پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
لینک مقاله را به اشتراک بگذارید: https://oonelaw.com/certificate-of-impossibility-of-compromise
اخذ گواهی عدم امکان سازش برای طلاق امروزه یکی از مهمترین تشریفات طلاق و جدایی است، اگرچه مدت اعتبار محدودی دارد که باید فقط در مدت تعیین شده به دادگاه ارائه شود تا دادگاه بتواند حکم طلاق را صادر کند.
این مقاله به موارد زیر می پردازد:
- گواهی عدم سازش در طلاق به درخواست شوهر
- گواهیامکان سازش در طلاق توافقی
- نحوه دریافت گواهی امکان سازش
- حاضر نشدن زن در دفترخانه برای ثبت طلاق
- حاضر نشدن مرد در دفترخانه برای ثبت طلاق
- حاضر نشدن زن و شوهر در دفترخانه برای ثبت طلاق توافقی
- مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش
- تاثیر صدور گواهی عدم امکان سازش در طلاق
- صدورگواهی عدم امکان سازش به علت بذل مهریه
- موارد صدور گواهی امکان سازش
- موارد صدور حکم طلاق
- تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش
- سوالات متداول
- گواهی عدم امکان سازش و شرایط صدور آن
- چه کسی باید گواهی امکان سازش را به دفتر ثبت طلاق ارائه دهد؟
- آیا امکان اعتراض به گواهی عدم امکان سازش وجود دارد؟
- گواهی امکان سازش قابل فرجام
- وکیل متخصص طلاق گروه حقوقی اوان
گواهی عدم امکان سازش در طلاق به درخواست شوهر
طلاق به درخواست شوهر: این امر نیازی به حکم طلاق از دادگاه ندارد. به محض درخواست طلاق از طرف شوهر، دادگاه زوجین را برای آشتی به داوری معرفی می کند و در صورت عدم توافق، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود و زوجین بدون نیاز به مراجعه به دادگاه مستقیماً به دفتر طلاق مراجعه می کنند و صیغه طلاق جاری میشود.
گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی
در این نوع طلاق به دلیل توافق طرفین برای جدایی، می توانند طلاق خود را با دریافت گواهی عدم امکان سازش ثبت کنند. طلاق ساده ترین شکل طلاق است. شوهر در تمام امور زندگی مشترک و حضور هر دو در تمام مراحل مراقبت حضور دارد.
در واقع در این نوع طلاق زوجین با توجه به شرایط زندگی مشترک و روابط خانوادگی به این نتیجه می رسند که ادامه زندگی مشترک امکان پذیر نیست و هر دو در مورد طلاق توافق می کنند.
برای عضویت در صفحه اینستاگرام کلیک کنید |
بنابراین با حضور در دادگاه خانواده درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش برای اجرای حکم طلاق را می کنند و در مورد کلیه مسائل مالی و غیر مالی ناشی از ازدواج توافق می کنند.
در طلاق توافقی ، زوجین باید در مورد کلیه امور مالی و غیرمالی حاصل از ازدواج توافق کنند. آنها باید در مواردی مانند مهریه ، نفقه و قصاص زن ، حضانت فرزند مشترک ، قرار با فرزند مشترک و مهریه به توافق برسند.
هنگامی که زوجین در امور مشترک به توافق رسیدند، می توانند تقاضای طلاق توافقی کنند. این توافق نامه ها می توانند در دادگاه یا دفاتر اسناد رسمی منعقد شده و به طور رسمی ثبت شوند. برای توافق طلاق، زن مجبور به پرداخت مهریه خود نیست. زنان معمولاً از بخشی از حقوق مالی خود چشم پوشی می کنند. در برخی موارد ممکن است مرد مایل به پرداخت کامل مهریه باشد و این کاملا به توافق طرفین بستگی دارد.
نحوه دریافت گواهی عدم امکان سازش
- دادخواست طلاق ابتدا باید برای رسیدگی در دادگاه به یکی از دفاتر خدمات قضایی ارائه شود.
- موضوع طلاق به یکی از مراکز مشاوره خانواده ارجاع میشود تا داورانی که طرفین برای رسیدگی به اختلافاتی که منجر به از بین رفتن زندگی زناشویی و درخواست طلاق شده است ، انتخاب شوند.
- مشاوران نتیجه داوری را به دادگاه گزارش می دهند. در صورت عدم توافق ، دادگاه توافق زوجین را برای طلاق در دادرسی رسمی غیر قضایی بررسی می کند و در نهایت گواهی عدم سازش صادر می کند.
- پس از آن، گواهی باید به ثبت طلاق ارسال شود. ارائه آن به اداره ثبت به معنای اجازه صدور حکم طلاق است. پس از ارائه گواهینامه ، دفتر ثبت نوبت اجرای حکم طلاق را تعیین می کند.
حاضر نشدن زن در دفترخانه برای ثبت طلاق
اگر به درخواست مرد برای طلاق ، گواهی عدم امکان سازش صادر شده باشد، زن باید تصمیم وی را رعایت کند و در تاریخ مشخصی برای صدور حکم طلاق در دفتر ثبت طلاق حاضر شود. اگر زن طی یک هفته در دفتر حاضر نشود، منشی اخطار حضور را هم برای زن و هم برای زن ارسال می کند.
اگر زن همچنان در دفتر خانه حضور نداشته باشد ، حکم طلاق بدون حضور وی صادر می شود و به وی اعلام می شود. فاصله بین ارسال اخطار و اجرای حکم طلاق نباید از یک هفته کمتر باشد.
حاضر نشدن مرد در دفترخانه برای ثبت طلاق
اگر زن به دلیل حق طلاق در قرارداد ازدواج موفق به دریافت گواهی عدم امکان سازش شود، باید گواهی را در مدت مقرر به دفتر تحویل دهد و مرد نیز باید برای ثبت طلاق به دفتر مراجعه کند. در صورت امتناع مرد از مراجعه به دفتر ، دفتردار به دادگاه صادر کننده گواهی عدم امکان سازش در مورد امتناع مرد از تقاضای طلاق اطلاع خواهد داد.
سپس زن باید از دادگاه بخواهد مرد را برای درخواست طلاق احضار کند. اگر پس از ارسال احضارنامه ، مرد همچنان از حضور در آن امتناع ورزد ، دادگاه مطابق تشریفات ، بدون حضور مرد رأی طلاق را صادر و دستور ثبت آن را به دفتر طلاق می دهد. دادگاه همچنین به اداره ثبت احوال دستور می دهد که پس از ثبت طلاق ، طلاق را به مرد اطلاع دهد.
حاضر نشدن زوجین برای درخواست طلاق توافقی در دفتر خانه
وقتی گواهی عدم امکان سازش برای طلاق صادر می شود ، زوجین باید در تاریخ مشخص شده برای ثبت طلاق به اداره ثبت مراجعه کنند. اگر زن و شوهر در دفتر حضور نداشته باشند ، منشی دادخواست به هردوی آنها ابلاغ می کند و از طرفین می خواهد که برای تشکیل پرونده طلاق در دفتر حاضر شوند. در صورت عدم مراجعه یکی از طرفین در اداره ثبت ، ثبت طلاق بدون حضور وی امکان پذیر نیست و اجرای حکم طلاق و امضای دفتر طلاق لغو می شود.
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه ، اگر ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ صدور گواهی به اداره ثبت طلاق تسلیم نشود ، فاقد اعتبار است و در صورت ارائه در مهلت مذکور ، رئیس دفتر موظف است مراتب را به طرفین اطلاع دهد. در دادرسی طلاق شرکت کرده و آن را ثبت کنید.
آغاز دوره اعتبار گواهی امکان سازش تاریخ ابلاغ آن مربوط به شخصی است که گواهی به نفع وی صادر شده است که بسته به مورد می تواند همسر باشد. اگر ذینفع در مهلت قانونی سه ماهه گواهی عدم امکان سازش را در دفتر طلاق ثبت کند ، رئیس دفتر باید طرفین را برای حضور در دادرسی طلاق و ثبت آن مطلع سازد. در غیاب هر یک از طرفین برای بار دوم. حداکثر ظرف یک ماه دعوت کنید و به شرح زیر عمل کنید.
در صورت امتناع زوجه از حضور، شوهر حکم طلاق را صادر می کند و پس از ثبت نام در اداره ثبت ، به زن اعلام می شود.
-اگر زوجین از حضور و اجرای حکم طلاق خودداری کنند ، دفتر اوضاع را تأیید می کند و گواهی را به دادگاه صادر کننده اعلام می کند. در این صورت دادگاه بنا به درخواست زن شوهر را احضار می کند و در صورت امتناع از حضور مطابق شرع ، حکم طلاق را صادر می کند و دستور ثبت را صادر می کند و آن را به اداره ثبت طلاق اعلام می کند.
کاربرد این بند در مواردی است که گواهی عدم امکان سازش از نظر تحقق شرط وکالت نامه برای زوجه یا از نظر اثبات خجالت یا عدم پرداخت نفقه زن و عدم امکان اجبار به زن صادر شود. شوهر به آن پرداخت. در نتیجه امکان سازش صادر می شود.
- اگر زوجین در دفتر خانه حضور داشته باشند اما از اجرای حکم طلاق امتناع ورزند ، مطابق بند ۲ با آن رفتار می شود ، پس از صدور گواهی عدم امکان سازش ، آیا حضور در دفتر خانه و انجام حکم طلاق؟ آیا زوجین می توانند از توافق قبلی طلاق عدول کنند؟
تأثیر صدور گواهی عدم امکان سازش در طلاق
- اگر دادگاه حکم طلاق صادر کرده و این حکم قطعی باشد ، به دستور دادگاه در دفاتر طلاق ثبت می شود و انصراف یا عدم خروج زوجین از توافق تأثیری ندارد ، اما اگر دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر کرده است و نه حکم طلاق.
- اگر متقاضی صدور گواهی عدم امکان سازش همسر باشد و گواهی مذکور بنا به درخواست وی توسط دادگاه صادر شود ، این گواهی فقط اجازه طلاق است و نه حکم طلاق. بنابراین نمی توان شوهر را مجبور به طلاق کرد و زن نمی تواند از دادگاه بخواهد او را ملزم به اجرای حکم طلاق کند ، زیرا شوهر حق استفاده از این گواهی را دارد.
- اگر متقاضی گواهی عدم امکان سازش زن باشد و دلیل این درخواست تحقق وکالت نامه ذکر شده در سند ازدواج باشد ، زن می تواند از وکالت نامه ای که شوهرش را در آنجا طلاق داده استفاده کند. زمان ازدواج و نیاز به حضور همسر یا نماینده دادگاه نیست.
- اگر درخواست صدور گواهینامه توسط طرفین اصطلاحاً توافق باشد و پس از صدور گواهی، شوهر از توافق خود عدول کرده و نمی خواهد همسر خود را طلاق دهد ، نمی توان وی را مجبور به انجام آن کرد. حکم طلاق.
صدورگواهی عدم امکان سازش به علت بذل مهریه
اگر حکم طلاق صادر نشده و گواهی عدم امکان سازش صرفاً به دلیل پرداخت مهریه توسط زوجه و قبول آن توسط شوهر صادر شده باشد و شوهر قبل از اجرای طلاق انصراف دهد ، نمی توان شوهر را مجبور کرد اجرای طلاق.
برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنید |
موارد صدور گواهی عدم امکان سازش
- طلاق توافقی
- طلاق به درخواست مرد
- طلاق از طرف زوجه وقتی که زوجه در طلاق وکالت دارد ، یعنی زن حق طلاق دارد .
موارد صدور حکم طلاق
در برخی موارد دادگاه حکم طلاق را صادر می کند. این در شرایطی است که زنی بدون داشتن حق طلاق درخواست طلاق می کند. یعنی زن در ازدواج خود حق طلاق از مرد را نگرفته است.
اما به دلایلی مانند داشتن یکی از سختی ها قصد دارد از همسرش جدا شود. زنان مجاز به طلاق و جدایی بدون رضایت مردان نیستند ، برای اینکه بتوانند از همسران خود جدا شوند ، باید دادرسی را طی کنند. مثلاً اثبات سو استفاده رفتار یا رفتار نادرست مرد یا سختی آنها در دادگاه برای ایجاد حق طلاق برای آنها.
در چنین مواردی دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر نمی کند. بلکه دادگاه ابتدا موضوع و دلایل اختلافاتی را که زن درخواست طلاق کرده است بررسی می کند و در صورت احراز اینکه زن حق طلاق از همسرش را دارد ، حکم طلاق را صادر می کند.
تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش
تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش شامل موارد ذیل می باشد:
وقتی دادگاهی قرار است;در مورد موضوعی رأی دهد; آن را کاملاً بررسی می کند; دفاع طرفین را می شنود و سرانجام تصمیم می گیرد; به نفع کسی و نحوه حکم باشد. در اصطلاح حقوقی ، این روند را دادگاه وارد ماهیت اختلاف می نامند.
همانطور که گفته شد ، یکی از این موارد زمانی است که زن بدون داشتن حق طلاق به دنبال طلاق است. با این حال ، هنگامی که نیازی به وارد شدن به ماهیت دادخواست نیست و فقط قصد دارد از تصمیم طلاق حمایت کند ، دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.
اخذ گواهی عدم امکان سازش برای ثبت طلاق توسط زوجین در برخی از انواع طلاق ضروری است که با این گواهی می توانید به دفتر خانه بروید و تقاضای ثبت طلاق کنید. با این وجود ، توجه به این نکته مهم است که گواهی عدم سازش با حکم طلاق متفاوت است. موارد صدور گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق متفاوت است.
سوالات متداول
۱-کاربرد گواهی عدم سازش چیست ؟
در طلاق توافقی یا طلاق توسط مرد ، دادگاه پس از یافتن سازش بین زن و شوهر ، گواهی عدم سازش صادر می کند که از طریق آن می توان طلاق را ثبت کرد. برای اطلاعات بیشتر در این باره می توانید مقاله را بخوانید.
۲- آیا مصوبه طلاق با گواهی عدم سازش متفاوت است؟
بله ، حکم طلاق در مواردی صادر می شود که; طلاق به درخواست زن باشد و دادگاه با اعمال این حق برای زن حکمی صادر می کند; که جزئیات آن در مقاله توضیح داده شده است.
۳- گواهی عدم سازش چه مدت برای طلاق معتبر است؟
طبق قانون حداکثر اعتبار این گواهی سه ماه از تاریخ ابلاغ به ذینفع (زن یا مرد) خواهد بود که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله را بخوانید.
گواهی عدم امکان سازش و شرایط صدور آن
طبق ماده ۳۴ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۹۹۶ ، در موارد طلاق گواهی عدم امکان سازش صادر می شود. این گواهی در واقع یک حکم قضایی است که اجازه می دهد طلاق در دفتر اسناد رسمی طلاق ثبت شود. وقتی زوجین نتوانند در زندگی با یکدیگر آشتی کنند ، دادگاه با صدور گواهی عدم امکان سازش به آنها اجازه طلاق می دهد تا بتوانند با مراجعه به دفتر طلاق از یکدیگر جدا شوند.
چه کسی باید گواهی عدم سازش را به دفتر ثبت طلاق ارائه دهد؟
هر کسی، زن یا مرد، که برای آنها گواهی صادر شده است. این بدان معنی است که شخص متقاضی گواهی عدم سازش باید آن را به اداره ثبت طلاق ارسال کند. اگر درخواست از یک زوج باشد ، آنها ۳ ماه فرصت دارند تا آن را به دفتر ارائه دهند.
حال اگر گواهی عدم سازش; برای طلاق توافقی صادر شده باشد; هر یک از زوجین می توانند گواهی فوق را; در مدت مذکور به دفتر طلاق تحویل دهند; اگر ۳ ماه گذشته باشد و گواهی عدم سازش به دفتر طلاق ارسال نشود ، دیگر معتبر نخواهد بود و زن و شوهر باید دوباره به دادگاه مراجعه کنند.
اعتراض به گواهی عدم امکان سازش
مطابق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده ، کلیه حقوق مالی زن از قبیل مهریه ، ضرب المثل های ازدواج ، تعیین شرایط مهریه ، حضانت و حضانت فرزندان ، نحوه ملاقات فرزندان بررسی و در گواهی عدم امکان سازش ، به طور کلی امکان اعتراض وجود ندارد.
اعتراضی به این واقعیت نیست که در صورت طلاق توافقی ، حکم طلاق در قالب گواهی عدم سازش صادر می شود. زیرا کلیه موارد مذکور با توافق زوجین در جلسه دادگاه حل و فصل شده است.
اما در صورت اعتراض به گواهی عدم سازش ، دادگاه تجدیدنظر استان و سرانجام دیوان عالی کشور آن را بررسی می کند. اگر مرد تقاضای گواهی عدم سازش کرده باشد و دادگاه نیز آن را تأیید و صادر کرده است ، اعتراض همسر به این گواهی و حکم صادره از دادگاه بی اثر است.
گواهی عدم امکان سازش قابل فرجام
گواهی عدم سازش قابل تجدیدنظر نیست و فقط قابل فرجام خواهی اسیت. در حالیکه حکم طلاق قابل تجدیدنظر است. طبق ماده ۳۴ قانون حمایت از خانواده ، مدت اعتبار گواهی عدم سازش برای ارائه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه از تاریخ اطلاع از رای نهایی یا نهایی شدن رای است. گواهی عدم سازش مطابق مواد ۳۳ و ۳۴ قانون حمایت از خانواده قابل تجدیدنظر نیست و فقط قابل فرجام خواهی است. در حالیکه حکم طلاق قابل تجدیدنظر است.
وکیل متخصص طلاق گروه حقوقی اوان
نقش وکیل متخصص طلاق در پرونده هایی که در خصوص خانواده و روابط زوجین در دادگاهها مطرح میشود مشخص است. وکیل طلاق وکیلی است که; علاوه بر اطلاعات کامل که در مورد امور حقوقی دارد ;در خصوص قوانین مربوط به خانواده; و روابط زوجین تسلط کامل دارد.
پرونده طلاق; یکی از پرونده های پرحجم در دادگاههای خانواده می باشد که; بدلیل عدم اگاهی زوجین از قوانین حقوقی خانواده; دچار مشکلات زیادی در روند رسیدگی پرونده میشوند. قبل ازهر اقدام قانونی در خصوص طلاق توافقی یا هر نوع دادخواست مطالبه مهریه، دادخواست مطالبه نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند با وکیل متخصص و با تجربه وکیل طلاق در تهران، وکیل طلاق در مشهد، وکیل طلاق در کرج گروه حقوقی اوان مشورت نمایید.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.