دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

دعوای طلاق به درخواست مرد

طلاق از طرف مرد

در این مقاله به موضاعات ذیل پرداخته شده است .

لینک مقاله طلاق از طرف مرد را به اشتراک بگذارید. https://oonelaw.com/divorce-on-the-part-of-the-man

دعوای طلاق از طرف مرد، یکی از راههای طلاق می باشد که برطبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد هرزمان که بخواهد میتواند زن خود را طلاق دهد. بنابراین حق طلاق با مرد است و صحت آن احتیاج به موافقت زن ندارد. طلاق از طرف مرد نیاز به طرح دادخواست به دادگاه خانواده از طرف مرد دارد.برای طرح دادخواست میتوانید با بهترین وکیل از گروه وکلای اوان بهره مند شوید.

 

مشاوره

حق طلاق به در خواست مرد

برطبق ماده  ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را مطرح کند. قبل از این اصلاح هرگاه زوج مایل بود که همسرش را طلاق دهد به دفاتر ثبت طلاق مراجعه و با حاضر کردن دو شهود مرد عادل و بالغ و پرداخت کلیه حق و حقوق مالی زوجه و جاری شدن صیغۀ طلاق همسر خود را طلاق می‌داد.

اما به علت اینکه بسیاری از این طلاق‌ها در شرایط احساس عصبانیت زوج ایجاد می‌شد و پس از مدتی با پشیمانی منجر به رجوع زوج به زوجه می‌گردید و متعاقب آن سبب تبعات بی‌نظمی و مزاحمت برای دفاتر می‌گشت قانون‌گذار تصمیم گرفت که با مصوب این ماده در قانون مدنی مرد را هم ملزم نماید که از طریق دادگاه اقدام به درخواست طلاق همسرش نماید. # طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد:

طلاق به درخواست مرد به طلاقی گفته میشود که فقط (زوج) خواهان طلاق است و زوجه حتی می تواند مخالف طلاق باشد در صورتی که طلاق به درخواست مرد باشد به آن طلاق رجعی نیز گفته می شود یعنی مرد در زمان عده طلاق میتواند از طلاق خودش رجوع نماید

برخی از دلایل قانونی برای طلاق از طرف مرد:

براساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد میتواند با رعایت شرایط مقرردر قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را درخواست کند. طبق قانون دلایل موجه برای طلاق شامل موارد زیر می باشد :

  • عدم تمکین زن
  • محکومیت قطعی به حداقل ۵ سال حبس زن
  • اعتیاد به مواد مخدر یا روان گردان زن
  • نازایی غیر قابل علاج زن
  • صدور حکم قطعی علیه زن به هر گونه رابطه نامشروع
  • ابتلا به جنون و بیماری اعصاب و روان بی علاج
  • سوء رفتار زوجه در حدی که قابل تحمل برای زوج نباشد و … .

البته همانطور که گفته شد برای اینکه مرد، همسر خود را طلاق دهد، نیازی به ارائه دلیل و یا اثبات امری ندارد، اما آنچه که به ارائه دلیل برای طلاق از طرف مرد، به وی کمک می کند، به عدم پرداخت بخشی از حقوق مالی زن مربوط شده و با ارائه دلیل و اثبات آن، از پرداخت بخشی از حقوق مالی زن ( حسب مورد ) معاف می شود. البته از آنجا که اصولا زن بعد از عقد، مستحق تمام  مهریه می گردد، فلذا بررسی تخصصی یک وکیل متخصص برای تشخیص اینکه مهریه به زن تعلق می گیرد یا خیر، ضروری به نظر می رسد؛ زیرا همانطور که گفته شد زن بعد از عقد، مستحق تمام مهریه است و در موارد نادر و احراز شرایطی، می توان به عدم تعلق مهریه به زن پی برد.

مراحل طلاق از طرف مرد:

بعد از ثبت دادخواست طلاق، پرونده به داوری ارجاع شده و بعد از آن دادگاه با توجه به نظر داور “گواهی عدم امکان سازش” صادر می نماید، که با ارائه آن ظرف مهلت ۳ ماه به یکی از دفاتر ثبت طلاق و اجرای صیغه طلاق ، طلاق به درخواست مرد ثبت می گردد.

برای بهره مندی از مشاوره حقوقی وکلای گروه اوان برای  شناخت مراحل طلاق از طرف مرد می توانید با شماره ۰۹۱۰۱۹۲۳۷۲۴ تماس بگیرید

در ادامه به توضیح مفصل این موضوع خواهیم پرداخت.

ارجاع به داوری در طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد میتوان موضوع را به داوری ارجاع داد، در قوانین حقوقی ایران، ارجاع به داوری در موارد طلاق می‌تواند به عنوان یک راه حل برای حل اختلافات بین زوجین مطرح شود. طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی ایران، در صورتی که مرد بخواهد همسر خود را طلاق دهد و زن رضایت ندهد، دادگاه می‌تواند قبل از صدور حکم طلاق، اقدام به تعیین داور یا داورانی کند تا بین آن‌ها سازش ایجاد نماید.

طلاق از طرف مرد به این صورت است که هر یک از زوجین یک داور را انتخاب می‌کنند و داوران باید تلاش کنند تا زمینه‌های سازش را فراهم آورده و به حل و فصل اختلافات بپردازند. در صورت عدم موفقیت داوران در رسیدگی به اختلافات و عدم توافق زوجین، دادگاه می‌تواند حکم به طلاق صادر کند.

ارجاع به داوری در قانون خانواده جمهوری اسلامی ایران نشان‌دهنده تلاش برای حفظ کانون خانواده و جلوگیری از تصمیمات عجولانه در خصوص جدایی است. همچنین، این روش می‌تواند به کاهش بار دادگستری کمک کرده و فرصت بیشتری برای تعمق و تأمل به زوجین می‌دهد تا شاید با کمک داوران، راه حل مناسب‌تری برای حل اختلافات خود پیدا کنند. و طلاق از طرف مرد با چالش های همراه است

داوری در قوانین ایران برای همه موارد طلاق الزامی نیست. ارجاع به داوری معمولاً در مواردی که زن رضایت به طلاق ندارد و یا در مواردی که توافق بر سر مسائل مربوط به حضانت فرزندان، نفقه و تقسیم اموال وجود ندارد، صورت می‌گیرد. در صورتی که زوجین بر سر شرایط طلاق توافق داشته باشند و یا طلاق به درخواست زن و با رضایت مرد صورت گیرد، نیازی به داوری نخواهد بود.

در معرفی داور از طرف زوجین در صورتی که محارم زوجه که همسرشان فوت کرده باشد یا از هم جدا شده باشند در صورت وجود سایر شرایط داوری به عنوان داور پذیرفته می‌شود، همان‌گونه که در ماده ۲۸ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ و تبصره ۱ و تبصره ۲ آن با همین مضمون ذکر شده است. # طلاق از طرف مرد

برای عضویت در کانال تلگرام  کلیک کنید

صدور گواهی عدم امکان سازش در طلاق از طرف مرد


صدور گواهی عدم سازش در موارد طلاق از طرف مرد، به این صورت است که پس از طی مراحل مشاوره و تلاش برای سازش در دادگاه خانواده و عدم رسیدن به نتیجه، دادگاه می‌تواند گواهی عدم سازش را صادر کند. این گواهی نشان‌دهنده آن است که تلاش‌های لازم برای حل اختلافات و بازگشت به زندگی مشترک بی‌نتیجه مانده و زمینه برای صدور حکم طلاق فراهم شده است. البته، صدور این گواهی منوط به اثبات شرایط قانونی و احراز عدم امکان سازش توسط دادگاه است. و برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق پس از تاریخ ابلاغ رأی قطعی یا قطعی شدن رأی سه ماه اعتبار دارد که به موجب این گواهی صیغۀ طلاق جاری و ثبت می‌گردد .در طلاق از طرف مرد قانون‌گذار در ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ تصریح نموده، دادگاه ضمن رأی خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال و حمل را معین و همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت طلاق موکول به تأدیه حقوق مالی زوجه است.

تقسیط مهریه در طلاق از طرف مرد

طلاق در صورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز ثبت می‌شود. هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد، می‌تواند بعد از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند. # طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد به صورت غیابی

این قوانین نشان‌دهنده تلاش برای حفظ تعادل بین حقوق و مسئولیت‌های هر دو طرف در رابطه زناشویی است و همچنین سعی در جلوگیری از تصمیمات عجولانه و حمایت از کانون خانواده دارد.

مهریه یکی از حقوق مالی است که به زن در زمان عقد نکاح تعلق می‌گیرد و در صورت طلاق، باید توسط مرد پرداخت شود. مهریه می‌تواند شامل پول، طلا، املاک یا سایر دارایی‌ها باشد که به عنوان بخشی از تعهدات مالی شوهر در قبال همسرش در نظر گرفته می‌شود.

در صورتی که طلاق از طرف مرد و بدون رضایت زن صورت گیرد، مرد موظف است کل مهریه را به زن پرداخت کند. این امر به عنوان یک نوع حمایت مالی برای زن پس از جدایی تلقی می‌شود و به نوعی تضمین‌کننده حقوق او در رابطه است.

با این حال، در صورتی که طلاق با توافق دو طرف صورت گیرد یا زن خود را با استفاده از حق خروج از نکاح (که در شروط عقد نکاح قید شده باشد) طلاق دهد، ممکن است توافقات دیگری در خصوص پرداخت مهریه صورت گیرد. به عبارت دیگر، زن و شوهر ممکن است بر سر کاهش یا تغییر شرایط پرداخت مهریه به توافق برسند.

پرداخت مهریه در قانون خانواده ایران به عنوان یک حق قانونی برای زن شناخته شده هرچند طلاق از طرف مرد و در فرآیندهای قضایی طلاق، به دقت بررسی و اجرا می‌شود. این قانون نشان‌دهنده احترام به حقوق و استقلال مالی زن در جامعه است و به عنوان یک عامل بازدارنده برای جلوگیری از تصمیمات عجولانه در خصوص طلاق عمل می‌کند.

طلاق غیابی در قوانین ایران به مواردی اشاره دارد که مرد بدون حضور زن در دادگاه و یا بدون اطلاع رسمی به او، اقدام به طلاق می‌کند. این نوع طلاق معمولاً در شرایطی صورت می‌گیرد که زن قادر به حضور در دادگاه نباشد یا محل اقامت او نامعلوم باشد.

بر اساس قانون، طلاق باید در دفاتر رسمی ثبت شود و زن حق دارد که از تصمیم طلاق مطلع شود. در صورت طلاق غیابی، دادگاه موظف است تحقیقات لازم را برای تعیین محل اقامت زن انجام دهد و در صورت عدم دسترسی، از طریق روزنامه‌های رسمی اطلاع‌رسانی کند.

طلاق غیابی باید با رعایت کلیه شرایط قانونی و تشریفات مربوط به طلاق، از جمله پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی زن، صورت گیرد. در صورت عدم رعایت این شرایط، طلاق ممکن است از نظر قانونی باطل شناخته شود.

این نوع طلاق بحث‌برانگیز است و ممکن است حقوق زن را به خطر بیندازد، به همین دلیل قانونگذار تلاش کرده است تا با وضع قوانین دقیق و فرآیندهای نظارتی، حفاظت مناسبی برای حقوق زن فراهم کند. همچنین، در صورت بروز هرگونه تخلف یا سوء استفاده، قانون راه‌های قضایی برای پاسخگو کردن مرد و حمایت از حقوق زن فراهم کرده است.

 

شرط تصنیف دارایی در طلاق به درخواست مرد

برطبق بند الف از شرایط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج، زن شرط می کند که هرگاه طلاق بنا بر درخواست زن نباشد،  یعنی طلاق از طرف مرد باشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتاری نبوده زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را که در ایام زناشوئی با زوجه  به دست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل کند.

مهریه در طلاق از طرف مرد

در قوانین ایران، حق طلاق برای مرد به این معناست که او می‌تواند بدون نیاز به اثبات دلیل خاصی در دادگاه، همسر خود را طلاق دهد. این حق، که به آن “طلاق توافقی” نیز گفته می‌شود، به مرد اجازه می‌دهد تا با رعایت تشریفات قانونی و پس از پرداخت حقوق مالی زن، از جمله مهریه و نفقه، طلاق را به ثبت برساند.

در قوانین حقوقی ایران، حق طلاق به طور کلی در اختیار مرد قرار دارد. بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد می‌تواند در هر زمان که بخواهد و بدون نیاز به دلیل، همسر خود را طلاق دهد. با این حال، این امر مستلزم رعایت شرایط و تشریفات قانونی است که شامل ثبت طلاق در دفاتر رسمی و پرداخت حقوق مالی زن مانند مهریه و نفقه است.

با وجود اینکه حق طلاق برای مرد است، قانون خانواده ایران تلاش‌هایی را برای حمایت از حقوق زن در فرآیند طلاق انجام داده است. به عنوان مثال، در صورت عدم رضایت زن به طلاق، دادگاه می‌تواند فرآیند داوری را جهت سازش و حل اختلافات پیش از صدور حکم طلاق به کار گیرد.

علاوه بر این، قانون اجازه می‌دهد که زن در شروط عقد نکاح خود شرط کند که در شرایط خاصی حق طلاق به او منتقل شود. این شروط می‌تواند شامل خیانت، سوء رفتار یا عدم تأمین نفقه باشد. در چنین مواردی، با وجود اینکه حق طلاق به صورت پایه‌ای با مرد است، زن نیز می‌تواند تحت شروط خاص، از حق طلاق استفاده کند

با این حال، قانون خانواده ایران در تلاش برای حمایت از حقوق زنان، شرایطی را فراهم کرده است که در آن‌ها زن می‌تواند حق طلاق را داشته باشد. این شامل شروطی است که در عقدنامه گنجانده می‌شود و به زن اجازه می‌دهد تحت شرایط خاصی، همچون سوء رفتار یا عدم تأمین نفقه توسط شوهر، خود را طلاق دهد.

علاوه بر این، در صورت عدم رضایت زن به طلاق، قانون پروسه داوری را پیش‌بینی کرده است. در این فرآیند، هر یک از زوجین یک داور را انتخاب می‌کنند و دادگاه نیز ممکن است یک داور سوم را تعیین کند. داوران وظیفه دارند تلاش کنند تا به سازش بین زوجین برسند و در صورت عدم موفقیت، دادگاه ممکن است حکم به طلاق صادر کند.

اعسار و تقسیط مهریه در زمانی صورت میگیرد که مرد بخواهد زن خود را طلاق بدهد و با توجه به عدم توانایی مالی خود با معرفی سه نفر شهود و استشهاد محلی و گواهی حقوق یا درآمد مهریه را از طریق دادگاه تقسیط کند. در صورتیکه اعسار مرد ثابت شود قاضی دادگاه با توجه به شرایط وی نحوه پرداخت را مشخص می کند. اگر مرد قصد طلاق دختر باکره را داشته باشد نصف مهریه به دختر تعلق می گیرد. # طلاق از طرف مرد

شرایط پرداخت نفقه و اجرت المثل در طلاق از طرف مرد

نفقه تا زمان عده تا بعد از صدور حکم طلاق از طرف مرد که به عهده مرد است. مگر توافق دیگری بین زوجین حاصل شده باشد یا برحسب مورد زوجه باکره باشد و یا موارد دیگری که مستحق نفقه نباشد. نفقه اجرت المثل ایام زوجیت از طرف مرد چنین محاسبه میشود که از زمان ازدواج تا طلاق سنوات زندگی مشترک مشخص میشود و هر ساله طبق نظریه کارشناس رسمی دادگستری برحسب میزان دارائی زوج، وضعیت زوجه، تعداد فرزندان و سبک زندگی زوجین و از تاریخ عقد تا طلاق تعیین می شود.

حضانت فرزند در طلاق از طرف مرد

در موضوع حضانت فرزند پس از طلاق که توسط مرد انجام می‌شود، قانون ایران معیارهای خاصی را در نظر می‌گیرد. حضانت فرزند به معنای نگهداری و تربیت اوست و تا سن خاصی، بر عهده مادر است. پس از رسیدن فرزند به سن معین، حضانت به پدر واگذار می‌شود، مگر اینکه دادگاه تشخیص دهد که حضانت توسط پدر به صلاح فرزند نیست.

بر اساس قانون، در صورت طلاق، دادگاه با در نظر گرفتن منافع فرزند و شرایط زندگی والدین، درباره حضانت تصمیم‌گیری می‌کند. همچنین، حق دیدار والد غیرحاضان با فرزند نیز توسط دادگاه تعیین می‌شود. در همه موارد، منافع فرزند اولویت دارد و هر تصمیمی باید با هدف تأمین بهترین شرایط برای رشد و پرورش او گرفته شود.

در طلاق از طرف مرد، حضانت فرزند پسر تا سن ۷ سالگی با مادر و سن ۷ تا ۱۵ سال قمری با پدر است. فرزند پسر اگر به ۱۵ سال قمری رسید حق انتخاب دارد. فرزند دختر تا ۷ سالگی با مادر تا سن ۹ سال قمری با پدر و بعد از ۹ سال قمری حق انتخاب با دختر است. مگر قانون یا توافق زوجین به نحوی دیگر باشد.

در صورتیکه بین زوجین توافقی برای حضانت حاصل نشود که البته قانون حق تقدم را در این راستا به زوجین اعطاء نموده است، اما فرزندان پسر و مونث تا ۷ سالگی حضانت آنان با مادر و سپس دختر که به سن ۹ سال قمری رسید حق انتخاب با وی می باشد که پدر یا مادر را انتخاب کند. # طلاق از طرف مرد

حقوق مالی زن در طلاق به درخواست مرد

در قانون ایران، نفقه و اجرت المثل دو مفهوم مالی هستند که در زمان طلاق مطرح می‌شوند. نفقه شامل هزینه‌های زندگی روزمره زوجه مانند خوراک، پوشاک، مسکن و درمان است که زوج موظف به پرداخت آن است، حتی اگر طلاق رخ دهد. اجرت المثل نیز به پولی گفته می‌شود که به زوجه بابت کارهای خانه و خدماتی که در طول دوران زناشویی بدون دستمزد انجام داده است، تعلق می‌گیرد. بر اساس قانون، در صورتی که طلاق به درخواست زوج و بدون دلیل موجه باشد، زوجه حق دریافت نفقه و اجرت المثل را دارد. این پرداخت‌ها باید بر اساس تعرفه‌های قانونی و با توجه به شرایط اقتصادی و مالی زوجین تعیین شود. دادگاه‌ها با بررسی شرایط هر پرونده، مبلغ نفقه و اجرت المثل را تعیین می‌کنند و زوج ملزم به پرداخت آن است. حقوق مالی زن شامل موارد ذیل می باشد:

  • مهریه
  • نفقه
  • اجرت المثل که عبارت است از مبلغی که زن بابت کار هایی که در خانه شوهر انجام داده و وظیفه اش نبوده به او پرداخت می شود.
  • نحله که مبلغی است که به دستور دادگاه باید به زن پرداخت شود.
  • تنصیف که عبارت است ازپرداخت نصف اموالی که مرد پس از نکاح به دست آورده به زن، به شرطی که مرد بدون عذر موجه و سوء رفتار زن، اقدام به طلاق کند.

مهلت مراجعه به دفترخانه در طلاق به درخواست مرد

مردی که درخواست طلاق داده است ۳ ماه فرصت دارد تا برای اجرای رأی دادگاه و ثبت آن به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کند و اگر تا این مدت مراجعه نکند رأی دادگاه دیگر اعتباری ندارد.یعنی اگر بعد از ۳ماه از صدور گواهی عدم امکان سازش به دفتر رسمی طلاق مراجعه نکند، دیگر نمیواند طلاق را ثبت کند. دفاتر رسمی طلاق حق ‌ثبت طلاقهایی را که گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر نشده است را ندارند. # طلاق از طرف مرد

برای عضویت در صفحه اینستاگرام  کلیک کنید

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

  • اصل سند ازدواج (در صورت نبود اصل سند ازدواج باید رونوشت آن را از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح شود.)
  • اصل شناسنامه مرد
  • کپی کارت ملی مرد

اجرت المثل زوجه در آرای وحدت رویه

شماره رأی وحدت رویه :۷۷۹

۷۷۹ تاریخ رای وحدت رویه:۱۵/۰۵/۱۳۹۸

موضوع رای: تعیین اجرت‌المثل کار‌های زوجه از سوی دادگاه وی را از حقوق استحقاقی ناشی از شرط تنصیف دارایی محروم نمی‌سازد.

خلاصه رای وحدت رویه: با توجه به تأکید قانونگذار در صدر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ بر شروط ضمن عقد نکاح و مندرجات سند ازدواج، جمع شرط تنصیف دارایی که ضمن عقد نکاح مقرر شده با اجرت‌ُ المثل کار‌های انجام گرفته توسط زوجه موضوع تبصره الحاقی به ماده ۳۳۶ قانون مدنی تعارض ندارد.

در نتیجه تعیین اجرت‌ُ المثل کار‌های زوجه از سوی دادگاه وی را از حقوق استحقاقی ناشی از شرط تنصیف دارایی محروم نمی‌سازد.در چنین مواردی دادگاه باید علاوه بر تعیین اجرت‌ُ المثل کار‌هایی که زوجه انجام داده، نسبت به حقوق وی ناشی از آن شرط نیز رسیدگی و تعیین تکلیف کند. # طلاق از طرف مرد

نظریه دادستان کل کشور

با ایجاد علقه زوجیت مهریه بر ذمه زوج مستقر می‌شود و طرفین مکلف می‌شوند به وظایف خود که بخشی از آن در مواد ۱۱۰۲ و ۱۱۰۳ قانون مدنی بیان شده است عمل کنند. ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی به زن اختیار اعمال حق حبس را در قبال وظایفی که در مقابل شوهر دارد داده است. قانونگذار به نحو عام تعبیر به وظایف کرده است و در اختیار دادن خود به شوهر به معنی خاص یکی از وظایف زن است.

در نتیجه حق حبس علی‌الظاهر ناظر به عموم وظایف است. از آنجاییکه به صرف وقوع عقد زن مالک مهر می‌شود، لذا نمی‌توان آن را تنها در قبال دخول قرار داد زیرا با طلاق زن قبل از دخول نصف مهریه به وی پرداخت می‌شود.

مضافاً اینکه حیثیت زن تنها با عمل زناشویی مخدوش نمی‌شود; بنابراین اگر زن مکلف باشد در تمام استمتاعات به جز عمل زناشویی تسلیم مرد شود; حیثیت فردی و اجتماعی وی که حفظ آن کمتر از ازاله بکارت نیست چگونه جبران شود؟ علیهذا در نتیجه رأی شعبه پنجم دادگاه تجدیدنظر استان لرستان که حق حبس را به طور مطلق برای زن مقرر کرده صائب می‌دانم.  # طلاق از طرف مرد

 خلاصه رای وحدت رویه

با استناد از ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی این است که زن در صورت حال بودن مهریه می‌تواند تا مهریه به وی تسلیم نشده از ایفاء مطلق وظایفی که شرعاً و قانوناً در برابر شوهر دارد خودداری کند.

نمونه دادخواست اعسار از پرداخت مهریه

خواهان: خانم ب.ج                                                           

خوانده: آقای ر.م

وکیل یا نماینده قانونی :

تعیین خواسته و بهای آن:  اعسار از پرداخت مهریه، تقسیط مهریه

دلایل و منضمات دادخواست :فیش حقوقی صادره از سازمان متبوع; کپی مصدق; استشهادیه با امضای حداقل ۲ نفر;  شهادت شهود; کپی دادنامه

ریاست محترم دادگاه های عمومی شهرستان …….

با سلام احتراما به استحضار می رساند: اینجانب با خوانده به موجب عقدنامه شماره …….. مورخ …….. ثبت شده در دفترخانه …….. عقد ازدواج دایم با مهریه ای به میزان ….. ریال منعقد کرده ایم و بر اساس دادنامه شماره ……. صادره از شعبه ……… دادگاه خانواده، محکوم به پرداخت شده ام هرچند پرداخت مهریه ما فی الذمه تعهد گردیده است ولی نظر به این که در حال حاضر به جهت مشکلات متعدد و یا عدم دسترسی به اموالم توان پرداخت مهریه را ندارم فلذا با توجه به مدارک تقدیمی مستندا به ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ۱۳۹۳ صدور حکم اعسار از پرداخت مهریه و نیز تقسیط مهریه مورد استدعاست. # # طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد

وکیل متخصص طلاق گروه حقوقی اوان

نقش وکیل دادگستری متخصص طلاق در پرونده هایی که در خصوص خانواده و روابط زوجین در دادگاهها مطرح میشود مشخص است. وکیل طلاق وکیلی است که علاوه بر اطلاعات کامل که در مورد امور حقوقی دارد; در خصوص قوانین مربوط به خانواده و روابط زوجین تسلط کامل دارد. پرونده طلاق یکی از پرونده های پرحجم در دادگاههای خانواده می باشد که بدلیل عدم اگاهی زوجین از قوانین حقوقی خانواده دچار مشکلات زیادی در روند رسیدگی پرونده میشوند.

قبل از هر اقدام قانونی در خصوص طلاق توافقی یا هر نوع دادخواست مطالبه مهریه، دادخواست مطالبه نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند با وکیل متخصص و با تجربه وکیل طلاق  در تهران، وکیل طلاق در مشهد، وکیل طلاق در کرج  مربوز به وکلای گروه حقوقی اوان مشورت نمایید. # طلاق از طرف مرد

 

 

سوالات متداول:

  • در صورتی که مرد بخواهد زن خود را طلاق بدهد چه مواردی را باید اثبات کند؟

اگر طلاق از سمت مرد صورت بگیرد  مرد نیاز به شرایط خاصی ندارد و  تحت هر شرایطی می تواند همسر خود را طلاق بدهد. و مرد تنها باید حقوقیی مالی زن  مانند تفقه و مهریه را رعایت نماید.

 

  • در صورت طلاق از طرف مرد زن مستحق مهریه و نفقه می باشد؟

در هر صورت زن پس از جاری شدن عقد نکاح مستحق دریافت مهریه می باشد لذا اگر طلاق از طرف مرد هم باشد باز هم زن مستحق دریافت اجرت المثل است.

 

  • در صورتی که مرد توان پرداخت مهریه را نداشته باشد بازهم میتواند دعوای طلاق از طرف مرد را طرح نماید؟

بله برای درخواست طلاق لزومی به پرداخت مهریه در زمان دادخواست نیست و میتوان در زمان طرح دعوای طلاق از طرف مرد دادخواست اعسار بدهد.

    ترک یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*