدواج آورده شده است و آن را به عنوان سند نیمه رسمی می شناسند. در بسیاری از دادگاه های خارجی می توانید رسمی بودن آن سند را ثابت کنید و میتوان به اجرا درآورد. # مطالبه مهریه زوجه

دسترسی ایرانیان به مراجع قضایی خارجی

درخصوص حق دسترسی ایرانیان به محاکم و مراجع قضایی خارجی باید گفت که ثبت احکام و تصمیمات دادگاه‌ها و مراجع خارجی در مواردی که برابر قانون باید در اسناد سجلی یا دفتر کنسولگری ثبت شود. در صورت توافق طرفین یا عدم وصول اعتراض در مهلت مقرربدون اشکال است.

در غیر اینصورت موکول به اعلام رأی قطعی دادگاه شهرستان تهران می باشد. برطبق تبصره ماده ۷ قانون حمایت خانواده تمامی ایرانیان که در کشورهای خارجی اقامت دارند برابر عرف و اسناد بین‌المللی و مقررات داخلی حق دارند به مراجع و محاکم قضایی خارجی محل اقامت خود مراجعه و مبادرت به دادخواهی نمایند.

برای عضویت در صفحه اینستاگرام  کلیک کنید
نحوه طرح دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج

مسائل خانوادگی و امور مربوط به احوال شخصیه از جمله اموری هستند که ممکن است از حیث قانون ملی یا محلی اقامتگاه همواره مورد اختلاف باشند. سوالی که در اینجا مطرح میشود این است  که در مورد احوال شخصیه ایرانیان خارج از کشور چه قانونی قابل اعمال می باشد.؟

کشورهای آمریکا و انگلیس احوال شخصیه اتباع خارجی را تابع قانون محل اقامت خود می‌دانند و برخی از کشورها احوال شخصیه اتباع خارجی را تابع قانون دولت متبوع خود دانسته‌اند. # مطالبه مهریه زوجه

برطبق ماده ۷ قانون مدنی در خصوص رعایت احوال شخصیه خارجیان مقیم ایران اتباع خارجه مقیم در خاک ایران، از حیث مسائل مربوط به احوال شخصیه و اهلیت خود و همچنین از حیث حقوق ارثیه در حدود معاهدات، مطیع قوانین و مقررات دولت متبوع خود می باشند.

همچنین برطبق ماده ۶ قانون مدنی، قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث در مورد تمامی اتباع ایران ولو این که مقیم خارجه باشند، اجرا میشود. # مطالبه مهریه زوجه

مطالبه مهریه زوجه

ازدواج اتباع ایرانی با غیر ایرانی

در مواردی که زن مسلمان است، به حکم ماده ۱۰۵۹ قانون مدنی نکاح او با غیر مسلمان جایز نیست و این نکاح باطل است. همچنین در صورتی که زن مسلمان ایرانی بخواهد با مرد مسلمان خارجی ازدواج کند; باید به تکلیف مقرر در ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی عمل نموده; و از دولت متبوع خود اجازه ازدواج با تبعه خارج را کسب نماید.

با توجه به تبصره ماده ۷ قانون حمایت خانواده و موضوعات یاد شده ایرانیان حق مراجعه به دادگاه‌ها یا مراجع صلاحیتدار محل اقامت خود را دارند و این حق شامل تمامی مسائل مربوط به احوال شخصیه و موضوعات خانوادگی میشود. # مطالبه مهریه زوجه

وکیل متخصص مهریه گروه حقوقی اوان

نقش وکیل متخصص وصول مهریه در پرونده هایی که در خصوص خانواده و روابط زوجین در دادگاهها به خصوص مطلبه مهریه توسظ زوجه مطرح میشود مشخص است. وکیل مهریه وکیلی است که; علاوه بر اطلاعات کامل که در مورد امور حقوقی دارد; در خصوص قوانین مربوط به خانواده و روابط زوجین تسلط کامل دارد.

پرونده طلاق یکی از پرونده های پرحجم در دادگاههای خانواده می باشد; که به دلیل عدم اگاهی زوجین; از قوانین حقوقی خانواده دچار مشکلات زیادی در روند رسیدگی پرونده میشوند. قبل ازهر اقدام قانونی در خصوص طلاق توافقی; یا هر نوع دادخواست مطالبه مهریه; دادخواست مطالبه نفقه; و اجرت المثل و حضانت فرزند با وکیل متخصص و با تجربه وکیل مهریه در تهران، وکیل مهریه در مشهد; وکیل مهریه در کرج; وکیل مهریه قم; مربوط به وکلای گروه حقوقی اوان مشورت نمایید. # مطالبه مهریه زوجه

    ترک یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*